Wyjazd na wakacje bez TŻ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 15:03   #1
222e8077b5061f816ebed3990ec25f01fe1de4d2_5ee6ac15ae2ad
Konto usunięte

Wyjazd na wakacje bez TŻ

Witam Was serdecznie.Mam już konto na wizażu, ale wolałabym zostać anonimowa więc założyłam nowe konto.
Chciałabym się Was poradzić w pewnej sprawie.
Mianowicie byłam w tym roku w szpitalu, stwierdzono mi niedoczynność tarczycy oraz problemy z hormonami nadmerczy, poza tym cierpię na nerwicę depresyjno - lękową + problemy ogólnie z okresem. Od lekarzy w szpitlau usłyszałam że powinnam zażywać dużo jodu itd rodzice chcąc bym odpoczęła i zregenerowała sily zaproponowali bym pojechała z nimi nad morze. I tu zaczyna się problem, mój narzeczony twierdzi, że nawet nie powinno mi przyjść na myśl jechać, bez niego, bo nie na tym polega związek i on w takiej sytuacji by został ze mną. Pytanie więc:co mam zrobić? Wszystko jest już zarezerwowane, zleży mi na tym wyjeździe, ale nie chcę też sprawić przykrość Tż bo widzę jak on to przeżywa. Co prawda on tez zaproponował mi wyjazd nad morze ale na weekend (za prawie dwa tygodnie, ale konkretną propozycję od niego, kiedy i gdzie dostałam wczoraj, wcześniej tylko mówił że chciałby ze mną wyjechać), więc może naprawdę powinnam zostać? Od kilku dni mamy z powodu tego mojego wyjazdu bardzo napiętą atmosferę w związku. Sama wiem że gdyby był to wyjazd ze znajomymi gdzie miałabym się tylko bawić i szaleć, nie pojechałabym bez narzeczonego, to natomiast jest wyjazd rodzinny i przede wszystkim po to mam jechać by zregenerować siły i dojść do siebie bo przez te rozchwiane hormony czuję się nie najlepiej. Mam nadzieję że mi coś doradzicie.Pozdrawiam
222e8077b5061f816ebed3990ec25f01fe1de4d2_5ee6ac15ae2ad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 15:42   #2
Melanchton
Zakorzenienie

Dot.: Wyjazd na wakacje bez TŻ

Masakra, facet nie pozwala Ci na wyjazd na wakacje z rodzicami i w dodatku potrzebny dla poratowania zdrowia? Powinien Cię wspierać i zachęcać, starać się poprawić Ci samopoczucie, a nie odstawiać jakieś cyrki jak pięciolatek. Na Twoim miejscu kazałabym mu się popukać. Pozdrawiam.
Stary 2011-08-03, 15:45   #3
madana
Zakorzenienie

Cytat:
rodzice chcąc bym odpoczęła i zregenerowała sily zaproponowali bym pojechała z nimi nad morze. I tu zaczyna się problem, mój narzeczony twierdzi, że nawet nie powinno mi przyjść na myśl jechać, bez niego, bo nie na tym polega związek
- cóż, to świadczy o tym, że chłopaczek narzeczony nie ma pojęcia, na czym polega związek, na pewno nie na przyspawaniu do drugiej osoby. Jedź nad to morze, kuruj się.
Aha, największą głupotę zrobiłabyś, gdybyś z rodzicami nie pojechała, a wiesz dlaczego? Bo przedstawił argument "od czapy", bez sensu.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 15:48   #4
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

[1=222e8077b5061f816ebed39 90ec25f01fe1de4d2_5ee6ac1 5ae2ad;28529536][/QUOTE]

Cytat:
mój narzeczony twierdzi, że nawet nie powinno mi przyjść na myśl jechać

Twoj facet zachowuje sie jak burak. Twoje zdrowie powinno byc dla niego najwazniejsze.

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2011-08-03 o 15:49
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 15:52   #5
szprotka_
Zakorzenienie

Twój facet nie ma racji. nie powinien stawiać Twojego zdrowia nad swoje widzi-mi-się. powiedz szczerze ile Ty się tego jodu przez weekend nawdychasz i to jeszcze nie wiadomo kiedy, kiedy możesz pojechać z rodzicami na dłużej.
ja jadę na wakacje z rodzicami i mój partner nie robi mi o to jazd. ba, sam mnie na nie wyganiał i nie widzi w tym większego problemu
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 15:56   #6
201608251020
Konto usunięte

Ja bym to miała w i jechała i świetnie się bawiła. Ewentualnie przywiozła coś partnerowi z nad morza, może muszelki
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 15:57   #7
201803290936
Konto usunięte

[1=222e8077b5061f816ebed39 90ec25f01fe1de4d2_5ee6ac1 5ae2ad;28529536]Witam Was serdecznie.Mam już konto na wizażu, ale wolałabym zostać anonimowa więc założyłam nowe konto.
Mianowicie byłam w tym roku w szpitalu, stwierdzono mi niedoczynność tarczycy oraz problemy z hormonami nadmerczy, poza tym cierpię na nerwicę depresyjno - lękową + problemy ogólnie z okresem. Od lekarzy w szpitlau usłyszałam że powinnam zażywać dużo jodu itd rodzice chcąc bym odpoczęła i zregenerowała sily zaproponowali bym pojechała z nimi nad morze. I tu zaczyna się problem, mój narzeczony twierdzi, że nawet nie powinno mi przyjść na myśl jechać, bez niego, bo nie na tym polega związek i on w takiej sytuacji by został ze mną. Pytanie więc:co mam zrobić? Wszystko jest już zarezerwowane, zleży mi na tym wyjeździe, ale nie chcę też sprawić przykrość Tż bo widzę jak on to przeżywa. Co prawda on tez zaproponował mi wyjazd nad morze ale na weekend (za prawie dwa tygodnie, ale konkretną propozycję od niego, kiedy i gdzie dostałam wczoraj, wcześniej tylko mówił że chciałby ze mną wyjechać), więc może naprawdę powinnam zostać? Od kilku dni mamy z powodu tego mojego wyjazdu bardzo napiętą atmosferę w związku. Sama wiem że gdyby był to wyjazd ze znajomymi gdzie miałabym się tylko bawić i szaleć, nie pojechałabym bez narzeczonego, to natomiast jest wyjazd rodzinny i przede wszystkim po to mam jechać by zregenerować siły i dojść do siebie bo przez te rozchwiane hormony czuję się nie najlepiej. Mam nadzieję że mi coś doradzicie.Pozdrawiam[/QUOTE]

Normalnie chciałabym, aby to była prowokacja, chociaż wiem, że nie jest - niestety. Facet zamiast się cieszyć, że coś może wpłynąć dobrze na Twój stan zdrowia, a zamiast Cię wspierać, odpierdziela cyrki, że masz go nie zostawiać i nie jechać z rodzicami na kurację? Wie, że masz nerwicę i jeszcze Ci problemów dokłada? Dziewczyno, weź Ty się dobrze zastanów, czy na chwilę obecną jest Ci potrzebny troll w związku - zresztą i nie na chwilę obecną, ale czy w ogóle z takim związkowym trollem warto cokolwiek tworzyć, planować. Normalnemu człowiekowi nie trzeba tłumaczyć, że to wyjazd nie dla zabawy, a dla zdrowia. Ludzie złoci, trzymajcie mnie, bo tak ewidentnego przykładu egoizmu już dawno tutaj nie widziałam.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2011-08-03 o 15:59
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 16:00   #8
Fubizka
Zakorzenienie

Jedź, bo ten pan nie zachowuje się jak kochająca osoba więc nie ma sensu się na jego widzi-mi-się oglądać.
Tak się zachowuje osoba, która chce od siebie partnera uzależnić w dość patologiczny sposób. Powinnaś jasno i wyraźnie powiedzieć, że jedziesz tam z rodzicami i masz prawo tam jechać, a jeśli on Cię kocha, to powinien Cię wspierać, skoro masz okazję wypocząć. Powiedz też, że próbę zatrzymania Cię tutaj odbierasz jako szantaż i działanie na Twoją szkodę i że czegoś takiego tolerować w związku nie będziesz. Niech nie myśli, że można kogoś tak łatwo zmanipulować

PS. Nad polskim morzem niestety nie można się już nawdychać jodu - było minęło, środowisko zbyt zanieczyszczone Ale jedź i tak, bo odpoczniesz, zregenerujesz siły a to bardzo ważne dla zdrowia.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 16:03   #9
pogmatwane
Raczkowanie

co za burak ;/ nie martwi go twoje zdrowie, a to ze pojedziesz sama, olej i jedz...
pogmatwane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 16:05   #10
Konto usunięte

On uważa "że w tym wieku" powinnam już myśleć poważnie a nie o zabawie..to się odnosi do tego, że chcę gdzieś jechać bez niego. W ogole niekiedy to jak jadę do domu na dwa dni, albo nawet zostaje tam dłużej (bo się źle czuje i rodzice chca bym posiedziała w domu), to już jest zly, mówi że w takim razie przywozi mi rzeczy bo taki związek na odległośc nie ma sensu i że wolę siedzieć w domu niż z nim, a przecież to przy nim powinnam sie czuć bezpiecznie i mówi czy że gdybyśmy mieli dziecko to też bym je tak zostawiła i pojechała do domu. To fakt ost. do domu jeżdzę często (mimo ze mieszkam z nim u jego mamy) ale to dlatego że w domu gdy naprawdę źle się czuję, jest mi najlepiej, bo np będąc u niego jego mama wtrąca się ciągle gdzie wychodzimy, co robimy itd. Gdy go pytałam, czy to jak któryś z partnerów wyjeżdża np za granice do pracy na kilka miesięcy, czy na stypendium to co on na to, a on że to już nie jest związek
222e8077b5061f816ebed3990ec25f01fe1de4d2_5ee6ac15ae2ad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 16:12   #11
ewulkaaa
Wtajemniczenie

[1=222e8077b5061f816ebed39 90ec25f01fe1de4d2_5ee6ac1 5ae2ad;28529536]Witam Was serdecznie.Mam już konto na wizażu, ale wolałabym zostać anonimowa więc założyłam nowe konto.
Mianowicie byłam w tym roku w szpitalu, stwierdzono mi niedoczynność tarczycy oraz problemy z hormonami nadmerczy, poza tym cierpię na nerwicę depresyjno - lękową + problemy ogólnie z okresem. Od lekarzy w szpitlau usłyszałam że powinnam zażywać dużo jodu itd rodzice chcąc bym odpoczęła i zregenerowała sily zaproponowali bym pojechała z nimi nad morze. I tu zaczyna się problem, mój narzeczony twierdzi, że nawet nie powinno mi przyjść na myśl jechać, bez niego, bo nie na tym polega związek i on w takiej sytuacji by został ze mną. Pytanie więc:co mam zrobić? Wszystko jest już zarezerwowane, zleży mi na tym wyjeździe, ale nie chcę też sprawić przykrość Tż bo widzę jak on to przeżywa. Co prawda on tez zaproponował mi wyjazd nad morze ale na weekend (za prawie dwa tygodnie, ale konkretną propozycję od niego, kiedy i gdzie dostałam wczoraj, wcześniej tylko mówił że chciałby ze mną wyjechać), więc może naprawdę powinnam zostać? Od kilku dni mamy z powodu tego mojego wyjazdu bardzo napiętą atmosferę w związku. Sama wiem że gdyby był to wyjazd ze znajomymi gdzie miałabym się tylko bawić i szaleć, nie pojechałabym bez narzeczonego, to natomiast jest wyjazd rodzinny i przede wszystkim po to mam jechać by zregenerować siły i dojść do siebie bo przez te rozchwiane hormony czuję się nie najlepiej. Mam nadzieję że mi coś doradzicie.Pozdrawiam[/QUOTE]

Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie. To nie jest jakieś tam widzi mi się tylko wyjazd z RODZICAMI, którzy prawdopodobnie znają Twojego narzeczonego, a poza tym LECZNICZY, a nie jakiś imprezowy.
Dziwnego masz tego narzeczonego, to skoro chce z Tobą wyjechać na weekend nad morze to nie może do was przyjechać w czasie tych dwóch tygodnie, albo ewentualnie po tych 2 tygodniach ty byś została a on doejchał, i byście mieli wakacje we dwoje?

nie rozumiem kompletnie jego pretensji :/

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 16:18   #12
Konto usunięte

proponowałabym aby w czasie mojego pobytu nad morzem, on dojechał na weekend, powiedział że nie chce..
Stary 2011-08-03, 16:21   #13
martusia205
Zakorzenienie

Twój chłopak zachowuje się bardzo egoistycznie..czy wcześniej nie zauważyłaś u niego takiego zachowania?on nie ma prawa tak stawiać sprawy,bo nie jedziesz tam w celu rozrywki,a dla podratowania zdrowia..drugą sprawą jest to,że będziesz tam z rodzicami i nie zdradzisz go z kimś innym..wdać,że Twój tż nie ufa Ci,albo jest bardzo zazdrosny..przemyśl to czy chcesz dzielić życie z tyranem.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/201007032438.html
martusia205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 16:42   #14
natalka2
Zakorzenienie

omg
zdecydowanie jedz. jedziesz z rodzicami, w celach poprawienia zdrowia, a krolewicz przezywa, bo bedzie musial spedzic bez Ciebie tydzien czy 2 w miescie
rozumiem ze mialby jakies ale gdybys jechala z kolega, ale to co on robi jest po prostu zalosne.

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 16:48   #15
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Twojemu narzeczonemu chyba nie powinno nawet przez myśl przejść, zeby cie zatrzymywać ze względu na jakieś jego egoistyczne pobudki.

Wybacz, że to napiszę, ale zwiazałaś się z samolubnym gnojkiem. I to on nie wie, na czym polega związek.

Absolutnie nie uzależniaj swojego wyjazdu z rodzicami nad morze od narzeczonego. Pakuj się i jedź odpocząć. Co ważniejsze, zdrowie czy facet?
Aha, jak on złapie grypę i będzie chciał iść do lekarza, powiedz mu, ze wpakujesz go na trzy zdrowaśki do pieca. Bo nie na tym związek polega, żeby on miał po lekarzach kursować a ty sama w domu siedzieć.

Edytowane przez Funieczka
Czas edycji: 2011-08-03 o 16:51
Funieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 17:30   #16
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

ale przecież to zalecenie lekarza. Pojedź tak, by mógł przyjechać do Ciebie na weekend i po problemie.
Stary 2011-08-03, 18:05   #17
Vivienne
... choć nie Westwood

Już nawet kij z tym czy dla celów leczniczych czy rekreacyjnych- ale jakby facet mi powiedział, że nie pozwala mi jechać z rodziną na wakacje to chyba bym go wyśmiała. A co on jest, że Ci stawia warunki? Phi.

Na twoim miejscu bym się nie przejmowała, jechała z rodzicami, dobrze się bawiła i wypoczęła za wszystkie czasy

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 18:27   #18
klempaa
Zakorzenienie

wybacz mocne słowa, ale straszny palant z niego nie wyobrażam sobie w ogóle takich tekstów- pomijam, że jedziesz z rodzicami... ale jedziesz, by poratować zdrowie! Ludzie, normalnie nóz się w kieszeni otwiera, co za egoista!

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 18:42   #19
skazana_na_bluesa
.

bosh, co za kretyn. tak, jasne, po co masz jechac, jeszcze bys sie lepiej poczula i co wtedy...?
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 19:09   #20
mikolajkowa
Raczkowanie

Przepraszam za off ale muszę - jod nie wchłąnia się przez układ oddechowy(tzn w bardzo znikomej, niezauważalnej ilości). Jedyny sposób dostarczenia jodu do organizmu to jedzenie świerzych ryb prosto z morza. Najlepiej iść do smażalni i zapytać co jest świerzego z Bałtyku, bo oni w smażalniach dla klienta podają wszystko - łącznie z odmrażanymi rybami.
mikolajkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 19:17   #21
201803290936
Konto usunięte

Tak w ogóle to autorka pewnie chodzi do psychologa / psychiatry, stara się, aby było lepiej, zastanawiają się z lekarzem jak poprawić jej kondycję psychiczną, co źle na nią wpływa, a jeden z czynników, który śmiem wątpić, czy poprawia jej stan (raczej odwrotnie - pogarsza, wbijając takie niby małe, ale bolesne szpileczki jak ta z urlopem) jest ciągle obecny w jej życiu. No cóż...
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 19:30   #22
Madzialenka_21
Zadomowienie

Przyznam szczerze, że aż się dziwie że ten Pan to już Twój narzeczony Nigdy bym się z takim egoistą nie zaręczyła, a i na dłuższy związek by mnie musiał przekupić. Związek to 2 osoby. Wiąże się z tym betonowa zasada, że w związku nie myśli się tylko o sobie, ale przede wszystkim o szczęściu i zdrowiu partnera. U was tego, niestety, nie ma.

Madzialenka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 20:33   #23
Harmonia
Raczkowanie

[1=222e8077b5061f816ebed39 90ec25f01fe1de4d2_5ee6ac1 5ae2ad;28530717] i że wolę siedzieć w domu niż z nim, a przecież to przy nim powinnam sie czuć bezpiecznie[/QUOTE]

Dodałabym jeszcze, że o to czy czujesz się przy nim bezpiecznie, to on powinien się starać, a nie ty - udowadniać. A zaufanie drugiej strony szybciej zdobyłby np troską o twój odpoczynek

Zgadzam się z wypowiedziami. Jedź...
i nie zadręczaj się na wyjeździe, że chłopak czeka w domu zdenerwowany, bo on obiektywnie nie ma racji.

Nikos Kazantzakis "Biedaczyna z Asyżu"
Harmonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 20:48   #24
madana
Zakorzenienie

Napisz tylko jeszcze,aby obraz był pełen, że planujesz z kims takim małżeństwo i dzieci, a powiem, że pakujesz się w gówniany układ.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 20:53   #25
sandrina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Już nawet kij z tym czy dla celów leczniczych czy rekreacyjnych- ale jakby facet mi powiedział, że nie pozwala mi jechać z rodziną na wakacje to chyba bym go wyśmiała. A co on jest, że Ci stawia warunki? Phi.

Na twoim miejscu bym się nie przejmowała, jechała z rodzicami, dobrze się bawiła i wypoczęła za wszystkie czasy
ja tak samo,

TŻ autorki zachowuje się jak rozkapryszone dziecko, no aż słów brakuje...

kicia_1990 jedź i wypocznij , a Twój TŻ niech przemyśli w tym czasie swoje zachowanie

sandrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 20:59   #26
Iskra14
Zakorzenienie

Ręce, witki i wszystko mi opada. Co za egoistyczny gnojkowaty bluszcz. Jeszcze Ci jazdy robi jak dłużej jedziesz do domu? Mi to się w głowie nie mieści W ogóle co to za idiotyczne argumenty, że nie tak powinien wyglądać związek? Ten facet to jakaś chodząca paranoja :/ Gość nie ma pojęcia o prawdziwym dorosłym związku :/ Normalnie słów mi brakło
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 21:07   #27
piankowa
Wtajemniczenie

dziwne, że pojedziesz do domu na kilka dni to jest związek na odległość ? i przecież związek nie polega tylko na tym, że dwoje ludzi robi ciągle to samo i wszędzie ze sobą.
Ja bym pojechała, raz, że dla celów leczniczo-relaksacyjnych, a dwa, że miałabym szansę spędzić trochę czasu z rodziną.
piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 21:38   #28
enjoy89
Zakorzenienie

Co za idiota (wybacz.)

Jedź nad to morze się kurować. Jeśli tak mu zależy, to niech przyjedzie tam do ciebie na weekend (bo rozumiem, że on nie może, bo pracuje).

Jak on w ogóle może nie pozwalać Ci wyjechać, przecież tu chodzi o Twoje zdrowie
Stary 2011-08-03, 22:01   #29
moooniaaaa
Zakorzenienie

Wiesz co mu powiedz? - Ha ha ha.

Jedź i baw się dobrze,a może i poznasz kogoś fajnego
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 22:32   #30
alice203
Raczkowanie

Nie przejmuj się nim tylko jedź, kuruj się, zdrowiej! To jest wyjazd zdrowotny z rodzicami, powinien zrozumieć i nie czepiać się. Co innego gdybyś jechała rozrywkowo bawić się szaleć ze znajomymi.
alice203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości