włosy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-05, 20:36   #1
SoEasy
Raczkowanie

włosy

witam,strasznie wypadają mi włosy, po prostu garściami.
ostatnio boję się iść kąpać, bo wiem że znów będzie ten sam horror.
włosy są wszędzie, po prostu wszędzie.
strasznie mi się przerzedziły, zawsze wypadały mi włosy na lato czy na zbliżającą sie zimę ale to był tydzień góra dwa, i do tego nie takie ilości.
biorę belissę ale to nie pomaga, wybieram się do dermatologa i czytalam że zapewne będą tam badania wykluczające anemie, miał ktoś juz takie badania? i w ogóle może była któraś z Was u dermatologa z tym problemem?
Pozdrawiam

SoEasy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-09, 16:08   #2
kosiara127
Przyczajenie

Dot.: włosy

Witaj ja też miałam ten sam problem. W moim wypadku była to wina złego uczesania. Włosy zawsze związywałam gumką, ale kiedy zaczęłam nosić je rozpuszczone już nie wypadały mi w tak dużej ilości. Być może w twoim wypadku jest to brak jakiejś witaminy. Najlepszym wyjściem jest pójście do dermatologa. On na pewno znajdzie rozwiazanie.
Pozdrawiam
kosiara127 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-09, 19:01   #3
Eti_
Rozeznanie

SoEasy ja byłam z tym problemem u dermatologa. Było tak samo jak u Ciebie, tylko ja wiedziałam dlaczego - przez odstawienie pigułek hormonalnych - dermatolog potwierdziła. Dostałam Alpikort E do wmasowywania w skórę, który stosuję już 1,5 miesiąca i jakichś super efektów nie widzę, może minimalnie mi się zmniejszyło wypadanie ale dopiero niedawno. Stosuje też od jakiegoś czasu płyn na wypadające włosy z BU. Mam nadzieję, że przestaną wypadać bo inaczej zostanę chyba łysa...
Eti_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 11:13   #4
CzarnaJagooda
Przyczajenie

Mnie włosy zawsze wypadają na jesień (przesilenie jesienne). A wpadaj również w ogromnych ilościach... Łykam zawsze coś na bazie skrzypu oraz kupuję serię kosmetyków do wypadających włosów. Robię sobie taką 3 miesięczna kurację- pielęgnacja od wewnątrz i od zewnątrz. Teraz (ponad miesiąc) łykam skrzypovitę i kupiłam sobie szampon, maskę, odzywkę i jedwab do włosów zniszczonych i wypadających firmy Wax...Włosy mniej wypadają, a poprawę da się zauważyć...
CzarnaJagooda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 11:30   #5
Niezmienna
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja od jakiegos miesiąca mam to samo.Jestem załamana, bo miałam zawsze piekne dośc grube włosy a w tej chwili przy myciu wyciągam ponad garsc włosów!!
Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i moze to dlatego, ale wybieram sie niedlugo do dermatologa lub endokrynologa niech mi pomoże bo tez niedlugo zostanę łysa!!
Niezmienna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 13:29   #6
listopadowa80
Zakorzenienie

Mam ten sam problem niestety. Badania krwi (morfologia, biochemia) są ok, nie mam anemii, problemów z tarczycą itp.
Zresztą zawsze miałam słabe włosy i zawsze zazdrościłam siostrze bujnej czupryny
Od 3 miesięcy łykam belissę, włosy myję szamponem Vichy (tym czerwonym) i stosuję wosk (maseczkę) do włosów ze skłonnością do wypadania (firmy wax). Może nie ma jeszcze spektakularnych efektów, niemniej jednak widzę poprawę.

P.S. dodam jeszcze, że nie stosuję żadnych hormonów
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 15:52   #7
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka888 Pokaż wiadomość
ja tez mialam problemy z wlosami, sypaly mi sie koszmarnie i przez jakis czas bralam belisse a potem skrzypovite i powiem szczerze troche mniej ich wypadalo. a co do maseczki wax, to slyszalam ze jest dobra, lae nie uzywalam jej nigdy
Rusałko- spróbuj tej maseczki z wosku (bardzo łatwa do wykonania - nakłada się na osuszone ręcznikiem włosy, zakłada czepek na głowe i czeka 15-30 minut). Już po pierwszym użyciu włosy stały się zupełnie inne w dotyku
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 15:25   #8
Paola28
Rozeznanie

Suplementy diety dają efekty dopiero po 3 miesiącach od rozpoczecia kuracji. Przyczyn wypadania włosów jest kilka. jerzeli morfologia wychodzi ok to może winne są hormony ( wahania estrogenów). Inne czynniki to stres, zła dieta (uboga w cynki oraz magnez) a także choroby skóry głowy.
Paola28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-15, 18:09   #9
malina885
Zadomowienie

mi tez wypadaja wlosy. Zastanawiam sie czy to nie jest wina stosowania antykoncepcji? Czy związywania włosów gumką??
ehh
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości