![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Ciaza a okres,jak to wlasciwie jest???
Witam wszystkie kobietki
![]() Postanowilam zalozyc ten watek poniewaz chcialabym sie dowiedziec jak to jest z @ w ciazy skoro uznaje sie ze wstrzymanie @ swiadczy przewaznie o tym iz kobieta jest w ciazy,no i powstal dylemacik w mojej glowce i wiem ze nie jestem jedyna kobietka ktora chcialaby zebrac informacje na ten temat. Moze ktoras z Was cos wie i sie wypowie i uswiadomi nas jak to jest ![]() A mianowicie chcilabym wiedziec czy to ze kobieta ma @ w ciazy jest jakos uwarunkowane genetyczne czy z innych powodow??? Jesli ktoras wie jakie sa te powody to bardzo prosze o wypowiedz ![]() Pozdrawiam serdecznie i dziekuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza a okres,jak to wlasciwie jest???
Witam i podłączam się do wątku. Dziś rano test wyszedł pozytywnie, co prawda druga kreska była słaba, ale widoczna. Niestety chwilę później dostałam okres. I teraz zachodzę w głowie. Jestem w ciąży? Czy też może byłam? Troszkę mi smutno, bo bardzo chcę dzidziusia a tym razem wyjątkowo inaczej się czułam i boję się, że to było poronienie. Czy któraś z was też tak miała? Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I podobno czesto ma to miejsce a kobiety nawet o tym nie wiedza. Powtóż test a jesli nadal beda dwie kreski to smigaj do lekarza. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Hej Dzoana
![]() ![]() ![]() Nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze ![]() ![]() Ja tez jestem jedna z wielu kobietek ktore bardzo pragna miec dzidziusia,i przez 2 tyg mialam typowe objawy ciazowe,az tu nagle dzis popoludniu dostalam @,ale objawy dalej sie utrzymuja ![]() ![]() A pytam o uwarunkowanie genetyczne dlatego poniewaz moja mama bedac w ciazy miala @ przez 6 m-cy...i nie wiem czy ja tez moge tak miec.... Powodzonka i glowka do gory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję Cassandra za szybką odpowiedź. Jutro powtórzę test, ale obawiam się, że znam już wynik.
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dzoana ( sorki za literowke ale mam niemiecka klawiature)...Oh no tak w necie malo co pisza o naszym problemie,stad tez ten watek
![]() ![]() Hmm moim zdaniem najlepiej bedzie jak poczekasz z testem az sie skonczy @,wiem ze nerwy sa straszne,ale przy @ test moze dac falszywy wynik,wiec lepiej zaczekac...Wiem moze pomyslisz ze latwo sie mowi,ale jestem w podobnej sytuacji,tyle ze ja mialam objawy a Ty 2 krechy,i tez sie denerwuje,dlatego najlepiej postaraj sie czyms zajac zeby troche sie oderwac od tego myslenia,choc wiem ze to nie latwe ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Ja rowniez trzymam za nas kciuki,zeby wszystko wyszlo pozytywnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A więc czekamy.
![]() Tam piszą, że krwawienia w terminie miesiączki mogą się zdarzyć i nie są groźne. Oby tak było. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ooo super ze znalazlas ten artykul az sie troszke podbudowalam
![]() Hmm teraz bede sie zastanawiac co tak naprawde jest heh czy jest dzidzia i poprostu dostalam okres bo czasem tak sie zdarza,czy dzidzi wcale nie bylo ??? Tylko jesli nie bylo dzidzi to co z moimi objawami ehhh... No coz poczekajmy cierpliwie az skonczy sie @ i zrobimy tescik ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Jezeli jest taka czerwona krew to juz moze byc niestety cos nie tak. Sama niedawno to przechodziłam. Poniewaz przeszłam juz jedno poronienie w (10 tyg.) teraz juz jestem czujna. Test wyszedł pozytywny (test robiony 4 dzień po terminie spodziewanej @) i na nastepny dzien pojawiło sie plamienie. Odrazu zadzwoniłam do mojego gina i powiedział ze jak samo plamienie to wszystko ok. Jak pojawi sie czerwona krew to trzeba leciec do szpitala!!.
Ja trafiłam do szpitala bo na kolejny dzien pojawiła sie juz krew.Dostałam leki na podtrzymanie, do teraz nie wiem co to było. Według lekarzy normalna miesiaczka, ale ja mam wrazenie ze to jednak mogła byc ciaza. Powiedzieli mi w szpitalu ze do 2 tyg. po terminie spodziewanej @ nie ma co robic testów tylko niepotrzebne nerwy są. Bo tak bardzo czesto sie zdaza. Na siłe tez nie ma co powstrzymywac poronienia przynajmniej w tak poczatkowej fazie. Jesli cos jest nie tak to organizm sam chce pozbyc sie źle wykształconego zarodka ( ![]() W ciąży może być brązowawe plamienie, a nie zywa krew. To prawdam ze w ciazy ten normalny cykl sie powtarza i czas około przewidzianych @ jest najbardziej niebezpieczny, bo orgnizm powstrzymuje sie przed miesiączką. Są jakies skurcze, własnie w tym czasie moze pojawiac sie plamienie. Przynajmniej ja mam takie przekonanie i kłócic sie nie bede jak ktos mysli inaczej. ale pamietajcie ze czerwona krew to juz sytuacja alarmowa!! i trzeba ja pilnie skonsultować z lekarzem. Tego jestem pewna ale sie spisałam ![]() Mam nadzieje ze u Was to nic groźnego. Trzymam ![]()
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-05-17 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Witaski Gooha3
![]() Oj no to mialas bardzo nie mile doswiadczenia ![]() ![]() Nie chce sie nastawiac,ale z tego co zauwazylam to moje "krwawienie" jest takie brazowawe,i nie jest jakies bardzo mocne,tylko wyglada jakby do jutra najwyzej pojutrze mialo przejsc,ale jak to bedzie to sie okaze w praniu ![]() Hmm no i teraz juz heh zostaje tylko myslenie,bo znajoma miala @ przez cale 9 m-cy,i miala normalny kolor...i po miesiacu dowiedziala sie ze jest w ciazy,bo miala akzrat umowiona wizyte,tak to pewnie by sie dowiedziala w chwili w ktorej zaczalby rosnac brzuszek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Okres w ciąży jest możliwy ale podobno nie jest to zwyczajne krwawienie tylko plamienie utrzymujące się ok 3 dni. U mnie miesiączki nie było ale słyszałam że zdaża się i nie ma w tym nic niepokojącego.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Miesiączka w ciąży może występować nawet do 3 miesiąca. Nie zdarza się to często, ale są kobiety, które tak mają. Jednocześnie nadejście miesiączki może być oznaką poronienia o czym kobieta nawet nie wie i wszystko z organizmu może wypłynąć razem z nią nie powodując żadnych komplikacji. Jak skończy Ci się miesiączka najlepiej zrób test jeszcze raz i udaj się do gina na badanie. Wtedy będziesz w 100% pewna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
z wlasnego doswiadczenia powiem, ze mialam cos na ksztalt okresu, cos wiecej niz plamienie i w kolorze brazowawym przez trzy dni. test zrobilam dwa dni pozniej w wyszla ciaza, ktora wciaz szczesliwie trwa. moja mama miala to samo przez 3 miesiace, wiec mozliwe, ze to kwestia genetyczna.
niestety krew czerwona i normalna miesiaczka raczej oznaczaja, ze ciaza byla biochemiczna - czyli wydalona przez organizm na bardzo wczesnym etapie, glownie z powodu wad genetycznych zarodka, jak pisaly dziewczyny wczesniej. szacuje sie, ze ok 50 proc zaplodnien tak sie konczy, dlatego nie ma sensu robic testu przed spodziewana miesiaczka. wiekszosc kobiet nawet nie wie, ze byla w ciazy.
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku, skoro jak piszesz są to tylko brązowe plamienia to na pewno tak jest. Trzymam kciuki i pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Hej hej,
Czytam czytam i myślę i myślę... Zastanawia mnie to, że od naszych staranek mija już 2 cykl i niby @ miałam, ale jak nigdy - bezbolośnie, króciutko i tak słabo. Piersiuchy mnie cisną dziwnie, położyć się na brzuchu nie mogę i przez to źle śpię, nio i tak intuicyjnie do głowy mi przychodzi, że może jednak?!?! Nie chcę sobie robić nadziei, bo po ostatniej utracie aniołka wolę spokojniej czekać, chociaż mam wrażenie, że te niby-objawy nasilają się, gdy więcej myślę... Ehhh to chyba niezdrowe. Dżoana, artykulik faktycznie nieco pociesza, dziękuję, pamiętając jednak o wrześniowym pobycie w szpitalu i 24-godzinnym krwotoku w 7 tygodniu, myślę, że takie "kap kap" nie musi oznaczać poronienia, zgadzam się z artykułem. Trzymam kciuki za starające, gratuluję "zafasolkowanym" ![]() Pozdrowienia z burzowej Łodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrób ponowny test ciążowy. Ja kiedyś też tak miałam.Okres mi się spóźniał,więc zrobiłam test między 28-35 dniu,wyszło pozytywnie,a następnego dnia dostałam okres i już było po mich II kreskach.W moim przypadku było to poronienie chemiczne. Na twoim miejscy zrobiłabym ponownie test,jak wyjdzie pozytywny to poszłabym do gina i pogadała o tym. Znak kobiety które przez pierwsze 3 miesiące ciąży miały "okres" więc nawet nie sądziły,że są w ciąży ![]() Poza tym,czasami testy się mylą niestety.
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Ojj Dzoana,przykro mi bardzo
![]() ![]() Hmm no u mnie @ (powiedzmy) zaczal sie wczoraj popoludniu,a dzis juz wyglada jakby miala byc koncowka,wiec wydaje mi sie troche szybko,i choc ilosc byla taka normalna jak na @,to kolor nie byl czerwony...Ale poczekam cierpliwie i zobacze co to bedzie za pare dni ![]() Dodam jeszcze komentarzyk ktory napisala kolezanka w innym watku moze to tez ktoras z Was podniesie tak na duchu jak mnie podnioslo ![]() "Kicia Ja wierze że jednak na pare dni zrobisz jeszcze raz test i będą dwie kreseczki ![]() Ja robiłam przed okresem pare dnji nic nie wyszło tzn., 1 kreseczka ,później pare dobrych dni po okresie i wyszła bardzo slabiutka kreseczka ze ledo Ja zobaqczyłam a jednak jestem za fasolkowana ![]() ![]() Trzymam kciuki za kobietki ktorym sie udalo i za ich fasolki,jak i za te ktore sie jeszcze staraja,by wszystko bylo dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Witam!
Przeglądałam różne fora i zebrałam sprzeczne informacje ![]() Mój cykl trwa zazwyczaj 29-32dni, dzisiaj przypada 32 dzień, pobolewa tępo podbrzusze, czyli oznaka zbliżającego się okresu. Sytuacja byłaby jasna, gdyby nie to, że przedwczoraj miałam „plamienie” a nawet nie tyle plamienie, co trochę śluzu zabarwionego odrobiną krwi (bo czym innym?) – na taki rozmyty kolor dojrzałej brzoskwini, lekko na wkładce. Oczywiście „na wszelki wypadek” włożyłam tampon mini i już myślałam, że to okres. Ale po kilku godzinach wyjmuję – i nic więcej nie było… wczoraj było to samo, z tym że tylko na papierze, dziś też (z tym, że dziś rwie mnie troszkę w krzyżu, a w podbrzuszu ćmi)… i też nic. Czy mogę to podciągnąć pod „plamienia w terminie spodziewanej miesiączki, na początku ciąży”? I druga sprawa. Jestem łasuch, tzn. słodkie smaki przedkładam nad inne ![]() Przekreśleniem tych „oznak ciąży” był dzisiejszy poranny test – tylko jedna kreska. Ale jakoś mam dziwne przeczucie, że jednak za kilka dni pokaże dwie… a może to tylko moja nadzieja? Gdyby nie te dziwne „plamienia” i zmiana upodobań żywieniowych, nie trzymałabym się tych moich przeczuć… i to, ze rzeczywiście troszkę wyostrzył mi się węch, ale może to autosugestia? Podbrzusze nadal tępo boli, a w środku jestem zaciśnięta jak nie wiem co… Nie wiem, co o tym myśleć i jak przeczekać te kilka dni do ponownego testu, gdy trzeba się na pracy skupić, a tu się nie da ![]() Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
KOKOJKO!!!
Objawy moga byc i ciazowe jak i zaburzen hormonalnych, test mogl wyjsc negatywnie-niby sa bardzo czule,ale kazda kobieta inaczej.... Moja rada i nie tylko moja ale rowniez GINEKOLOGA--najlepsze co mozna zrobic to badanie z krwi- B_HCG(tzw.beta hacegie ![]() Zycze powodzenia i trzymam kciuki ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- OJJJ KOBIETKI!!!!! jestem pod opieka profesorow z Akademii z Gdanska---powiem Wam tyle--jesli po dacie spodziewanej miesiaczki test ciazowy wychodzi pozytywnie i po paru dniach pojawia sie krwawienie--to jest to wczesne poronienie. Najlepsza metoda gdy zaczynacie plamic lub gdy boli Was zbyt mocno podbrzusze (co na poczatku ciazy jest w miare normalne) zrobcie badanie B_HCG!!!!!!!!--- wtedy sytuacja bedzie bardzo klarowna, albo jestescie w ciazy nadal i trzeba podac leki na podtrzymanie ciazy,albo nastapilo juz wczesne poronienie. I to nie jest tak ze organizm sam sie pozbywa zarodka,jesli jest z nim cos nie tak!!!!!! Przyczyna wczesnych poronien moze byc brak dostatecznej ilosci hormonow lub ciezkie zaburzenia lub jest wiele innych przyczyn, które czasami bardzo łatwo jest wykryc i anulowac przy pomocy leczenia farmakologicznego. NIE WYPISUJCIE TU BZDUR I NIE WPROWADZAJCIE DZIEWCZYN KTÓRE TAK BARDZO PRAGNĄ MIEC DZIECKO W BŁĄD!!! JEŚLI PLANOWAŁYŚCIE CIĄŻĘ-CZYLI SEKS BEZ ZABEZPIECZENIA CELOWY--I PO SPODZIEWANEJ MIESIACZCE TEST WYCHODZI POZYTYWNIE I PO PARU DNIACH WYSTEPUJE KRWAWIENIE BĄDŹ PLAMIENIE OBFITE POWINNYŚCIE BIEGIEM PĘDZIĆ DO GINEKOLOGA LUB NAJBLIŻSZEJ IZBY PRZYJEĆ GINEKOLOGICZNEJ!!!!! DLA WASZEGO DOBRA I ZDROWIA I BYC MOŻE DLA WASZYCH FASOLEK!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dziękuję madzikgdy, wybiorę się w najbliższym czasie do lekarza.
Nie dzisiaj, bo 1-moja pani doktor przyjmuje w pn i pt, 2- obawiam się, że jednak okres się zbliża ![]() Jesli rzeczywiście maleństwo jeszcze nie tym razem zechce z nami być, to i tak zapytam panią doktor (choć nie jestem do niej przekonana), co mają oznaczać te plamienia i odrzut od słodyczy. Jeszcze raz dziękuję za radę - na teraz i na przyszłość. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
a jednak nie tym razem - okres obfity, bolesny... ehh...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Hmm a ja dalej nie wiem co sie ze mna dzieje
![]() Kurcze co sie dzieje??? Ehh jakos nie moge tego rozgryzc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Nie pozostaje nic, jak tylko poczekać jeszcze dzień-dwa i znowu zrobić test. Wiem, jak takie dni się dłużą... ale jestem dobrej myśli
![]() Daj znać, gdy już zrobisz test. Mam nadzieję, że wyjdą narty ![]() P.S. moja znajoma ciągle powtarzała, że gdy jesteśmy gotowe na nowe życie pod sercem, to maleństwo już jest, tylko czeka na odpowiedni moment, żeby się do nas wprowadzić... powtarzała tak przez wiele, wiele miesięcy, ciągle z uśmiechem i nie traciła nadziei... dziś uśmiecha się do wieeeelkiego brzusia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja w poniedziałek mam wizytę i wszelkie możliwe badania. Zobaczymy co doktory powiedzą. Zastanawiam się tylko czy moje dwie kreski były oznaką ciąży czy też jakimś błędem. Chyba wolę to drugie. Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki za wszystkie tu starające się. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Kokojko no pewmie ze zrobie za pare dni tescik bo inaczej to chyba umre z tej niepewnosci
![]() ![]() Nie pozostaje nic innego jak tylko pogratulowac znajomej fasolki ![]() ![]() dżoana tez mam nadzieje ze wyjda wkoncu 2 kreseczki,ohh bardzo bym chciala.... Daj znac w poniedzialek co i jak na po wizycie i badaniach ![]() Hmm nie wiem czy dobrze rozumiem,ale czy Ty nie chcesz dzidziusia??? A co jesli sie okaze ze jednak jest??? Pozdrowionka i buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Bardzo chcę dzidziusia, ale dwa dni temu powtórzyłam test i po drugiej kresce nie ma śladu. Więc albo pierwszy test był błędny i dzidzi nie było albo był prawidłowy i straciłam dzidziusia. Więc wolę ta pierwszą wersję. Mam nadzieję, że w poniedziałek dowiem się czegoś konretnego. Powoli wariuję od tego zastanawiania się i rozważania różnych opcji.
Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
moze mi ktoras napisac co oprocz krwawenia w ciazy zauwazyła j jak to wygladało bo jestem w piatym tygodniu i boje sie ze poroniłam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Hej Dzoana
![]() ![]() ![]() ![]() A ja wczoraj kochalam sie ze swoim Tz,bo przez te wszystkie objawy mielismy 3 tyg przerwy,a ze skonczyl mi sie okres i nawet dosc dobrze sie czulam to stwierdzilam ze mozemy sprobowac i dzis rano znow obudzilam sie z plamieniami,wiec chyba nici z dzidzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki Dzoana zeby wszystko bylo dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Madziu niestety nie moge Ci pomoc bo jeszcze nigdy nie bylam w ciazy,i nie wiem czy to co sie ze mna ostatnio dzialo to dlatego ze bylam czy z innych powodow ![]() Ale napewno ktos odpowie na Twoje pytanko ![]() Powodzonka,glowa do gory,napewno bedzie dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
dzieki KICIA ! byłam dzis u położnej i lekarza a we torek mam dopiero wczesne usg ,trzymajcie kciuki,,pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Nie ma sprawy Madzia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.