|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Fotelik 9+ na kilka razy.
Dziewczyny, co kupilybyscie, gdyby trzeba wam bylo fotelik na kilka (doslownie) przejazdow a nie mialybyscie zadnej mozliwosci pozyczyc takiego? Maly mi wyrosl z malego fotelika na dlugosc (nie ma juz jak pomiescic nog, glowa siega juz praktycznie konca zaglowka) i wkurza sie niemilosiernie podczas jazdy. Dwoch kilometrow nie da sie przejechac bez okropnego placzu. Lada tydzien wyjezdzam z Polski i nie bede jak miala fotelika zabrac, wiec szkoda kasy na normalny, drogi fotelik a jednoczesnie panicznie boje sie kupic cos, co nie daje bezpieczenstwa podczas jazdy.
Co najtanszego a jednoczesnie spelniajacego standardy moge kupic? Dodam, ze syn wagowo jest szczuply i tych 9 kg jeszcze nie ma, ale jest tuz przed. Ma 13 miesiecy. Jezdzic bedziemy po malym miescie 80tys, do sklepu czy przychodni. Po 5km maksymalnie. Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fotelik 9+ na kilka razy.
Moze poszukaj na alegro czegos uzywanego ?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak wlasnie mysle, ale mialam nadzieje, ze ktos ma akurat jakis niesamowity pomysl, ktorymi nie przyszedldo glowy
![]() ![]() Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Pożycz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Proszę ![]() http://czarodziej.eu/pl/wypozyczenie...chodowego.html
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Niestety wlasnie nie mam od kogo pozyczyc a gdybym chciala wypozyczyc taki za dyche dziennie to kilkaset zlotych by poszlo, bo musialabym go tu miec przez caly pobyt, dopoki nie wyjade, mimo uzycia kilkukrotnego
![]() Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Piszesz, ze lada tydzien wyjezdzacie, czyli ile razy w ciagu tego tygodnia czy dwoch bedziecie musieli jechac do przychodni? Raz, moze wcale? Do sklepu pewnie kilka razy tez max. Dopoki dziecku glowa powyzej fotelika nie wystaje to jest ok. Fakt, piszesz, ze juz ciasno i sie mlody wkurza, jedyna rada to nie jezdzijcie autem niepotrzebnie. Do sklepu na zakupy maz sam niech smignie, albo Ty na pieszo z wozkiem, spotkacie sie juz na miejscu (albo odwrotnie
![]() Wlasciwie to taka sytuacja patowa jest: fotelika nie kupisz, nie wypozyczysz, nie pozyczysz ![]() Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2013-11-08 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Sytuacja jeszcze bardziej patowa niz myslisz, bo maz wyjezdza za kilka dni a do najblizszego sklepu mam 3 km
![]() ![]() Ja czytalam, ze nogi nie sa tak wazne w foteliku, ale one sa ciasno wcisniete, na boki podciagniete, ale kolana juz dotykaja raczki, czyli w sumie juz w ogole nie moze nimi manewrowac. Moj syn ma nogi dlugasne po tacie ![]() ![]() ![]() Ile tu bedziemy to wlasnie niewiadoma sprawa jeszcze, bo moze sie okazac, ze dwa tygodnie a moze trzy miesiace. Musze zobaczyc jeszcze raz te strone wynajmu, bo ja wyczytalam, ze 10 zl za dzien, nie widzialam, ze jest tansza opcja na dluzej. Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
swego czasu dużo dobrego słyszałam o fotelikach Nania
podobno w testach wypadają ok (ale sama nie sprawdzałam) i tanie są przykładowo nówka: http://allegro.pl/fotelik-sam-nania-...638981399.html i używka http://allegro.pl/fotelik-samochodow...680924885.html wzięłam pierwsze z brzegu linki więc może i coś tańszego się znajdzie
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nania Driver SP 0-18 jest tania i co prawda w ostatnich testach ma 2*, ale za bezpieczeństwo miała (jako TeamTex) i nadal ma 3*. Do 9 kg montuje się ją tyłem, a później przodem. Fotelik jest mocno pochylany, tylko oczywiście nie otula główki tak, jak MC CabrioFix.
3* dostała ostatnio Nania Cosmo, ale z Izofixem. Poza tym Cosmo wg fotelik.info należy do kategorii 9-18, a wg sprzedawców do 0-18, więc musiałabyś to sprawdzić. Do samochodu ojca małej, którym jeździmy coraz rzadziej kupiłam używany Maxi Cosi Priori, tylko wybrałam sprzedawcę, który na pewno nie prowadzi (oficjalnego lub nie) komisu z fotelikami. Do czasu osiągniecia przez syna wagi 18 kg chyba jeszcze pojawisz się w Polsce, więc jeśli masz gdzie przechować ten fotelik, to wykorzystasz go więcej, niż kilka razy. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
kupilabym na Twoim miejscu taki fotelik
posluzy na dlugo teraz myslisz, ze potrezbny bedzie Wam fotelik raptem kilka razy, ale nie wiesz co bedzie za kilka lat mam ten fotelik i uwazam, ze jest bardzo ok, corka zadowolona ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- a jesli nie mozesz zabrac go ze sobą, to zostaw u rodziny w jakiejs piwnicy, pewnie kiedys sie przyda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() ![]() Nie pojawimy sie w Polsce przez bardzo dlugi czas po wyjezdzie - nie mamy po coani dokogo w sumie, wiec to autentycznie na kilka razy ![]() Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i na te kilka razy ok, ale i to mnie nie przekonuje.
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A to nie wiedziałam. Ja tych fotelików na oczy nie widziałam bo córki mają z recaro obydwa. Kiedyś tylko słyszałam dobre opinie o tych nania.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra też była zadowolona. Ale jak widziałam mocowanie... Nie szło go zamocować tak, aby przy gwałtownym, mocnym hamowaniu nie leciał do przodu razem z dzieckiem.
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo są klamry i na górze i na dole, ale faktycznie zajmuje to trochę więcej czasu. Pewnie stąd 2* za obsługę. Poprawnie przełożone pasy też na pewno (chociaż jak w każdym foteliku do jakiś obciążeń) się nie wyrwą. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Ilonka - jeszcze jedno: spróbuj nie karmić dziecka tuż przed jazdą. Może będzie trochę lepiej i przetrwacie do wyjazdu w pierwszym foteliku. Zwłaszcza, że skoro w wózku też nie chce jeździć, to problemem może być nie tyle ilość miejsca, co fakt przypięcia pasami i zmiana fotelika nie pomoże. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-11-09 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Chyba wlasnie sprobujemy pojezdzic jeszcze tym. Maly zaczyna plakac juz w momencie otwierania drzwi do samochodu -szybko sie zraza do rzeczy. Ale przezyjemy
![]() Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Może przemęcz sie jeszcze z tym, skoro to może trwac tylko 2 tyg.,
bo nie ma gwarancji, że w nowym mu się spodoba. Choć jednak z tego co w swoim otoczeniu zauważyłam, bardzo często przejście na fotelik przodem do kierunku jazdy pomaga.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Często ale nie zawsze. Znam co prawda jeden przypadek, ale tak specyficzny, że nawet jazda przodem nie pomaga a dziecko prawie 4 lata.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ilona, popytaj znajomych, ewentualnie puśc wiadomość o udostepnieia na fejsie.
Ja fotelik 9+ kupiłam od kolegi męza- używany chicco za 150 zł, gdzie normalna cena jest dużo wyższa. Poprzedni właściciel dał mi instrukcje, nawet nieważna juz karte gwarancyjna. Jego jedyna wada- troche wyblakł od słonca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.