![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Piewrsze ruchy dziecka..
Witam kochane Wizażanki!
Temat dotyczy głownie przyszłych mamusiek jak i zarówno juz tych obecnych mam.. ![]() Powiedzcie dziewczyny w ktorym mniej wiecej miesiacu odczuwałyscie(odczuwacie) ruchy dzidziusia ? I w jakich miesiącach powinno juz być coś czuć... pochwalcie sie w ktorych jesteście miesiącach i jakie macie "relacje" z bobaskami w brzuszkach! ![]() Ja powiem ze jestem w 19tc czyli przy koncu 4 miesiaca i jakos od tygodnia zaczęłam odczówać pierwsze ruchy bobaska. to troszke dziwne a zarazem piękne uczucie.. motylki, bąbelki w brzuszku ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Piewrsze ruchy dziecka..
Witam. Ja pierwsze ruchy poczułam pod koniec 17 tyg.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Pierworódki czują ok 16-20 tyg a mamuski znacznie wcześniej ![]() Ja pierwsze dzieciątko wyłapałam w 19 tc a drugie już w 11 ![]() Jak ja wam ciąży zazdroszcze ![]() ![]() Piękny stan ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A ja pierwsze ruchy poczulam ok 21 tygodnia ciazy i bylo to takie delikatne musniecie za to teraz jestem w 35 tygodniu i teraz to jest juz takie bardziej przesuwanie sie pod skora i wypychanie sie na wszystkie strony swiata i pod zebra mamy
![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
hej ja jestem w w17 tyg i mam wrazenie ze odczuwam juz nawet delikatne kopniaki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja pierwsze puknięcia odczuwałam już pod koniec 15 tc. Pierwsze "falowania, pełzania, bulgotania" poczułam w 19. Teraz jestem 24 tc a Bebjik urządza sobie w moim brzuchu balangi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
o widze ze nawet wczesniej ode mnie mialyscie
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba zaczęłam czuć jakoś w 18tym tygodniu pierwsze kopniaczki. Wcześniej czułam motyli i bąbelki ale nie byłam pewna czy to już to
![]() Obecnie jestem w 23 tygodniu i czuje synka coraz częściej i silniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Pierwsze delikatne "puknięcia" poczułam w 16 tc, wcześniej były jakieś bąbelki i łaskotania, ale nie byłam pewna czy to jest to. W 19 tc TŻ poczuł kopniaczki przez brzuch. Teraz leci mi 20 tc i czuję malucha codziennie, ale raz mocniej, raz słabiej - zależy jak się ułoży.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
no dokladnie tak samo mam raz mocniej a raz słabiej ale super uczucie
![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
W pierwszej ciąży (ponad 5 lat temu) mam zapisane, że pierwsze ruchy poczułam 16 listopada, a urodziłam 16 kwietnia, więc wypada że w 4 miesiącu, ale wtedy nie zapisywałam sobie który to tydzień.
Teraz pierwsze "nieśmiałe" ruchy poczułam w 15-16 tygodniu, w 21 nawet mojemu tż udało się poczuć ruchy przez brzuszek i od tego czasu to w zasadzie kopie jak najęty. A teraz nam leci 24 tydzień i maluch nieźle hasa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w pierwszej ciązy poczułam w 17 tc a w obecnej juz w 13 tygodniu chociaz do szczupłych nie należe ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na poważnie, jeśli się dobrze zna swoje ciało i w nie wsłucha to wiadomo że to już TO ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
noo na poczatku bylam niepewna czy to TO ale teraz juz czuc mocniejsze pukniecia i jestem pewna
![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja pierwsze ruchy poczułam tak około 16 tyg. , ale od tamtej pory nie były częste ani jakieś regularne.
Teraz zaczynam 19 tydz. i musze się pochwalić że wczoraj wieczorem jak sobie lezałam na plecach to maluszak tak rozrabiał, że nawet mój mężus poczuł jego ruchy ![]() Nigdy nie sądziłam, że to będzie takie fajne uczucie rodzacej się więzi emocjonalnej między mną a maluszkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja pierwsze ruchy poczułam tak ok. 20 tygodnia ciąży. Ale były to od razu mocniejsze kopniaczki. Wcześniej były jakieś muśnięcia lae nie jestem pewna czy to dzidzia czy jelita
![]() Podobno jest tak, że te mamy które mają łożysko na przedniej ścianie później odczuwają ruchy. Ja właśnie tak miałam. Teraz "zawartość" biega już po domu ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
hej jestem tu 1 raz obecnie jestem w 21 tygodniu ciazy a ruchy odczuwam od 18 na poczatku były delikatne a teraz nasze malenstwo umi das o sobie znac ... jest to moja pierwsza ciaza ....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwszego kopniaka odczułam ok 17 tc, ale takie ruchy, kiedy wiedziałam, że to jest to, to gdzieś na początku 18tc. Wcześniej natomiast nie odczuwałam ani żadnych motylków, ani bulgotania. Raczej było to łaskotanie
![]() Teraz jestem w 34 tc i kopniaki są niekiedy bolesne, a brzuch lata mi we wszystkie strony - ze względu na ułożenie maleństwa ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja jestem w dwudziestym tygodniu i nie czuje jeszcze wyraźnych ruchów, czasem coś załaskocze, czasem się przekłębi, ale to równiedobrze mogą być jelita.
![]() Na badaniu usg miałam napisane, że kosmówka organizuje się na ścianie przedniej, więc chyba teraz to już tam mam łożysko ![]() Czekam teraz na usg poniedziałkowe i wszystko się wyjaśni. Trzymajcie za nas kciuki ![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj kończe 23 tydzień... jutro zacznie się 6ty miesiąc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja pierwsze bulgotania poczułam ok 19-20 tyg, to były takie delikatne muśnięcia-przesunięcia pod skórą, lekkie wypychania skóry!
![]() Teraz jestem w 32 tyg i Córcia wypycha mi brzuch na wszystkie strony świata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwsze ruchy poczułam w 17 tygodniu, chociaż to moja pierwsza ciążą i do szczupłych nie należę... Na to mój gin powiedział, że niemożliwe
![]() Teraz jestem w 25 tygodniu i czuję raz słabiej, raz mocniej, bo moja córcia to akrobatka jest straszna i często mnie kopie po pęcherzu i innych wnętrznościach, co nie jest zbyt przyjemne... Najbardziej lubię jak kopie w brzuch, bo wtedy mąż może też to wyczuć, a nawet zobaczyć, bo cały brzuch faluje ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
noo ja juz tez momentami widze na brzuchu jak dzidzia kopie
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Coś mi w brzuszku zabulgotało około 17 tygodnia, ale jeszcze nie byłam pewna czy to Dzidek. W 21 tygodniu, dokładnie w dniu mojego ślubu, ujawnił się na całego
![]() Buziaki dla wszystkich mamusiek ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
U mnie już wiadomo, że Nikodem
![]() ![]()
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
U mnie piewsze "puk-puk" wystapilo w 18 tygodniu. I z tygodnia na tydzien coraz czesciej. Teraz jestem w 23 tygodniu i wczoraj az usnac nie moglam, bo dziecie tak rozrabialo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.