|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Quality
Kochane ! Ośmielam się założyć nowy wątek - bo jakoś patrzyłam, patrzyłam w przeglądarkę i nie znalazłam nic pod co mogłabym się (generalnie)podpiąć
.W pt. koniecznie musiałam sobie polepszyć humor-więc co mogłam zrobić- tylko wąchanie mogło mnie odświeżyć i podładować bateryjki .Piątki to nie jest chyba dobry moment na odwiedzanie Quality - tłum był jak na mnie, ale w tym tłumie miałam ogromną przyjemność poznać właścicielkę Quality i tu rewelacja jeżeli chodzi o wieści dla nas.Pani Stanisława myśli o "maniakach perfumeryjnych"- ma dla nas powstać w W-wie miejsce, gdzie będziemy mogli się spotykać.Nie pomiędzy zakupami innych i wyziewami żarciowymi ale w miejscu przeznaczonym tylko dla nas.Mam nadzieję, że dzieleniu łupów i wymianom różnych zapachów nie będzie miała także nic przeciwko.Pozostaje nam trzymanie kciuków i czekanie na wieści w tym temacie. Pani Stanisława okazuje się być człowiekiem otwartym na sugestie i podpowiedzi i w rozmowie pokusiłam o zasugerowanie obecności Normy Kamali w Polsce. Być może ta propozycja zostanie pozytywnie rozpatrzona i Incense będzie u nas .Chyba,że ktoś w końcu dojdzie do wniosku, że lepiej sprzedać więcej za niższą cenę - niż mniej za wyższą.No i uwaga - z racji obecności w Quality dwóch przedstawicielek Wrocławia -mam super wieści.We Wrocławiu jest przygotowywana wystawa flakoników od perfumCo wy na to?????????????????????
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Quality
Cytat:
Muszę do Wrocławia ![]() Dzięki Mery za wieści |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, to bardzo dobre wieści, ale wyłącznie dla mieszkanek Warszawy i Wrocławia
. W Krakowie nadal Quality nie ma i pewnie w najbliższym czasie nie będzie. A że, Lulua ma bardzo skromną ofertę Krakowianki, zwłaszczam wielbicielki niszowych zapachów mają prawo czuć się pokrzywdzone No, ale nie można mieć wszystkiego
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
no to trzeba pogodać i o Krakowie.
Magdulenko =wiedziałam, że się ucieszysz ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A więcej szczegółów odnośnie tej wystawy (zwł. termin) znasz??
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za wstawienie się za Krakuskami już teraz dziękuję
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo przyjemna informacja...
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- bez opłaty za przesyłkę, do odebrania na miejscu - jak to jest np. w Marlinie.Ale co do testowania w perfumerii to ja jestem akurat przeciwnego zdania - ja bym wolała próbki do domu niż testowanie na miejscu - raz, że uwielbiam testować a kupuję nie tak często, a dwa, xe owa magiczna atmosfera może sklaniać do zakupów, z których sie potem nie będzie zadowolonym .Czyli wychodzi, że w takich punktach powinni pozwalać i na testowanie, i robiliby próbki "na wynos". To by było coś!
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pomysł z miejscem spotkań dla maniaczek perfum bardzo mi się podoba ![]() . Obawiam sie tylko, że nie miałabym czasu zbyt czesto tam bywać...
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2010-03-06 o 21:12 |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(a do Warszawy mi kilomertowo daleko, dla jasnosci)
|
|
|
#14 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Ja chcem Quality w Krakowie
|
|
|
#15 |
|
Nindżopesz
|
Bardzo mi się podoba wizja miejsca perfumoholicznych spotkań
Bo jednak Złotych Szałasów nie zniese Właściwie jednak mogliby podawać tam jakieś żarcie, picie, alkohol, bo nasze posiadówki potrafią dość długo się przeciągać... I co, będziemy wyskakiwać na kebaba żeby za chwilę wrócić do Pachnącego Zakątka?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. To już nie jest takie proste do obliczenia. Mam jedna koleżankę w pracy, która np. kupuje perfumy w Galilu, bo przez przypadek kiedyś tam weszła szukając jakiegos sklepu. No i została wierna klientką. A żeby nabyć próbki w internecie, to już trzeba wiedzieć, że cos takiego w ogóle istnieje, zdobyć sie na odwagę wytypowania próbek na podstawie opisów.... Po prostu trzeba być Wizażanką , albo kimś do Wizażanki bardzo podobnym . A stacjonarne perfumerie mają inne atuty i docieraja do innej klienteli. Mam taki pomysł jeszcze - są np, kawiarnie-galerie, gdzie można wypić kawę i przy okazji obejrzeć sobie wystawę, kawiarnie-ksiegarnie itp. Można by zrobić coć takiego w połączeniu z perfumerią - dwa pomieszczenia, żeby zapachy sie nie mieszały . Dać chwytliwą nazwę - "Galeria Zapachów" czy "Fabryka Marzeń" albo coś podobnego i klientela raz przyjdzie przypadkiem, a drugi raz po perfumy. A dla Wizażanek byłoby miejsce spotkań jak znalazł. Oczywiście ja te swoje pomysły tak na gorąco wypisuję bez ładu i skladu, więc nie traktujcie tego zbyt serio . Już nie mówiąc o tym, że znalazłam się tym sposobem sto kilometrów od głównego tematu wątku .
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2010-03-06 o 21:46 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Olu, pomysly swietne...jeno z ekonomicznego punktu widzenia nie do konca moga sie sprawdzic...(ten moj pragmatyzm!
) ....a jako miejsce spotkan Wizazanek idealne....
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Pomysł naprawdę fajny
![]() Chciałabym tylko zaznaczyć, że Quality wraz ze swoją ofertą reprezentuje rynek dóbr luksusowych, i - jak same wiemy - działa trochę inaczej niż zwykłe perfumerie, które schodzą do internetu bo tak jest taniej. Wydaje mi się, że oni będą rozwijać bazę perfumerii stacjonarnych, bo jednak tego oczekuje ich klient - właśnie konsultacji na miejscu, porady i rozmowy. A przy okazji zostawi kupę kasy (I choćby z tego względu naprawdę nie wydaje mi się, żeby w Q mieli czerpać wielkie zyski z zarabiania na próbkach).
|
|
|
|
|
#19 |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Wy przynajmniej luluę macie, a w 3mieście? LIPA!!!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Lulua nie jest już od dłuższego czasu związane z Quality.
Stąd szczupła oferta. --------------- Natomiast co do rozwoju w innych miastach, to myślą dość intensywnie o franczyzie. Może powinnyście pomyśleć o krzewieniu wiedzy zapachowej w swoich miastach - w końcu kto to zrobi lepiej od nas-wielbicielek perfum ? Edytowane przez jm1103 Czas edycji: 2010-03-06 o 23:07 |
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
Rozmawiajac z P.Stanislawa nalezy podzielic przez 10 kazde slowo.Sama uwielbialam tam kiedys chodzic, jeszcze rok temu robilam tam zakupy u P.Malgosi, ale zatrudnilam sie w branzy kosmetycznej i co chwila w Douglasach Sephorach spotykam i rozmawiam z bylymi pracownikami (zajrzyjcie na Chmielna, GM, Wola Park) .W ubieglym roku odeszlo z tej perfumerii 90 % zalogi, to co te dziewczyny tam przezywaly, jakie umowy mialy, pensje, pranie mozgu, i inne kretactwa(kasowanie kart stalych klientow, obnizanie rabatow, teraz skasowanie rabatów w dziale niszowym) to nie miesci sie w glowie." Miejsce przeznaczone tylko dla nas", blagam Was...Kasa jest najwazniejsza , nie ludzie... to krwawy biznes odziany w perly.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Jak to skasowanie rabatów w dziale niszowym ??
Kasowanie rabatów ?? to prawda??
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Myślę, że przytaczanie opinii byłych pracownic, które rozstały się z firmą w dość niesympatycznych okolicznościach niespecjalnie ma sens.
To chyba oczywiste, że starają się maksymalnie źle opisywać swoich byłych pracodawców. |
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
A mnie się marzy Quality w Łodzi
|
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Trzeba namówić Cbr
![]() Zamiast zostać chirurgiem powinna się zająć perfumami
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
Mówicie, że myślą o francyzie
? Może by tak zainwestować ww własny biznes ? Fajny pomysł na własną firmę ![]() A że jest to biznes to chyba normalne. Przecież muszą na tym zarabiać, nie otworzyli chyba firmy w celach filantropijnych Nie ma się co łudzić, ale też nie ma co demonizować.
|
|
#27 |
|
Rozeznanie
|
Prawdę mówiąc to myślałam o tym dość intensywnie ostatnio.
Zapewne na początek łatwiej jest spróbować jako franczyzobiorca - dostajesz całe know-how, towar, księgowość itd, - ale jesteś ograniczona poziomem prowizji. Zdobycie niezależnie marek, które już są w ofercie Quality czy Galilu jest prawie niemożliwe, bo podpisują umowy na wyłączność. Z drugiej strony - jest tyle innych marek, które są interesujące.... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 | |
|
|
Cytat:
), ale jak się nie zna tego biznesu, to podejrzewam, że ciężko od zera zaczynać. Franczyza jest na początek dobrym pomysłem Zobaczymy, czy wprowadzą, wtedy będę mysleć.
|
|
|
#29 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
nie no żartujesz! a kto będzie organizował zakupy
|
|
|
|
#30 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nawet już z nimi rozmawiałam, ale kolejny sklep w W-wie nie jest aż tak dla nich atrakcyjny - swoje mają już trzy. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Będziemy u niej robić zakupy
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

.
.
- tłum był jak na mnie, ale w tym tłumie miałam ogromną przyjemność poznać właścicielkę Quality i tu rewelacja jeżeli chodzi o wieści dla nas.Pani Stanisława myśli o "maniakach perfumeryjnych"- ma dla nas powstać w W-wie miejsce, gdzie będziemy mogli się spotykać.Nie pomiędzy zakupami innych i wyziewami żarciowymi ale w miejscu przeznaczonym tylko dla nas.Mam nadzieję, że dzieleniu łupów i wymianom różnych zapachów nie będzie miała także nic przeciwko.
i w rozmowie pokusiłam o zasugerowanie obecności Normy Kamali w Polsce. Być może ta propozycja zostanie pozytywnie rozpatrzona i Incense będzie u nas

. W Krakowie nadal Quality nie ma i pewnie w najbliższym czasie nie będzie. A że, Lulua ma bardzo skromną ofertę Krakowianki, zwłaszczam wielbicielki niszowych zapachów mają prawo czuć się pokrzywdzone
No, ale nie można mieć wszystkiego

.
. Obawiam sie tylko, że nie miałabym czasu zbyt czesto tam bywać...
Właściwie jednak mogliby podawać tam jakieś żarcie, picie, alkohol, bo nasze posiadówki potrafią dość długo się przeciągać... I co, będziemy wyskakiwać na kebaba żeby za chwilę wrócić do Pachnącego Zakątka?
Kasowanie rabatów ??