|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Płowiejące końcówki włosów.
Hej, mam problem z płowiejącymi końcówkami. Przez wiele lat farbowałam włosy, od roku nie farbuje i w zasadzie jestem zadowolona z mojego naturalnego koloru (brąz ze złotymi refleksami na całej długości), jednak tylko do połowy. Koncówki są rude, w słońcu pomarańczowe! Nie opalam się, na basenie nie byłam w tym roku wcale. Próbowałam kilkakrotnie przyciemnić włosy basmą w paście z Eld, jednak bezskutecznie, bo nie złapały za grosz ciemniejszego koloru.
Macie jakiś pomysł? Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płowiejące końcówki włosów.
Mogłabyś wkleić fotki tych włosów?
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
też jestem ciekawa jak sobie radzić z takim przetartym kolorem na końcach, nie farbuje od lata i chce tego uniknąć latem, ale jak słońce wychodzi to włosy bardzo płowieją od połowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
No właśnie, włosy płowieją od promieniowania UV. Wyjściem są kosmetyki zawierające filtr.
Niestety z już spłowiałymi włosami raczej nie da się nic innego zrobić, jak obciąć....
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Chyba jedynym wyjściem jest podcięcie końcówek.
Mi się tak zrobiło po ostatnich wakacjach w ciepłych krajach i sporo musiałam podciąć ale teraz jest ok. Nie mam farbowanych włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że wasze włosy są zniszczone. Na jakimś wątku pisałam, że odżywka wax przyciemnia włosy bo zamyka ich łuski. Spróbujcie, a kńcówki podetnijcie przynajmniej 2-4 cm
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
nie ma sensu zakladac nowego watku, moze jakas dobra dusza zajrzy tutaj
![]() u mnie problemem nie sa plowiejace koncowki ale odrosty. glowe farbuje dosc regularnie ale jak na boga mam czarna oprawe oczu tak odrosty mam szare i tak mniej wiecej do polowy lowy mi plowieja po tygodniu od farbowania. lacznie z fryzjerskim kolorem uzywam wax'a, a wlosy mam zdrowe, blyszcza sie, mocne. tylko brak koloru doprowadza mnie do pasji szewskiej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.