|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jak zacząć od nowa ?
..
Edytowane przez brownayes Czas edycji: 2013-04-16 o 17:17 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zacząć od nowa ?
browneyes skonczysz licencjat zacznij rozgladac sie za praca w stolicy jak znajdziesz to mysl o przeprowadzce... mozesz wynajac z kims pokoj np
![]() czemu piszesz ze ludzie robia ci sieczke z mozgu?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez brownayes Czas edycji: 2013-04-16 o 17:34 |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie by mnie to zdziwiło gdyby nie to że moja koleżanka u siebie na wsi w wieku 22 lat jest postrzegana jako stara panna co tu dużo mówić- po prostu się tym nie przejmuj i tyle. a co do reszty- zrób licencjat i rozejrzyj się za pracą, jak znajdziesz coś pewnego to wyprowadź się do warszawy i będziesz że tak powiem wolna- tam raczej nikt nie wytknie Ci bycia singielką
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
O Boże dziewczyno nie dramatyzuj i na takie komentarze wymyśl sobie jakąś odpowiedz to wtedy wszyscy się odczepia, a jak będziesz się obrażać i próbować odcinać to tylko podkręca otoczenie bo jest zabawne. 21 lat na karku a nie potrafisz odpowiedzieć ludziom kulturalnie bądź mniej, ze to nie ich sprawa? Zdaj licencjat i dopiero myśl, bo uwierz przeprowadzka do większego miasta od razu nie rozwiąże Twoich problemów tylko stworzy nowe, a skoro z takimi nie potrafisz sobie poradzić jakie masz teraz to jak Ty sobie poradzisz z szukaniem mieszkania, pracy z której będziesz w stanie się utrzymać, partnera? Czy Toje odcięcie będzie polegać na tym, ze z podkulonym ogonem wrócisz do domku po jakimś czasie, żeby jednak mama Ci robiła obiady i zapewniała utrzymanie i dojdzie nowy zal bo życie jest bleee i nie fair, nikt mnie nie chce, nie ma dla mnie satysfakcjonującej pracy itd.
Na kompleksy jest jedna sprawdzona metoda- weź się za siebie, a nie je pielęgnujesz i tylko je zauważasz zamiast coś z nimi robić.
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
zacznij szukac pracy w mieście gdzie byś chciała ewentualnie zamieszkać... zorientuj sie jakie sa ceny wynajmu pokoju/mieszkania( zebys wiedziała czy podołasz finansowo) powysylaj cv i jak ktos sie odezwie i zechce Cie do pracy pakuj sie i wyjezdzaj, na poczatku z własnego doświadczenia wiem ze jest cięzko ale po miesiącu życie nabiera sensu
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
[...
Edytowane przez brownayes Czas edycji: 2013-04-16 o 17:18 |
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy ja byłam na ostatnim roku licencjatu, byłam w kompletnej kropce. W mieście, w którym ten licencjat robiłam, nie było szans dostać pracy w moim zawodzie i zastanawiałam się, co w ogóle ze sobą zrobię. Nie ja jedna byłam w takiej sytuacji, po paru tygodniach siedzenia w domu zadzwoniła do mnie koleżanka, że może poszukamy pracy w Krakowie? Pojechałam z nią tylko po to, żeby się przejechać, a pracę znalazłyśmy od razu. I wszystko potoczyło się bardzo szybko. Znalezienie mieszkania, przeprowadzka do dużego miasta i obrót życia o 180 stopni. Jak nie masz odwagi sama, żeby coś zmienić w życiu, to może też zgadaj się z jakąś kumpelą? We dwie zawsze raźniej. Ta moja koleżanka, z którą razem pracujemy i mieszkamy ma 23 lata, tak jak ja i póki co jest bez faceta, a jakoś nikt jej nie wytyka palcami jako starej panny. Nie daj się zwariować!
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba tylko odrobinę chęci-tj kupić gazetę czy przejrzeć ogłoszenia w internecie i dobrze napisać CV.Skoro praca nie daje Ci satysfakcji to najwzyszy czas ją zostawić, poszukac lepszej, dobrze płatnej tylko trzeba od czegoś zacząć. A więć CV +LM +ogłoszenia i jakis krok do przodu będzie.
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Natruralnym zdaniem rozwojowym czlowieka jest ze w pewnym momencie swojego zycia odchodzi z domu rodzinnego. To raz. Dwa- skoncz studia, zacznij szukac pracy w stolicy, jesli chcesz byc samodzielna. Trzy- przestan zwracac uwage na glupie komentarze osob majacych ograniczone myslenie. Powodzenia, wiecej rob a mniej narzekaj
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Napisz CV i LM.
Rozglądnij się za inną pracą, popytaj znajomych - może ktoś będzie wiedział na temat jakieś roboty, popatrz na oferty roboty w pośredniaku - nie wiem jak warszawski, ale wrocławski ma w necie oferty i bezpośrednie dane pracodawcy, popatrz na oferty ogólnie w internecie (dlastudenta.pl itp), na biura karier itd. Na razie zacznij od tego - nie wszystko na raz. Na przeprowadzkę na razie odkładaj sobie jakieś pieniądze
Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2009-10-20 o 11:25 |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
powiem ci że ja mam 20 i też sie mnie czepiają co do faceta to ja im na to że "znajde se chłopa jak skończe szkołe" i temat sie kończy
z przeprowadzką i pracą tak samo zresztą pracy nie moge na razie szukać (mam nadzieję że wiecie dlaczego)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

pewnie by mnie to zdziwiło gdyby nie to że moja koleżanka u siebie na wsi w wieku 22 lat jest postrzegana jako stara panna
co tu dużo mówić- po prostu się tym nie przejmuj i tyle. a co do reszty- zrób licencjat i rozejrzyj się za pracą, jak znajdziesz coś pewnego to wyprowadź się do warszawy i będziesz że tak powiem wolna- tam raczej nikt nie wytknie Ci bycia singielką