Quality - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-06, 18:21   #1
MeryJane
Zadomowienie

Quality

Kochane ! Ośmielam się założyć nowy wątek - bo jakoś patrzyłam, patrzyłam w przeglądarkę i nie znalazłam nic pod co mogłabym się (generalnie)podpiąć.
W pt. koniecznie musiałam sobie polepszyć humor-więc co mogłam zrobić- tylko wąchanie mogło mnie odświeżyć i podładować bateryjki.
Piątki to nie jest chyba dobry moment na odwiedzanie Quality- tłum był jak na mnie, ale w tym tłumie miałam ogromną przyjemność poznać właścicielkę Quality i tu rewelacja jeżeli chodzi o wieści dla nas.Pani Stanisława myśli o "maniakach perfumeryjnych"- ma dla nas powstać w W-wie miejsce, gdzie będziemy mogli się spotykać.Nie pomiędzy zakupami innych i wyziewami żarciowymi ale w miejscu przeznaczonym tylko dla nas.Mam nadzieję, że dzieleniu łupów i wymianom różnych zapachów nie będzie miała także nic przeciwko.
Pozostaje nam trzymanie kciuków i czekanie na wieści w tym temacie.
Pani Stanisława okazuje się być człowiekiem otwartym na sugestie i podpowiedzi i w rozmowie pokusiłam o zasugerowanie obecności Normy Kamali w Polsce. Być może ta propozycja zostanie pozytywnie rozpatrzona i Incense będzie u nas.O cenie wolę jednak nie myśleć.Chyba,że ktoś w końcu dojdzie do wniosku, że lepiej sprzedać więcej za niższą cenę - niż mniej za wyższą.
No i uwaga - z racji obecności w Quality dwóch przedstawicielek Wrocławia -mam super wieści.We Wrocławiu jest przygotowywana wystawa flakoników od perfum.Trzeba pilnować terminu - bo jakoś wkrótce ma być

Co wy na to?????????????????????
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 18:40   #2
magdulenka
Zakorzenienie

Dot.: Quality

Cytat:
Napisane przez MeryJane Pokaż wiadomość
Kochane ! Ośmielam się założyć nowy wątek - bo jakoś patrzyłam, patrzyłam w przeglądarkę i nie znalazłam nic pod co mogłabym się (generalnie)podpiąć.
W pt. koniecznie musiałam sobie polepszyć humor-więc co mogłam zrobić- tylko wąchanie mogło mnie odświeżyć i podładować bateryjki.
Piątki to nie jest chyba dobry moment na odwiedzanie Quality- tłum był jak na mnie, ale w tym tłumie miałam ogromną przyjemność poznać właścicielkę Quality i tu rewelacja jeżeli chodzi o wieści dla nas.Pani Stanisława myśli o "maniakach perfumeryjnych"- ma dla nas powstać w W-wie miejsce, gdzie będziemy mogli się spotykać.Nie pomiędzy zakupami innych i wyziewami żarciowymi ale w miejscu przeznaczonym tylko dla nas.Mam nadzieję, że dzieleniu łupów i wymianom różnych zapachów nie będzie miała także nic przeciwko.
Pani Stanisława okazuje się być człowiekiem otwartym na sugestie i podpowiedzi i w rozmowie pokusiłam o zasugerowanie obecności Normy Kamali w Polsce. Być może ta propozycja zostanie pozytywnie rozpatrzona i Incense będzie u nas.O cenie wolę jednak nie myśleć.Chyba,że ktoś w końcu dojdzie do wniosku, że lepiej sprzedać więcej za niższą cenę - niż mniej za wyższą.
No i uwaga - z racji obecności w Quality dwóch przedstawicielek Wrocławia -mam super wieści.We Wrocławiu jest przygotowywana wystawa flakoników od perfum.Trzeba pilnować terminu - bo jakoś wkrótce ma być

Muszę do Wrocławia
Dzięki Mery za wieści

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 18:44   #3
Daffodilka
Zakorzenienie

Tak, to bardzo dobre wieści, ale wyłącznie dla mieszkanek Warszawy i Wrocławia . W Krakowie nadal Quality nie ma i pewnie w najbliższym czasie nie będzie. A że, Lulua ma bardzo skromną ofertę Krakowianki, zwłaszczam wielbicielki niszowych zapachów mają prawo czuć się pokrzywdzoneNo, ale nie można mieć wszystkiego
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 18:48   #4
MeryJane
Zadomowienie

no to trzeba pogodać i o Krakowie.
Magdulenko =wiedziałam, że się ucieszysz.Bo ja od razu o Tobie myślałam

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Tak, to bardzo dobre wieści, ale wyłącznie dla mieszkanek Warszawy i Wrocławia . W Krakowie nadal Quality nie ma i pewnie w najbliższym czasie nie będzie. A że, Lulua ma bardzo skromną ofertę Krakowianki, zwłaszczam wielbicielki niszowych zapachów mają prawo czuć się pokrzywdzoneNo, ale nie można mieć wszystkiego
Nic się nie martw-zawsze ktoś tu może kupić coś dla Ciebie a o tym Krakowie porozmawiam
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 18:53   #5
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
...
Tym bardziej dziękuję

A więcej szczegółów odnośnie tej wystawy (zwł. termin) znasz??

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 18:56   #6
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:

Ale fantastyczne wieści!!!

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 19:01   #7
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety - wielkopolska rzondzi: W-wa, Toruń, Poznań będzie Wrocek , a my po macoszemu, bo nawet z Lulua wycofują niektóre marki....

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 19:05   #8
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
no to trzeba pogodać i o Krakowie.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Nic się nie martw-zawsze ktoś tu może kupić coś dla Ciebie a o tym Krakowie porozmawiam
Wiesz, z kupnem problemu nie ma tylko testować nie ma jak. Alternatywą są płatne próbki zamawiane w Quality, ale sama wiesz, że to zupełnie co innego niż testować tam na miejscu. W niepowtarzalnej, magicznej wręcz atmosferze, korzystając z fachowych porad konsultantek, traktujących każdego klienta z należytą atencją... Tego mi najbardziej brakuje A za wstawienie się za Krakuskami już teraz dziękuję
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 19:09   #9
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:

a kiedy i gdzie?
bardzo przyjemna informacja...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 19:35   #10
OlaVS
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, z kupnem problemu nie ma tylko testować nie ma jak. Alternatywą są płatne próbki zamawiane w Quality, ale sama wiesz, że to zupełnie co innego niż testować tam na miejscu. W niepowtarzalnej, magicznej wręcz atmosferze, korzystając z fachowych porad konsultantek, traktujących każdego klienta z należytą atencją... Tego mi najbardziej brakuje A za wstawienie się za Krakuskami już teraz dziękuję
Jak najbardziej jestem za tym, aby Quality w każdym mieście większym miało chocby jakiś oddział czy punkt konsultacujny, gdzie choćby próbki byłyby do wglądu i na ich podstawie np. zamawiałoby się flakony - bez opłaty za przesyłkę, do odebrania na miejscu - jak to jest np. w Marlinie.
Ale co do testowania w perfumerii to ja jestem akurat przeciwnego zdania - ja bym wolała próbki do domu niż testowanie na miejscu - raz, że uwielbiam testować a kupuję nie tak często, a dwa, xe owa magiczna atmosfera może sklaniać do zakupów, z których sie potem nie będzie zadowolonym.
Czyli wychodzi, że w takich punktach powinni pozwalać i na testowanie, i robiliby próbki "na wynos". To by było coś!

OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 19:44   #11
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlaVS Pokaż wiadomość
Jak najbardziej jestem za tym, aby Quality w każdym mieście większym miało chocby jakiś oddział czy punkt konsultacujny, gdzie choćby próbki byłyby do wglądu i na ich podstawie np. zamawiałoby się flakony - bez opłaty za przesyłkę, do odebrania na miejscu - jak to jest np. w Marlinie.
Ale co do testowania w perfumerii to ja jestem akurat przeciwnego zdania - ja bym wolała próbki do domu niż testowanie na miejscu - raz, że uwielbiam testować a kupuję nie tak często, a dwa, xe owa magiczna atmosfera może sklaniać do zakupów, z których sie potem nie będzie zadowolonym.
Czyli wychodzi, że w takich punktach powinni pozwalać i na testowanie, i robiliby próbki "na wynos". To by było coś!
probki mozna u nich na stronie zamowic (5 sztuk/ 35 zl)...cena dosc rozsadna...wlasnie przegladam co mozna potestowac...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 19:56   #12
OlaVS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
probki mozna u nich na stronie zamowic (5 sztuk/ 35 zl)...cena dosc rozsadna...wlasnie przegladam co mozna potestowac...
Ja to pisałam nie z myślą o sobie, bo ja akurat Quality mam pod nosem, ale tak ogólnie, z myślą o niewarszawiankach - bo uważam, że to lepiej wybrać sobie np. 3 próbki z 10-ciu powąchanych na miejscu testerów niż zamawiać 5 na podstawie tylko opisów... Moim zdaniem takie małe punkty w kilku miejscach Polski mogłyby się Quality opłacić . Ale ja się nie znam na biznesie, więc może błądzę.

A pomysł z miejscem spotkań dla maniaczek perfum bardzo mi się podoba. Obawiam sie tylko, że nie miałabym czasu zbyt czesto tam bywać...

Edytowane przez OlaVS
Czas edycji: 2010-03-06 o 20:12
Stary 2010-03-06, 20:15   #13
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlaVS Pokaż wiadomość
Ja to pisałam nie z myślą o sobie, bo ja akurat Quality mam pod nosem, ale tak ogólnie, z myślą o niewarszawiankach - bo uważam, że to lepiej wybrać sobie np. 3 próbki z 10-ciu powąchanych na miejscu testerów niż zamawiać 5 na podstawie tylko opisów... Moim zdaniem takie małe punkty w kilku miejscach Polski mogłyby się Quality opłacić . Ale ja się nie znam na biznesie, więc może błądzę.
biznes to juz od strategii wlasciciela zalezy, bo mozna zarabiac na probkach (bez kosztow dodatkowych utrzymywania lokalu - mozliwe sa zamowienia calych flaszek) lub dolozyc na utrzymanie lokalu (a to spory wydatek) i opierac sie na przywiazaniu do marki i unikalnosci oferty...z przykroscia stwierdzam, ze 'ekonomiczniejsza' z biznesowego punktu widzenia (tym bardziej, ze probki sa wysylane w naprawde rozsadnej cenie) jest wersja pierwsza...

(a do Warszawy mi kilomertowo daleko, dla jasnosci)
Stary 2010-03-06, 20:23   #14
Polly_
grozi wypollizowaniem

Ja chcem Quality w Krakowie
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 20:25   #15
Redhaired Witch
Nindżopesz

Bardzo mi się podoba wizja miejsca perfumoholicznych spotkań Bo jednak Złotych Szałasów nie zniese Właściwie jednak mogliby podawać tam jakieś żarcie, picie, alkohol, bo nasze posiadówki potrafią dość długo się przeciągać... I co, będziemy wyskakiwać na kebaba żeby za chwilę wrócić do Pachnącego Zakątka?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 20:26   #16
OlaVS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
biznes to juz od strategii wlasciciela zalezy, bo mozna zarabiac na probkach (bez kosztow dodatkowych utrzymywania lokalu - mozliwe sa zamowienia calych flaszek) lub dolozyc na utrzymanie lokalu (a to spory wydatek) i opierac sie na przywiazaniu do marki i unikalnosci oferty...z przykroscia stwierdzam, ze 'ekonomiczniejsza' z biznesowego punktu widzenia (tym bardziej, ze probki sa wysylane w naprawde rozsadnej cenie) jest wersja pierwsza...

(a do Warszawy mi kilomertowo daleko, dla jasnosci)
No, niby racja, ale wcale nie wiadomo, o ile więcej klientek dzięki temu by mieli. To już nie jest takie proste do obliczenia. Mam jedna koleżankę w pracy, która np. kupuje perfumy w Galilu, bo przez przypadek kiedyś tam weszła szukając jakiegos sklepu. No i została wierna klientką. A żeby nabyć próbki w internecie, to już trzeba wiedzieć, że cos takiego w ogóle istnieje, zdobyć sie na odwagę wytypowania próbek na podstawie opisów.... Po prostu trzeba być Wizażanką, albo kimś do Wizażanki bardzo podobnym. A stacjonarne perfumerie mają inne atuty i docieraja do innej klienteli. Mam taki pomysł jeszcze - są np, kawiarnie-galerie, gdzie można wypić kawę i przy okazji obejrzeć sobie wystawę, kawiarnie-ksiegarnie itp. Można by zrobić coć takiego w połączeniu z perfumerią - dwa pomieszczenia, żeby zapachy sie nie mieszały. Dać chwytliwą nazwę - "Galeria Zapachów" czy "Fabryka Marzeń" albo coś podobnego i klientela raz przyjdzie przypadkiem, a drugi raz po perfumy. A dla Wizażanek byłoby miejsce spotkań jak znalazł.
Oczywiście ja te swoje pomysły tak na gorąco wypisuję bez ładu i skladu, więc nie traktujcie tego zbyt serio. Już nie mówiąc o tym, że znalazłam się tym sposobem sto kilometrów od głównego tematu wątku.

Edytowane przez OlaVS
Czas edycji: 2010-03-06 o 20:46
Stary 2010-03-06, 20:49   #17
magda s.
Zakorzenienie

Olu, pomysly swietne...jeno z ekonomicznego punktu widzenia nie do konca moga sie sprawdzic...(ten moj pragmatyzm! ) ....

a jako miejsce spotkan Wizazanek idealne....
Stary 2010-03-06, 21:17   #18
lux perpetua
Raczkowanie

Pomysł naprawdę fajny zresztą chyba każdą innowację oceniłabym pozytywnie - jeśli biznes się nie zmienia i nie rozwija, to znaczy, że się cofa
Chciałabym tylko zaznaczyć, że Quality wraz ze swoją ofertą reprezentuje rynek dóbr luksusowych, i - jak same wiemy - działa trochę inaczej niż zwykłe perfumerie, które schodzą do internetu bo tak jest taniej. Wydaje mi się, że oni będą rozwijać bazę perfumerii stacjonarnych, bo jednak tego oczekuje ich klient - właśnie konsultacji na miejscu, porady i rozmowy. A przy okazji zostawi kupę kasy (I choćby z tego względu naprawdę nie wydaje mi się, żeby w Q mieli czerpać wielkie zyski z zarabiania na próbkach).
lux perpetua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 21:52   #19
Dominkab
skacze bryka i wiruje ...

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
no niestety - wielkopolska rzondzi: W-wa, Toruń, Poznań będzie Wrocek , a my po macoszemu, bo nawet z Lulua wycofują niektóre marki....
Wy przynajmniej luluę macie, a w 3mieście? LIPA!!!

elska

flickr

Moment Uchwycony
Dominkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 22:01   #20
jm1103
Rozeznanie

Lulua nie jest już od dłuższego czasu związane z Quality.
Stąd szczupła oferta.

---------------
Natomiast co do rozwoju w innych miastach, to myślą dość intensywnie o franczyzie.
Może powinnyście pomyśleć o krzewieniu wiedzy zapachowej w swoich miastach - w końcu kto to zrobi lepiej od nas-wielbicielek perfum ?

Edytowane przez jm1103
Czas edycji: 2010-03-06 o 22:07
jm1103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 23:32   #21
mirabai
Przyczajenie

Rozmawiajac z P.Stanislawa nalezy podzielic przez 10 kazde slowo.Sama uwielbialam tam kiedys chodzic, jeszcze rok temu robilam tam zakupy u P.Malgosi, ale zatrudnilam sie w branzy kosmetycznej i co chwila w Douglasach Sephorach spotykam i rozmawiam z bylymi pracownikami (zajrzyjcie na Chmielna, GM, Wola Park) .W ubieglym roku odeszlo z tej perfumerii 90 % zalogi, to co te dziewczyny tam przezywaly, jakie umowy mialy, pensje, pranie mozgu, i inne kretactwa(kasowanie kart stalych klientow, obnizanie rabatow, teraz skasowanie rabatów w dziale niszowym) to nie miesci sie w glowie." Miejsce przeznaczone tylko dla nas", blagam Was...Kasa jest najwazniejsza , nie ludzie... to krwawy biznes odziany w perly.
mirabai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 23:45   #22
seneka JJK
Rozeznanie

Jak to skasowanie rabatów w dziale niszowym ?? Kasowanie rabatów ?? to prawda??
Stary 2010-03-07, 00:18   #23
jm1103
Rozeznanie

Myślę, że przytaczanie opinii byłych pracownic, które rozstały się z firmą w dość niesympatycznych okolicznościach niespecjalnie ma sens.
To chyba oczywiste, że starają się maksymalnie źle opisywać swoich byłych pracodawców.
Stary 2010-03-07, 09:59   #24
lavenderfay
Rozeznanie

A mnie się marzy Quality w Łodzi
lavenderfay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 10:26   #25
jm1103
Rozeznanie

Trzeba namówić Cbr
Zamiast zostać chirurgiem powinna się zająć perfumami
Stary 2010-03-07, 10:32   #26
Dominkab

Mówicie, że myślą o francyzie ? Może by tak zainwestować ww własny biznes ? Fajny pomysł na własną firmę
A że jest to biznes to chyba normalne. Przecież muszą na tym zarabiać, nie otworzyli chyba firmy w celach filantropijnych Nie ma się co łudzić, ale też nie ma co demonizować.

elska

flickr

Moment Uchwycony
Stary 2010-03-07, 10:50   #27
jm1103
Rozeznanie

Prawdę mówiąc to myślałam o tym dość intensywnie ostatnio.
Zapewne na początek łatwiej jest spróbować jako franczyzobiorca - dostajesz całe know-how, towar, księgowość itd, - ale jesteś ograniczona poziomem prowizji. Zdobycie niezależnie marek, które już są w ofercie Quality czy Galilu jest prawie niemożliwe, bo podpisują umowy na wyłączność.
Z drugiej strony - jest tyle innych marek, które są interesujące....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 11:02   #28
Dominkab

Cytat:
Napisane przez jm1103 Pokaż wiadomość
Prawdę mówiąc to myślałam o tym dość intensywnie ostatnio.
Zapewne na początek łatwiej jest spróbować jako franczyzobiorca - dostajesz całe know-how, towar, księgowość itd, - ale jesteś ograniczona poziomem prowizji. Zdobycie niezależnie marek, które już są w ofercie Quality czy Galilu jest prawie niemożliwe, bo podpisują umowy na wyłączność.
Z drugiej strony - jest tyle innych marek, które są interesujące....
Ja przyznam, że też myślałam dość intensywnie o otwarciu własnej perfumerii (zresztą nie tylko o perfumerii akurat, ale ja to mam dużo pomysłów i mało samozaparcia ), ale jak się nie zna tego biznesu, to podejrzewam, że ciężko od zera zaczynać. Franczyza jest na początek dobrym pomysłem Zobaczymy, czy wprowadzą, wtedy będę mysleć.

elska

flickr

Moment Uchwycony
Stary 2010-03-07, 11:28   #29
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez jm1103 Pokaż wiadomość
Trzeba namówić Cbr
Zamiast zostać chirurgiem powinna się zająć perfumami

nie no żartujesz! a kto będzie organizował zakupy
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 11:44   #30
jm1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dominkab Pokaż wiadomość
Ja przyznam, że też myślałam dość intensywnie o otwarciu własnej perfumerii (zresztą nie tylko o perfumerii akurat, ale ja to mam dużo pomysłów i mało samozaparcia ), ale jak się nie zna tego biznesu, to podejrzewam, że ciężko od zera zaczynać. Franczyza jest na początek dobrym pomysłem Zobaczymy, czy wprowadzą, wtedy będę mysleć.
Wprowadzili - tak działa Wrocław.
Ja nawet już z nimi rozmawiałam, ale kolejny sklep w W-wie nie jest aż tak dla nich atrakcyjny - swoje mają już trzy.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
nie no żartujesz! a kto będzie organizował zakupy
Będziemy u niej robić zakupy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości