całkowita zmiana? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-06, 15:11   #1
mistrzuniiio
Raczkowanie

GG do mistrzuniiio

całkowita zmiana?

Witam.

Tak sie nie raz zastanawiam sie co powinnam w sobie zmienic.
Mam sportowy styl trampki, jakies rurki, i T-shirt's . A na to jakas bluza. Rozpuszczone wlosy, i pomalowane oczy, kredka, tusz, i cien. Nic wiecej.
Ostatnio kupilam sobie ladny plaszczyk na jesien-zime. Ale nie pasuje do sportowego stylu. Poza tym tego co ja nosze nawet nie mozna nazwac stylem, bo ubieram co mi wpadnie w reke ;P .
Chcialabym cos zmienic w tym wszystkim, bo to staje si ejuz nudne.
Od czego zaczac? ;> Ale nie chce przesadzic, zeby moj chlopak nie myslal ze robie z siebie jakas sztuczna panienke.
Prosze o rady.

08.09.2009
mistrzuniiio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-06, 15:20   #2
abiblabla
Zakorzenienie

Dot.: całkowita zmiana?

to moze zacznij od jakichś sweterków? rozpinanych lub nie. napisalabym jeszcze baleriny ale juz troche na nie za zimno
abiblabla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-06, 16:23   #3
Soleilka
Zakorzenienie

Rozpinane sweterki i jakieś proste buciki Nie muszą być na obcasie.

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 10:42   #4
mykmyk
Raczkowanie

Na pewno nie zmieniaj wszystkiego na raz, bo bedziesz sie czula jak przebrana a nie ubrana osoba.
Na poczatek rzeczywiscie do tego plaszcza dobrze by bylo miec jakies botki (saszki? nie sa b. eleganckie ale tez nie sa sportowe, raczej casual - wybor jest ogromny, a sa b. wygodne) i moze dzinsy proste lub rurki.

Dalej:
- torebka - moze z "ekologicznej" skorki? Teraz sa modne odcienie butelkowej zieleni, fioletowe, czerwone.. tradycyjna czern tez zawsze da rade. Plus sa tanie (Diverse, House, Cropp)
- na zime jakies fajne rakawiczki (zamszowe?) i kolorowy, cieply szalik plus czapka (tego to tez jest zatrzesienie: H&M, C&A, Promod polecam)

T-shirtow raczej sie nie wypieraj, fajnie sie komponują z sweterkami na guziki. Bluzy - jak chcesz byc bardziej elegancka - kupuj jednokolorowe bez "obrazkow" (szary, bezowy, czern, etc) moze z futerkiem w kapturze a pod spod jakas fajna bluzka (kroj bardziej elegancki albo material).

Skoro mamy jesien, to jest baaardzo duzo fajnych casualowych grubych sweterkow i golfy: czarny (wyglada super elegancko) moze czerwony albo fiolet, szary tez fajny. I do tego warto tez kupic jakas bizuterie: koraliki (potrafia bardzo zmienic i ozywic stroj) moze duzy pierscionek (przekonalam sie ostatnio do nich)

Natomiast radze sie wstrzymac z wysokimi obcasami na zime (lepiej na wiosne - sa fajne i lekkie pantofelki)
Stary 2009-10-07, 10:46   #5
enii
Wtajemniczenie

Co do obcasow/ cienkich/ sie zgodze, latwo skrecic noge jak jest slisko.

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)
enii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 11:04   #6
mykmyk
Raczkowanie

I naszyjniki..
Stary 2009-10-07, 12:26   #7
Kica.
Zakorzenienie

Rurki bym zostawiła
Mnie wyjątkowo nie podoba się u dziewczyn sportowe obuwie, więc moze przekonaj sie do obcasów (nie musi od razu być 13cm szpilka, po prostu coś kobiecego) albo nawet płaskich, ale bardziej eleganckich butów.
T-shirty zamieniłabym na coś co jest bardziej opinające -bluzki, koszule, tuniki itd. Moze z jakimiś dziewczęcymi akcentami typu bufki/kwiaty/koronki, jakiś dodatek w postaci broszki czy apaszki.
Bluzy mozesz zastąpić sweterkami, żakietami czy bardzo teraz modnymi marynarkami z rękawem 3/4.

Właściwie to nie napisałaś w jakim kierunku chcesz zmienić styl -być bardziej dziewczęca, elegancka, awangardowa?

Przegladaj różne strony/czasopisma poświęcone modzie, blogi, fora gdzie jest dużo inspirujących zdjęć.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-07, 12:39   #8
fuerta
Raczkowanie

Też jestem za kardiganami I nie rezygnowałabym z kolorowych t-shirtów.
Buty to zależy, na pewno nie wskoczyłabym od razu obcasy bo może to dziwnie wglądać Albo jakieś botki, ale nie eleganckie, tylko normalne, albo może buty do kostki typu Straptastik?
Z jeansów tez nie rezygnuj, jeśli do tej pory nosiłaś rurki, to może spróbuj z boyfriend jeans? Fajnie komponują się z kardiganami Megan tu tak nosi (tylko buty ma kiepskie)
Postaw na biżuterię
Może to Cię zainspiruje:
Stary 2009-10-07, 12:54   #9
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mykmyk Pokaż wiadomość
Na pewno nie zmieniaj wszystkiego na raz, bo bedziesz sie czula jak przebrana a nie ubrana osoba.
Na poczatek rzeczywiscie do tego plaszcza dobrze by bylo miec jakies botki (saszki? nie sa b. eleganckie ale tez nie sa sportowe, raczej casual - wybor jest ogromny, a sa b. wygodne) i moze dzinsy proste lub rurki.

Dalej:
- torebka - moze z "ekologicznej" skorki? Teraz sa modne odcienie butelkowej zieleni, fioletowe, czerwone.. tradycyjna czern tez zawsze da rade. Plus sa tanie (Diverse, House, Cropp)
- na zime jakies fajne rakawiczki (zamszowe?) i kolorowy, cieply szalik plus czapka (tego to tez jest zatrzesienie: H&M, C&A, Promod polecam)

T-shirtow raczej sie nie wypieraj, fajnie sie komponują z sweterkami na guziki. Bluzy - jak chcesz byc bardziej elegancka - kupuj jednokolorowe bez "obrazkow" (szary, bezowy, czern, etc) moze z futerkiem w kapturze a pod spod jakas fajna bluzka (kroj bardziej elegancki albo material).

Skoro mamy jesien, to jest baaardzo duzo fajnych casualowych grubych sweterkow i golfy: czarny (wyglada super elegancko) moze czerwony albo fiolet, szary tez fajny. I do tego warto tez kupic jakas bizuterie: koraliki (potrafia bardzo zmienic i ozywic stroj) moze duzy pierscionek (przekonalam sie ostatnio do nich)

Natomiast radze sie wstrzymac z wysokimi obcasami na zime (lepiej na wiosne - sa fajne i lekkie pantofelki)
Zgadzam się z poprzedniczką. Nie musisz od razu robic w swojej szafie rewolucji. T-skirty zestaw z jakimiś sweterkami, marynarkami (teraz są modne), do tego rurki i kozaki, np: właśnie saszki lub oficerki. Do płaszczyka jakis szliczek, chusta i fajna czapka(gdy bedzie zimno). Możesz też pokombinowac z koszulami, tunikami i legginsami, a jesli Ci się to nie podaoba to np: włóż czarne rajstopy i spódniczkę, do tego T-skirt tez fajnie wygląda. A bluzy możesz zakładac w domu. Taka zmiana nie będzie radykalna, ale na pewno każdy zauważy.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-09, 18:41   #10
miracle567
Raczkowanie

GG do miracle567

T-shirty z nadrukami są świetne, podobają mi się zarówno na nastolatkach, jak i na dojrzałych kobietach (w połączeniu z jakimś sweterkiem). A metamorfozę radziłabym zacząć od butów, bo to chyba najważniejszy element kobiecej garderoby
miracle567 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-13, 12:21   #11
mistrzuniiio
Raczkowanie

GG do mistrzuniiio

nie mialam odtatnio neta, wiec nie mialam jak napisac .

dzieki wszystkim za podpowiedzi, i hm jaki styl bym chciala? poprostu dziewczecy. bo teraz jak chodze ubrana to mozna powiedziec ze i kazdy chlopak moze si etak ubrac jak ja xd
i wgl nudne jest ubieranie czego popadnie.

dzieki all jeszcze raz.

08.09.2009
mistrzuniiio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-13, 16:13   #12
agusiamyszka
BAN stały

ja tez zakladam co mi wpadnie do reki i tez nie mam wlasnego stylu. najczesciej nosze jeansy
buty - zamiana trampek/adidasow na saszki, botki, kozaki - co ci wpadnie w oko
ja adidasy nosze gdy mi sie fleki zjada albo juz mam dosc "pantofli" no i ogolnie z wygody

mam kilka bluzek i cienkich swetrzykow lekko opinajacych cialo - krotki ( w przypadku zwyklych bluzek) i dlugi rekaw w roznych kolorach, sa bez nadrukow, maja rozne wciecia, dekolty, roznie szyte

mozna zawsze kupic jakis cardigan/grubszy sweter na guziki, by wrzucic jakas bluzeczke pod nia

nie nosze szpilek bo szkoda mi pozniej flekow no i mozna sie zabic na ulicy
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości