Jak zacząć od nowa ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-18, 19:27   #1
brownayes
Raczkowanie

Jak zacząć od nowa ?

..

Edytowane przez brownayes
Czas edycji: 2013-04-16 o 17:17
brownayes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 19:31   #2
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: Jak zacząć od nowa ?

browneyes skonczysz licencjat zacznij rozgladac sie za praca w stolicy jak znajdziesz to mysl o przeprowadzce... mozesz wynajac z kims pokoj np

czemu piszesz ze ludzie robia ci sieczke z mozgu?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 19:45   #3
brownayes
Raczkowanie

...

Czas edycji: 2013-04-16 o 17:34
Stary 2009-10-18, 20:15   #4
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:
Napisane przez brownayes Pokaż wiadomość
Bo według nich to nienormalne, że w wieku 21 lat ktoś może być sam i nie planuje np ślubu... Nie mam już siły słuchać tego gadania, dlatego chciałabym się odciąć od tego wszystkiego..
pewnie by mnie to zdziwiło gdyby nie to że moja koleżanka u siebie na wsi w wieku 22 lat jest postrzegana jako stara panna co tu dużo mówić- po prostu się tym nie przejmuj i tyle. a co do reszty- zrób licencjat i rozejrzyj się za pracą, jak znajdziesz coś pewnego to wyprowadź się do warszawy i będziesz że tak powiem wolna- tam raczej nikt nie wytknie Ci bycia singielką
Stary 2009-10-18, 20:20   #5
Morholt
Raczkowanie

O Boże dziewczyno nie dramatyzuj i na takie komentarze wymyśl sobie jakąś odpowiedz to wtedy wszyscy się odczepia, a jak będziesz się obrażać i próbować odcinać to tylko podkręca otoczenie bo jest zabawne. 21 lat na karku a nie potrafisz odpowiedzieć ludziom kulturalnie bądź mniej, ze to nie ich sprawa? Zdaj licencjat i dopiero myśl, bo uwierz przeprowadzka do większego miasta od razu nie rozwiąże Twoich problemów tylko stworzy nowe, a skoro z takimi nie potrafisz sobie poradzić jakie masz teraz to jak Ty sobie poradzisz z szukaniem mieszkania, pracy z której będziesz w stanie się utrzymać, partnera? Czy Toje odcięcie będzie polegać na tym, ze z podkulonym ogonem wrócisz do domku po jakimś czasie, żeby jednak mama Ci robiła obiady i zapewniała utrzymanie i dojdzie nowy zal bo życie jest bleee i nie fair, nikt mnie nie chce, nie ma dla mnie satysfakcjonującej pracy itd.
Na kompleksy jest jedna sprawdzona metoda- weź się za siebie, a nie je pielęgnujesz i tylko je zauważasz zamiast coś z nimi robić.
Stary 2009-10-18, 20:42   #6
asia 90
Raczkowanie

zacznij szukac pracy w mieście gdzie byś chciała ewentualnie zamieszkać... zorientuj sie jakie sa ceny wynajmu pokoju/mieszkania( zebys wiedziała czy podołasz finansowo) powysylaj cv i jak ktos sie odezwie i zechce Cie do pracy pakuj sie i wyjezdzaj, na poczatku z własnego doświadczenia wiem ze jest cięzko ale po miesiącu życie nabiera sensu
asia 90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 21:38   #7
vainilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia 90 Pokaż wiadomość
zacznij szukac pracy w mieście gdzie byś chciała ewentualnie zamieszkać... zorientuj sie jakie sa ceny wynajmu pokoju/mieszkania( zebys wiedziała czy podołasz finansowo) powysylaj cv i jak ktos sie odezwie i zechce Cie do pracy pakuj sie i wyjezdzaj, na poczatku z własnego doświadczenia wiem ze jest cięzko ale po miesiącu życie nabiera sensu
dokładnie. a 50 km to naprawdę mało i przez pierwszy okres, zanim nie zarobisz np. na jakiś pokój itd możesz dojeżdzać - przez ten pierwszy miesiac pracy też trzeba za cos życ

Si no tienes nada que ofrecer, ofrece una sonrisa

vainilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-19, 10:57   #8
brownayes
Raczkowanie

[...

Czas edycji: 2013-04-16 o 17:18
Stary 2009-10-19, 11:31   #9
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brownayes Pokaż wiadomość
Może tak... ja nie dramatyzuje i umiem odpowiadać dosyć dogryźliwie na takie podteksty, ale poprostu mnie to drażni. Bo sama nie robie z tego problemu, tylko ludzie mi je wpajają. W małym mieście jest inaczej, ludzie mają inny tok myślenia.. O wyprowadzeniu się myślałam parkatycznie od skonczenia liceum, ale rakło mi odwagi. A teraz nadszedl ten moment kiedy chce coś w swoim życiu zmienić. Wiem, że nie będzie lekko, ale moze chce własnie siebie sprawdzić... ewentualnie sama musze się sparzyć, ale dlaczego mam z góry spisywać moje poczynienia na straty ? Wiem, że pierwsze to znajść pracę. Przez pierwszy miesiąc mogłabym dojeżdżać, tylko znalezienie tej pracy nie jest takie proste... I dlatego moje pytanie od czego zacząć? A moje odciecie polega na tym, że nie jestem tu szczęśliwa.
Hej hej dziewczyno ale coto za problem? weź sobie dzien wolny i jedz do stolicy sie rozejrzeć za nową pracą. albo przez internet tez znajdziesz ogłoszenia. później tylko tanią kawalerke czy coś
Stary 2009-10-19, 11:49   #10
GothicLolita22
Zadomowienie

Kiedy ja byłam na ostatnim roku licencjatu, byłam w kompletnej kropce. W mieście, w którym ten licencjat robiłam, nie było szans dostać pracy w moim zawodzie i zastanawiałam się, co w ogóle ze sobą zrobię. Nie ja jedna byłam w takiej sytuacji, po paru tygodniach siedzenia w domu zadzwoniła do mnie koleżanka, że może poszukamy pracy w Krakowie? Pojechałam z nią tylko po to, żeby się przejechać, a pracę znalazłyśmy od razu. I wszystko potoczyło się bardzo szybko. Znalezienie mieszkania, przeprowadzka do dużego miasta i obrót życia o 180 stopni. Jak nie masz odwagi sama, żeby coś zmienić w życiu, to może też zgadaj się z jakąś kumpelą? We dwie zawsze raźniej. Ta moja koleżanka, z którą razem pracujemy i mieszkamy ma 23 lata, tak jak ja i póki co jest bez faceta, a jakoś nikt jej nie wytyka palcami jako starej panny. Nie daj się zwariować!
Stary 2009-10-19, 16:46   #11
studi
Zakorzenienie

trzeba tylko odrobinę chęci-tj kupić gazetę czy przejrzeć ogłoszenia w internecie i dobrze napisać CV.Skoro praca nie daje Ci satysfakcji to najwzyszy czas ją zostawić, poszukac lepszej, dobrze płatnej tylko trzeba od czegoś zacząć. A więć CV +LM +ogłoszenia i jakis krok do przodu będzie.
Stary 2009-10-20, 10:48   #12
kermitowa
Zadomowienie

Natruralnym zdaniem rozwojowym czlowieka jest ze w pewnym momencie swojego zycia odchodzi z domu rodzinnego. To raz. Dwa- skoncz studia, zacznij szukac pracy w stolicy, jesli chcesz byc samodzielna. Trzy- przestan zwracac uwage na glupie komentarze osob majacych ograniczone myslenie. Powodzenia, wiecej rob a mniej narzekaj
Stary 2009-10-20, 11:23   #13
Wroclovianka
Zakorzenienie

Napisz CV i LM.
Rozglądnij się za inną pracą, popytaj znajomych - może ktoś będzie wiedział na temat jakieś roboty, popatrz na oferty roboty w pośredniaku - nie wiem jak warszawski, ale wrocławski ma w necie oferty i bezpośrednie dane pracodawcy, popatrz na oferty ogólnie w internecie (dlastudenta.pl itp), na biura karier itd.
Na razie zacznij od tego - nie wszystko na raz. Na przeprowadzkę na razie odkładaj sobie jakieś pieniądze

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Edytowane przez Wroclovianka
Czas edycji: 2009-10-20 o 11:25
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-20, 20:39   #14
XxXGirLXxX
Raczkowanie

powiem ci że ja mam 20 i też sie mnie czepiają co do faceta to ja im na to że "znajde se chłopa jak skończe szkołe" i temat sie kończy z przeprowadzką i pracą tak samo zresztą pracy nie moge na razie szukać (mam nadzieję że wiecie dlaczego)
XxXGirLXxX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości