Nietrafiony prezent. Jak o tym powiedziec ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 10:50   #1
mila1195
Raczkowanie

GG do mila1195
Unhappy

Nietrafiony prezent. Jak o tym powiedziec ?

Dostałam od taty prezent na walentynki. Bardzo się cieszyłam, że o mnie pamiętał, ale prezent który od niego otrzymałam okazał się nie do końca trafiony. Były to perfumy, które dobrze znałam, takie bazarkowe po około 7 zł. Kupiłam kiedyś flakonik podobnych, bo podobał mi się zapach. Męczyłam się później z nimi, gdyż były duże, a trwałośc miały zerową. Zużyłam je w końcu i obiecałam sobie, że nie warto ich już nigdy nabywac. Wolę czymś przecież pachniec.
Teraz mam perfumy "zimowe", które już powoli wykańczam. Jednak przez mały popęd do robienia zapasów zaopatrzyłam się już w perfumy na wiosnę i lato. Aż tu nagle w mojej szafce pojawiły się niechciany zapach, który nie pasuje mi. Jestem osobą, która przykłada ogromną uwagę na dobór kosmetyków do pory roku, pod każdym względem, zapach jest tu bardzo ważny, liczy się też moja osobowośc.
Jestem także bardzo oszczędna i patrzę z żalem na ten prezent, nawet dla tych 7 zł przykro mi, że bliska mi osoba nie trafiła z podarunkiem.
Powiedziec o tym tacie ? Jeżeli tak, to w jaki sposób by go nie zranic, przecież bardzo się starał, by mnie uszczęśliwic.
Zastanawiałam się nad opcją, by odsprzedac wodę babci, która pewnie by ją wykorzystała. Tacie nic nie mówic, tylko podrzucic otrzymane pieniądze do portfela. A danym mi zapachem zapewne nie będzie się już interesował.
Pomóżcie !

Edytowane przez mila1195
Czas edycji: 2012-02-16 o 10:53
mila1195 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 10:54   #2
201605021613
Konto usunięte

Dot.: Nietrafiony prezent. Jak o tym powiedziec ?

raczej bym nie kombinowała, po co??? te perfumy schowaj, nie używaj, a jak sie wyda, że chciałaś je oddać komu innemu???
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 11:01   #3
whatIthink
Raczkowanie

Dziewczyno, naucz się myśleć samodzielnie

jeżeli musisz prosić o poradę w takiej błahej sprawie, to zupełnie nie wiem, jak sobie w życiu poradzisz

przepraszam za taki OT, ale nie mogłam... taki długi opis, a problem znikomy

ja radzę powiedzieć, że za prezent bardzo dziękujesz ale, że zapach Ci nie odpowiada, więc oddasz, żeby ktoś inny mógł się nim cieszyć. Myślę, że tata nie powinien się poczuć urażony.

Z opisanego przez Ciebie powodu, uważam, że nie powinno się dawać perfum na prezent.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 11:01   #4
Lea_
Wtajemniczenie

Chcesz odsprzedać babci perfumy za 7 zł lepiej jej podaruj, ucieszy się skoro nie chcesz ich używać. Tacie nic nie mów , bo po co ? niepotrzebnie sprawisz mu przykrość . Równie dobrze możesz schowac te perfumy do szafki i zapomnieć, że je masz.

„Najpierw są kobiety, potem długo, długo nic. A następnie jest Ferrari”.

Al Pacino, "Zapach kobiety"

http://demotywatory.pl/2919083/Za-ka...kryje-sie-imie.

Lea_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 11:01   #5
Flashdance
Zadomowienie

Niech sobie stoją a jak nie chcesz to ich nie używaj. Możesz po prostu tacie powiedzieć, że cieszysz się z gestu i za prezent dziękujesz, ale akurat ten konkretny zapach Ci trochę nie pasuje, przecież się o to nie obrazi. Tacie zrobiłabyś przykrość gdyby się dowiedział że po cichu je odsprzedałaś komuś innemu. W ogóle co to za pomysł aby je sprzedać babci a tacie oddać pieniądze? Jak dla mnie trochę to dziwaczne.
Flashdance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 11:20   #6
nellady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flashdance Pokaż wiadomość
W ogóle co to za pomysł aby je sprzedać babci a tacie oddać pieniądze? Jak dla mnie trochę to dziwaczne.
Dla mnie tak samo. Niech sobie trochę postoją, a później oddałabym babci, skoro wiesz, że jej się spodobają oddała, nie odsprzedawała

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku,
bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze, niż spokój!
Na kolanach, po kamieniach, póki tylko jest sens.
nellady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 11:23   #7
Dotka90
Zakorzenienie

Za 7zł to na pewno bym się nie odzywała. Co innego gdyby kosztowały 300zł, ale o 7zł taki problem robic?
Postaw w szafce i nie używaj, wylej albo DAJ* babci, skoro wiesz, że jej się podobają (IMO najlepsze rozwiazanie).

*co to za pomysł, żeby ODSPRZEDAWAĆ babci perfumy za 7zł?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 11:24   #8
królewna z drewna
Zakorzenienie

Ja bym dała sobie spokój - odłożyłabym te perfumy w głąb szafki... O 7 zł nie warto tak kombinować
Stary 2012-02-16, 11:40   #9
lapida
Wtajemniczenie

Rany..

jeszcze bym zrozumiała, jakby te perfumy kosztowały 70 zł - że martwisz się, że taka kwota została wydana na rzecz, która stoi nieużywana.
Ale 7 złotych?

serio?
lapida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 11:45   #10
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Powiedz, że to był żart ostatkowy taki... nie mogę uwierzyć, że 1. wpadłaś na pomysł odsprzedania babci perfum za 7 zł (już lepiej jej oddaj) 2. podrzucania tacie kasy... i jeszcze informowania go o nieudanym prezencie

Edytowane przez BajaderkowaBaba
Czas edycji: 2012-02-16 o 11:46
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 12:02   #11
dzustam
Zakorzenienie

Ale to nieeleganckie informować darczyńcę, że prezent nieudany. Za prezent się grzecznie dziękuje i tyle. Co potem z nim zrobisz, to Twoja sprawa.

Za jakiś czas napomknij, że ostatnio sama masz problem z wybraniem zapachu i delikatnie ich ostrzegasz, że wyrzucą pieniądze w błoto delikatnie, bez nawiązywania do poprzednich prezentów.

Oddaj babci te pachnidło. Zlituj się, nie bierz żadnej kasy, przecież żadnej złotówki nie wydałaś na ten produkt.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 12:07   #12
3asiex
Zadomowienie

Mi nawet oddawanie prezentu babci nie podoba mi się. Może przecież pochwalić się twojemu ojcu co jej dałaś... Tak samo oddawać "szita" babci bo zużyje to tak jakby dać murzynowi blaszkę i patrzeć jak się cieszy.

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 12:10   #13
nellady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Powiedz, że to był żart ostatkowy taki... nie mogę uwierzyć, że 1. wpadłaś na pomysł odsprzedania babci perfum za 7 zł (już lepiej jej oddaj) 2. podrzucania tacie kasy... i jeszcze informowania go o nieudanym prezencie
oj to nie był żart

mam nadzieję, że autorka nas posłucha i nie odsprzeda perfum babci

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez 3asiex Pokaż wiadomość
Mi nawet oddawanie prezentu babci nie podoba mi się. Może przecież pochwalić się twojemu ojcu co jej dałaś... Tak samo oddawać "szita" babci bo zużyje to tak jakby dać murzynowi blaszkę i patrzeć jak się cieszy.
owszem może się pochwalić...ale ja już chyba lepiej oddać niż odsprzedać

zresztą jak mają leżeć w szafce na dnie, a jej babci mogą się przydać to w sumie czemu nie

Stary 2012-02-16, 12:16   #14
Vivienne
... choć nie Westwood

I co Ci da jak ojcu powiesz, ze prezent nietrafiony? Zmieni to coś? Nie. A może być mu przykro.

Taka heca z prezentem za 7 zł... bez przesady., jakby co najmniej 700 kosztował. Podaruj babci i już. Tylko podaruj, nie sprzedaj. Mi by wstyd było w ogóle coś takiego sprzedawać.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 12:30   #15
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Patrz, żeby jakiś nadziany murzyn, nie pokazał nam wypasionej blaszki, gdzie to my będziemy się cieszyć, że ją w ogóle zobaczyliśmy... Ach te stereotypy

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 12:36   #16
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nellady Pokaż wiadomość
oj to nie był żart

mam nadzieję, że autorka nas posłucha i nie odsprzeda perfum babci

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

owszem może się pochwalić...ale ja już chyba lepiej oddać niż odsprzedać

zresztą jak mają leżeć w szafce na dnie, a jej babci mogą się przydać to w sumie czemu nie
Tylko, że ja to widzę tak -babci byle gówno się spodoba to jej dam.
Ja bym nie oddała komuś czegoś co dla mnie trąci badziewiem wsadziłabym w kąt półki niech sobie stoi i ładnie wygląda.
Jeśli autorka chce się ich pozbyć niech oddaje (nie odsprzedaje) przecież nie pójdę do niej, nie przełożę przez kolano i dam klapsa bo mam inne zdanie.

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 12:37   #17
Red Lipstick
Wtajemniczenie

Nie elegancko jest mówić, że prezent nietrafiony. A już zwłaszcza siać zamęt o taki za 7 zł. Uśmiechaj się do taty, chwal i tyle. Ręczę Ci, że nawet nie zauwazy, że ich nie używasz. A przynajmniej będzie mu miło.
Stary 2012-02-16, 12:49   #18
Ratatuj
Zadomowienie

rozwalił mnie problem
kiedyś dostałam wodę toaletową ze średniej półki cenowej,jako,że nie pachniała na mnie ładnie to postawiłam ja w łazience.I od czasu do czasu odświeżałam nią to pomieszczenie.Darczyńca odwiedzając, miał przyjemność,że woda znika, a jak to już była moja sprawa
Ratatuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 12:51   #19
karolynka90
Zakorzenienie

Ani słowem bym się nie odezwała, że prezent nietrafiony. Po co?

Babci też nie dałabym - jeśli pochwali się Twojemu tacie, będzie mu przykro na bank.

Połóż w szafce i niech sobie leży.
Stary 2012-02-16, 12:54   #20
nellady
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że ja to widzę tak -babci byle gówno się spodoba to jej dam.
Ja bym nie oddała komuś czegoś co dla mnie trąci badziewiem wsadziłabym w kąt półki niech sobie stoi i ładnie wygląda.
Jeśli autorka chce się ich pozbyć niech oddaje (nie odsprzedaje) przecież nie pójdę do niej, nie przełożę przez kolano i dam klapsa bo mam inne zdanie.
No tak. Zależy co autorka ma na myśli poprzez oddanie babci. Ja myślałam, że po prostu babcia woli takie zapachy i jej się będzie podobało. A jeśli na zasadzie jak coś gorsze to niech sobie babcia weźmie no to faktycznie...

z tym odświezaniem łazienki też dobry pomysł

Stary 2012-02-16, 13:04   #21
Inkarnatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mila1195 Pokaż wiadomość
Dostałam od taty prezent na walentynki. Bardzo się cieszyłam, że o mnie pamiętał, ale prezent który od niego otrzymałam okazał się nie do końca trafiony. Były to perfumy, które dobrze znałam, takie bazarkowe po około 7 zł. Kupiłam kiedyś flakonik podobnych, bo podobał mi się zapach. Męczyłam się później z nimi, gdyż były duże, a trwałośc miały zerową. Zużyłam je w końcu i obiecałam sobie, że nie warto ich już nigdy nabywac. Wolę czymś przecież pachniec.
Teraz mam perfumy "zimowe", które już powoli wykańczam. Jednak przez mały popęd do robienia zapasów zaopatrzyłam się już w perfumy na wiosnę i lato. Aż tu nagle w mojej szafce pojawiły się niechciany zapach, który nie pasuje mi. Jestem osobą, która przykłada ogromną uwagę na dobór kosmetyków do pory roku, pod każdym względem, zapach jest tu bardzo ważny, liczy się też moja osobowośc.
Jestem także bardzo oszczędna i patrzę z żalem na ten prezent, nawet dla tych 7 zł przykro mi, że bliska mi osoba nie trafiła z podarunkiem.
Powiedziec o tym tacie ? Jeżeli tak, to w jaki sposób by go nie zranic, przecież bardzo się starał, by mnie uszczęśliwic.
Zastanawiałam się nad opcją, by odsprzedac wodę babci, która pewnie by ją wykorzystała. Tacie nic nie mówic, tylko podrzucic otrzymane pieniądze do portfela. A danym mi zapachem zapewne nie będzie się już interesował.
Pomóżcie !
OMG!

Jak ja bym chciała mieć takie problemy

Odsprzedać?! W ogóle co to za pomysł? Po pierwsze wstyd by mi było nawet oddać komuś jakiś kosmetyczny bubel (podrzucać takie kukułcze jajo), a co dopiero sprzedać... I to tak bliskiej osobie Wstyd 7 złotych...

W ogóle jesteś hipokrytką, bo piszesz, ze przykładasz wielką wagę do swojego wyglądu, a babci chcesz sprzedać (!) byle co A babcia to już nie zasługuje na dobre jakościowo kosmetyki i nie ważne jak wygląda? (bo już i tak stara... - to ironia )

Jak nie wiesz, co zrobić to zużyj jako odświeżacz do powietrza i po problemie. I nie zawracaj ludziom .upy takimi pierdołami. Amen

Widzę, że już podła podpowiedź z odświeżaczem. Tak "genialne", że aż banalne

Edytowane przez Inkarnatka
Czas edycji: 2012-02-16 o 13:09
Inkarnatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 13:57   #22
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

W ogóle według mnie dziwne jest podrzucanie pieniędzy ( z odsprzedanych perfum ) do portfela taty Dla mnie niepojęte... Dostaję perfumy,sprzedaje je babci i podrzucam po kryjomu tacie pieniądze a tata i tak nic nie wiedząc (bo przecież nie powiesz mu:"Tato sprzedałam babci perfumy,w portfelu masz 7 zł.) je wydaje. To po co je podrzucać,jak on i tak nie będzie o tym incydencie wiedział

A po drugie to wystarczy je schować do szafki lub wypsikać w łazience/ewentualnie perfidnie wyjść na dwór i psikać do woli...
na wizażu od 2009r...
Krystaliczne szczescie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 14:10   #23
szprotka_
Zakorzenienie

ja takie niechciane perfumy zużywałam do psikania papeterii i zawieszek zapachowych do szafy (można psikać ile wlezie, skoro nietrwałe :P)
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 14:24   #24
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Edytowane przez PaulinciaKWC
Czas edycji: 2012-02-16 o 14:25 Powód: zemdlałam w trakcie
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 14:28   #25
My Life
Rozeznanie

Tekst o babci rozwalił mnia na łopatki
My Life jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 14:30   #26
esfira
Zakorzenienie

podziękować, schować do szafy, nie używać, za dwa lata wyrzucić przy okazji świątecznych porządków
Albo ... wiem! Przypadkiem stłuc! Trochę pośmierdzi i po kłopocie, genialne, wiem

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 15:00   #27
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Zgadzam się.

Padłam. Masakra
Stary 2012-02-17, 11:03   #28
mila1195
Raczkowanie

GG do mila1195

Babci te perfumy by się spodobały, bo wiem czego używa.
Chciałam je odsprzedac (zdawałam sobie sprawę z tego, że to nie do końca moralne) bo mój tata jest trochę materialistą i gdyby się dowiedział, że oddałam je babci, której on nie cierpi, pewnie by było mu przykro z powodu, że używa ich ktoś kogo nie lubi i komu ich nie dał. Bałam się dlatego oszacowałam, że gdybym w przypadku wydania się prawdy powiedziała mu o zwróconych kiedyś do jego portfela pieniądzach, uspokoiłabym go tym. Nie zamierzałam mu mówic o tych pieniądzach, a sugestia o nieudanym prezencie miała byc dygresją na przyszłośc
Nie chciałam miec w przyszłosci podobnych wydarzeń i nie uważam problem za poważny.
Trudne sprawy są do rozwiązywania u psychologów lub w gronie rodzinnym, a nie na forach !!! blagam. Dlatego umieściłam na luźnym forum plotkowym taki temat. O właśnie żeby można pogadac o drobnych niedomówieniach. Niestety nie mam rodzeństwa ani kogoś komu mogłabym sie wygadac na takie temaciki.

mila1195 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-17, 11:11   #29
alkaxy
biegam dla Zabawy

O perfumy za 7 zł naprawdę nie ma co robić takich przekrętów. Schowaj do szafki i już. Na pewno nie mów tacie, że Ci się nie spodobały, te 7 zł chyba możesz odżałować
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-17, 11:18   #30
_chocolate
Zakorzenienie

A Tobie by było miło, jakby ktoś powiedział, że nie trafiłaś z prezentem? Potem się już nic nie chce kupować takiej osobie.

Gdyby to jeszcze były markowe perfumy, to rozumiem, że jest problem...na allegro jest po świętach wysyp nietrafionych prezentów...ale nie perfumy, które są warte tyle co paczka chipsów...
Wypsikaj w szafie, w szafkach, szufladach, do pościeli czy coś...

Najwyżej możesz wyeksponować swoje perfumy w łazience, to może nastepnym razem tata kupi takie, jakich używasz...

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości