|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak prawidłowo myć twarz
Hej!
na wstępie powiem, że jestem facetem i nurtuje mnie to pytanie od dość dawna. Mianowicie chodzi mi o sam sposób aplikacji żelu na twarz. Czy najpierw pienicie żel w rękach i dopiero później myjecie samą pianą twarz, czy żel pienicie na twarzy? Może to wydawać się śmieszne, ale ja mam z tym problem, bo jeżeli spienie żel dopiero na twarzy, to strasznie wysuszy mi twarz, natomiast jeśli spienie go w rękach, to mam uczucie niedomytej twarzy. Wypróbowałem już kilka żeli, Effaclar, Avene i teraz Garnier i problem jest ten sam. Będę wdzięczny za odpowiedz. Dodam, że ostatnio też dołączyłem tonik, który nieco niweluje wspomniane wysuszenie. Będę wdzięczny za rady i powstrzymanie się od głupich komentarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak prawidłowo myć twarz
Klade pianke na twarz i zaczynam pienic. Uzywam jej tylko wieczorem, dwukrotnie nakladam i przemywam wacikiem a potem tonizuje.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.