|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ryzyko ciąży przy przerwaniu przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych.
Witam serdecznie, od dwóch miesięcy regularnie przyjmuję tabletki antykoncepcyjne. Dzisiaj przyjęłam ostatnią tabletkę, po której planuję przerwać stosowanie tej metody antykoncepcji. Czy ochrona antykoncepcyjna jest skuteczna jeszcze przez kolejne 7 dni (tak jak to było podczas stosowania pigułek) nawet jeśli w 8 dniu przerwy nie przyjmę pierwszej tabletki z kolejnego blistra? Czy istnieje realne ryzyko zajścia w ciążę jeżeli do stosunku doszło o ostatnim dniu przyjmowania tabletek i wybraniu całego blistra?
Z góry dziękuję za odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ryzyko ciąży przy przerwaniu przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych.
Cytat:
![]() Innymi słowy: od dzisiaj - tzn. od poniedziałku - powinniście stosować z partnerem inną metodę anty, czyli gumki. Wczorajszy dzień natomiast (rozumiem, że we fragmencie "Dzisiaj przyjęłam ostatnią tabletkę, (...)." miałaś na myśli niedzielę?) był jeszcze w pełni bezpieczny ![]() Zastanawiam się tylko, dlaczego odstawiasz hormony po zaledwie dwumiesięcznym ich stosowaniu? Nie jest to dobrym pomysłem i na pewno namiesza Ci w organizmie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wyczerpującą odp
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.