|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
włosy
witam,strasznie wypadają mi włosy, po prostu garściami.
ostatnio boję się iść kąpać, bo wiem że znów będzie ten sam horror. włosy są wszędzie, po prostu wszędzie. strasznie mi się przerzedziły, zawsze wypadały mi włosy na lato czy na zbliżającą sie zimę ale to był tydzień góra dwa, i do tego nie takie ilości. biorę belissę ale to nie pomaga, wybieram się do dermatologa i czytalam że zapewne będą tam badania wykluczające anemie, miał ktoś juz takie badania? i w ogóle może była któraś z Was u dermatologa z tym problemem? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: włosy
Witaj ja też miałam ten sam problem. W moim wypadku była to wina złego uczesania. Włosy zawsze związywałam gumką, ale kiedy zaczęłam nosić je rozpuszczone już nie wypadały mi w tak dużej ilości. Być może w twoim wypadku jest to brak jakiejś witaminy. Najlepszym wyjściem jest pójście do dermatologa. On na pewno znajdzie rozwiazanie.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
SoEasy ja byłam z tym problemem u dermatologa. Było tak samo jak u Ciebie, tylko ja wiedziałam dlaczego - przez odstawienie pigułek hormonalnych - dermatolog potwierdziła. Dostałam Alpikort E do wmasowywania w skórę, który stosuję już 1,5 miesiąca i jakichś super efektów nie widzę, może minimalnie mi się zmniejszyło wypadanie ale dopiero niedawno. Stosuje też od jakiegoś czasu płyn na wypadające włosy z BU. Mam nadzieję, że przestaną wypadać bo inaczej zostanę chyba łysa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Mnie włosy zawsze wypadają na jesień (przesilenie jesienne). A wpadaj również w ogromnych ilościach... Łykam zawsze coś na bazie skrzypu oraz kupuję serię kosmetyków do wypadających włosów. Robię sobie taką 3 miesięczna kurację- pielęgnacja od wewnątrz i od zewnątrz. Teraz (ponad miesiąc) łykam skrzypovitę i kupiłam sobie szampon, maskę, odzywkę i jedwab do włosów zniszczonych i wypadających firmy Wax...Włosy mniej wypadają, a poprawę da się zauważyć...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja od jakiegos miesiąca mam to samo
![]() Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i moze to dlatego, ale wybieram sie niedlugo do dermatologa lub endokrynologa niech mi pomoże bo tez niedlugo zostanę łysa!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mam ten sam problem niestety
![]() Zresztą zawsze miałam słabe włosy ![]() ![]() Od 3 miesięcy łykam belissę, włosy myję szamponem Vichy (tym czerwonym) i stosuję wosk (maseczkę) do włosów ze skłonnością do wypadania (firmy wax). Może nie ma jeszcze spektakularnych efektów, niemniej jednak widzę poprawę ![]() P.S. dodam jeszcze, że nie stosuję żadnych hormonów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Suplementy diety dają efekty dopiero po 3 miesiącach od rozpoczecia kuracji. Przyczyn wypadania włosów jest kilka. jerzeli morfologia wychodzi ok to może winne są hormony ( wahania estrogenów). Inne czynniki to stres, zła dieta (uboga w cynki oraz magnez) a także choroby skóry głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
mi tez wypadaja wlosy. Zastanawiam sie czy to nie jest wina stosowania antykoncepcji? Czy związywania włosów gumką??
ehh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.