![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Szukam dziewczyn podobnych do mnie :) kto ze mną zaczyna od dzisiaj!? ( 28.07.2009)
Witam,
jestem stałą czytelniczką wizażu, ale teraz dopiero się odzywam. Moja największa waga to 73 kg w podstawówce! Najniższa 57 kg w liceum. W tej chwili coś około 62 - 63 kg ( nawet już się nie ważę). Lat mam 25, wzrostu 165 cm. Zamierzam schudnąć do około 55 kg. Brakuje mi silnej woli i chciałabym żebyśmy pomogły sobie nawzajem wytrwać w tej walce o piękne ciałko ![]() Niech każda napiszę jak wygląda jej dzień. Ja pierwsza. Liczę na wskazówki co należy zmienić ![]() Pobutka: 5.30 - nic nie jem ( nie mam ochoty), wsadzam psa do samochodu i jadę na plażę biegać. Od miesiąca tylko maszerowałam z nim z 2 godziny. Od kilku dni zaczynam na zmianę biegać i maszerować. W wyniku tego ten sam dystans przerabiamy w 1 h. 7.00 - 7.30 - śniadanie: granola orzechowa z jogurtem naturalnym lub dwa kromki chleba witalnego ( 80% ziaren) z szynką, serkiem light i warzywami lub jajecznica z 2 jajek i jedna kromka pieczywa witalnego, kawa z mlekiem 11.00 - drugie śniadanie: gruszka + kilka orzechów ( jakie są najzdrowsze orzechy) 14.00-15.00 - kasza gryczana z gulaszem ( polędwiczki wieprzowe, marchew, papryka, cebula, cukinia). Uwielbiam to, ale pewnie to się nie nadaje na odchudzanie. A może jeśli to mała porcja to nie zaszkodzi co? Z reguły do 20.30 nie ma mnie w domu ( praca). Jak wrócę to jem jakąś kanapkę ( najlepiej z makrelą wędzoną ![]() Planuje jeszcze zacząć chodzić na basen ( kiedyś nałogowo chodziłam). Muszę tylko się zorientować jakie są najlepsze w pobliżu. Czy myślicie, że te ranne spacery biegowo- marszowe coś zadziałają? Jak wygląda Wasz dzień jeżeli chodzi o dietę i ćwiczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn podobnych do mnie :) kto ze mną zaczyna od dzisiaj!? ( 28.07.2
Przyłączam się
![]() Ja mam 167 i obecnie ważę około 59. Chce schudnąć do 55 kg, bo wtedy lepiej bym się czuła. Najgorszej to brzuch .. ehh Jeśli chodzi o te poranne spacery czy tez biegi, to na pewno Ci dużo dadzą. A jak jeszcze robisz do systematycznie to tym bardziej. Pamiętam, że jak w zeszłym roku biegałam codzinnie rano, to naprawdę efekty były rewelacyjnie. Teraz nie mam gdzie biegać, dlatego zostaje mi siłownia i rolki ![]() Mój dzień: 10.00 - sok ze świeżych owoców, cała szklana 12.00 - drugie śniadanie, najcześciej na chlebie waza, albo na ciemny, szynka, pomidor, czasami jajka 14.00 - obiad - brokuł, fasolka szparagowa... (nie mam pomysłów jak to urozmaicić) ... Kolacja różnie to bywa, czasami w ogóle nic nie jem od obiadu (chociaż wiem że to źle), czasami zdarzają się grzeszki w postaci bomb kalorycznych. Ogólnie jak już jem kolacje, to wygląda tak jak II śniadanie ![]() Basen jest świetną sprawą, też bym musiała zacząć gdzieś jeździć, moim znajomi jakoś nie reflektują w systematycznym chodzeniu na basen, więc muszę sie chyba sama zmobilizować ![]() Ja planuje do końca sierpnia właśnie osiągnąć taką wagę, mam mało czasu.. bo przecież jeszcze miesiąc ... ![]() fitnesswoman, życzę powodzenia w utracie wagi i zazdroszczę psa, bo gdybym miała to bym śmiało biegała nawet i po ulicy, a tak to się trochę boję :P ![]() Na inny wątkach dziewczyny ustalają sobie dzień ważenie i mierzenia, więc i może my ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn podobnych do mnie :) kto ze mną zaczyna od dzisiaj!? ( 28.07.2
supermanka to dzięki mojemu psu się tak zmobilizowałam. Te spacery i biegi są głównie dla niego, a ja z czasem odkryłam, że jestem od tego uzależniona. No i fakt...pies jest duży i wygląda groźnie i przy porannym joggingu nawet podejrzane towarzystwo milknie
![]() Najśmieszniejsze jest to, że te spacery to nałóg. Jak się zdarzy, że nie wstanę tak wcześnie to cały dzień gryzą mnie wyrzuty sumienia. Na przykład dzisiaj budzik mnie obudził i sobie chciałam odpuścić, ale o 6.00 wstałam, bo zasnąć nie mogłam z powrotem. Pies się ucieszył a ja mam znowu zakwasy ![]() ![]() A co myślicie o naleśnikach z twarogiem? Dzisiaj mój mąż sobie zażyczył i teraz nie wiem czy mam sobie inny obiad zrobić czy nie. Zazwyczaj do twarogu dodawałam cukier ale tym razem nie dam i posmaruje naleśniki samym wieśniakiem. Chyba nie zgrzesze za bardzo co? Aha co myślicie o fruktozie? Można nią całkowicie zastąpic tradycyjny cukier? Bo mało wiem w tym temacie. Edytowane przez fitnesswoman Czas edycji: 2009-07-28 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
naleśniki chyba są złe. Bo co? jest mąka, robi się je oleju.. a co do twarogu to jest okej, ja czami go jem na śniadanie
![]() ale jak raz na jakiś czas zjesz, to się nic nie stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() hm... mam 175cm i waze 62kg, generalnie tylko brzuszek mnie denerwuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zycze powodzenia
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja bym się chciała przyłączyć
![]() 162 cm i niestety 58 kg ![]() ![]() ![]() Co robię? Codziennie 1 h porannej jazdy na rowerku stacjonarnym. Jedzenie to przeważnie: Śniadanie - płatki z jogurtem lub wodą II Śniadanie - 2-3 kanapki (pieczywo wieloziarniste) Obiad - normalny obiad, ale dużo surówki i staram się ograniczyć ziemniaki - jeżeli już je jem to 2 sztuki max Podwieczorek - jem albo nie jem różnie Kolacja - najczęściej twarożek Co do naleśników, to tak jak xxolushiaxx napisała - smaż bez tłuszczu, jak masz mozliwość i wybieraj chudy twarożek. A i jeszcze kolację bym zmieniłam na jakąś białkową - twarożek lub tuńczyka Edytowane przez notissa Czas edycji: 2009-07-28 o 17:07 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
to ja Was chyba zastrzelę z tym grafikiem
![]() ![]() myślałam o diecie owocowo-warzywnej... wykonuję pracę fizyczną, a w domu robię 8 minutes ABS (raz dziennie). myślałam o basenie, muszę się zorientować co i jak ![]() ogólnie to:173 cm, tabletki anty po których rzucam się na żarcie, zwłaszcza słodkie, no i wielkie brzuszysko (resztę nawet zniosę)... nie mam w domu wagi więc ne wiem ile ważę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
taka_sobie_ja, a ta dieta warzywno - owocowa, to na czym mniej więcej polega? Same warzywa i owoce w dowolnych ilościach?
W sumie wszyscy mówią, że przy odchudzaniu ważne jest białko, a w owocach i warzywach jego nie ma.. wiec czy rzeczywiście jest dobra? ![]() No i właśnie jak się pozbyć skutecznie i szybko tego brzucha...? oto jest pytanie ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- notissa, witamy witamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja przepraszam, ale jak Wy o tej porze wstajecie ja wstaje o 6 i leeeedwo zyje a w pracy kolo 9 to juz przysypiam :P
taka_sobie_ja - lepiej warzywno owocowa niz slodyczowa ![]() ![]() xxolushiaxx - ja jem duze sniadanie, mam nadzieje ze to co piszesz to faktycznie tak jest ![]()
"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość." Edytowane przez asvr Czas edycji: 2009-07-28 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Copyraptor
|
Za wszystkie odchudzające się dziewczyny trzymam kciuki
![]() Autorko, podziwiam Twoje samozaparcie i to, że potrafisz wstać o tej nieludzkiej porze, ale mam jedno zastrzeżenie - śniadanie powinno się jeść do godziny po obudzeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Jak Wam idzie? ![]() ![]() Właśnie jem śniadanie: jajecznica z 2 jajek bez tłuszczu z plasterkiem szynki, kromka pieczywa witalnego ( 80% ziaren) i 1/2 grejpfruta ![]() ![]() Co do tych śniadań porannych to ja naprawdę o tej porze nic nie wcisnę ![]() Edytowane przez fitnesswoman Czas edycji: 2009-07-29 o 06:43 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() milego dnia
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja właśnie oczyszczam swój organizm, pijąc soczek z marchwi i jabłek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Kolejna chętna, mam nadzieje że mi się uda. Od dzis zaczynam diete SB, więc zaraz zobacze co mogę wszamać na śniadanko ![]() ![]()
NIE SPRZEDAJE I NIE REKLAMUJĘ KOCHANE MOJE WIŻANKI PRAGNĘ POKAZAĆ MOJEMU TŻ, ŻE MIMO, IŻ UWAŻAM WALENTYNKI ZA KOMERCYJNE ŚWIĘTO( BO KOCHAM GO CODZIENNIE) CHCIAŁABYM WYGRAĆ DLA NIEGO WALENTYNKE.(PlakatWMoimMi eście) zagłosujcięh ttp://**********.pl/vE4A1F , nie musicie się logować. DZIĘKUJĘ!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
taka_sobie_ja wybacz, ale muszę zapytać... Tak rano wstajesz bo masz do pracy na 6:00 czy 7:00? W sumie jak byłam za granicą to też musiałam wstawać wcześnie, ale to była 5:30 na oko.
asvr jak to Ty na zdjęciu jesteś, to Ci żadne śniadanie nie zaszkodzi ![]() Co do śniadań... Ja nie polecałabym takiego wielkiego jak 600 kcal, lepiej już rozdzielić to np 400 kcal śniadanie i 200 kcal drugie śniadanie. Jestem zwolenniczką częstszych posiłków, a mniejszych. Oczywiście to tylko moje zdanie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() "Dieta owocowa stosowana jest często przez aktorki, piosenkarki i modelki. Pozwala oczyścić organizm i stracić na wadze do 4 kg. Jest to dieta dwudniowa, choć czasami można stosować ją przez kilka kolejnych dni. Dieta ta może być stosowana systematycznie, np. w weekend przez wiele lat. Polega na tym, że wybranego dnia tygodnia jemy tylko owoce. Można jeść jeden rodzaj owoców (np. winogrona) lub kilka rodzai owoców. Ilość jest w zasadzie dowolna, a sposób przygotowania owoców nie jest nakazany. Możemy więc jeść owoce surowe, gotowane, pieczone, duszone. " (cytat z jakiejś strony internetowej, w sumie na wielu sę ten tekst powtarza) tu jest napisane, że pozwala oczyścić organizm... a ja na początek właśnie chciałabym oczyścić organizm ze złogów (bo sądzę, że się nieco zakorkował ![]() ![]() notissa, mam do pracy na 6:00. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o diete oczyszczajaca to jest fajna 3dniowa...jesli ktos ma naprawde duzo pozapychane to mysle ze pomoze
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=282402
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
dzięki za link, zaczęłabym już dawno (tak myślę
![]() To jest ponoć dieta z książki Tombaka, ale pisze onteż o innej metodzie oczyszczania - zalewania śliwek wrzątkiem rano i wieczorem a potem picia wywaru i zjadaniu śliwek (te z rana jemy wieczorem, te zalane wieczorem - rano). Od piątku wieczór zacznę to ![]() ![]() Edytowane przez taka_sobie_ja Czas edycji: 2009-07-29 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Zbliża się koniec dnia. Wytrzymałam z dietą, nawet głodna nie chodzę :P
2 śniadanie to był serek homogenizowany waniliowy ( naturalny nie przechodzi mi przez gardło ![]() Obiad: dwa kotleciki mielone i góra surówki Kolacja ( przed chwilką): 2 kromki chleba witalnego z szynką i warzywami i 1/2 grejpfruta. Kiedyś jadłam dużo grejpfrutów podczas diety i szybko i fajnie schudłam. Słyszałam, że one podkręcają metabolizm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
pyszne sa grejfruty
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja już po joggingu, prysznicu i śniadaniu
![]() ![]() Napiszcie czy wielkim grzechem jest serek homogenizowany waniliowy na drugie śniadanie? Serek naturalny mi przez gardło nie przejdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
nie jest
![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ja przed chwilą wypiłam sok i o 12 zjem sobie znowu ryby, jakoś mnie strasznie na nie naszło... fitnesswoman , ale ci zazdroszczę tych porannych joggingów... ![]() Przymierzałam ostatnio kostium kąpielowy, i powiem wam, że nie jest tak tragicznie... stwierdziłam że jeszcze 3 kg i będę mogła śmiało jechać nad wodę i się opalać. A jak wiadomo, opalenizna wyszczupla ![]() ![]() Na obiad dzisiaj zaplanowałam pieczone (bo innego nie zjem) udko z kurczaka i fasolkę szparagową - eliminuje kompletnie ziemniaki. Mama mnie dzisiaj chciała zaprosić na prażonki, ale podziękowałam. Rozumie, że jestem na diecie, więc we mnie nie wpycha, nawet jak u niej jestem ![]() o 16 idę na siłkę ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
supermanka, ja właśnie porządki w szafie robiłam i znalazłam moje wspaniałe jeansy espirt! oczywiście za małe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehe, na pewno się zmieścisz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- I samochód umyty.. a ja padam. Strasznie jest gorącą... każdy wysiłek jest dobry !! od dzisiaj będę jadła codziennie grejpfruta... albo co dwa dni, bo zabardzo nie przepadam za tym owocem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=353716 Edytowane przez ryba_22 Czas edycji: 2009-07-31 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Hej z chęcią się przyłącze jeśli można
![]() Mam 180cm wzrostu, w ciągu ostatnich 3 lat przytyłam z 65kg do 77. :"( Na szczęście wzięłam się ostatnio za siebie i waże już "tylko" 74 ale już mi brakuje samozaparcia: opuściłam siłownie, zjadłam ciastko z budyniem;/ ech a za tydzien wymazone wakacje. Mam nadzieje ze dzieki wam wytrzymam ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej ![]() ![]() ![]() Więc odpowiednia dietka i ćwiczenia i na pewno osiągniesz swój cel !! ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
![]() Czy moge sie przylaczyc?? Chcialabym zrzucic 2-3kg, aby osiagnac wage w jakiej najlepiej sie czuje. Tylko jakos mi nie idzie.. Moze wy mi pomozecie, moze dostrzezecie w moim jadlospisie jakies niedociagniecia, bledy. Odrazu mowcie.Mam 163/52kg - daze do 50 A wiec dziesiaj: 9.00 kanapka(chleb graham) z pasta z tunczyka (puszka tunczyka z oleju + plaster sera bialego) 11-12.30 silownia / po 1/2 banana 13.30 kanapka z feta (10%) z salata i pomidorem + jablko + pare orzechow 16.00 rybka zapiekana w piekarniku z pomidorkami + kalafior kostka czekolady + kawa na mleku (0,5%) Puzniej byl spacerek i o 20 reszta pasty z tunczyka, grajfrut, kiwi Na silownie chodze jakies 3-4 razy w tyg, pozatym spacery(bez nich nie umiem zyc ![]()
"Spieszmy sie kochac ludzi, tak szybko odchodza..." Zapraszam do mojego watku ![]() ![]() Edytowane przez szinaSE Czas edycji: 2009-08-16 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
no to teraz ja :
cześć dziewczyny ![]() ja wzrost: 174cm waga:59kg cel:55/56(w takiej sie najlepiej czuje, jednak trudno mi ją utrzymać) do niedzieli mam zamiar być na dukanie,a potem chyba wskocze na 1000/1200 kalorii do tego robie: 8 minut legs i od dzisiaj 8 minut abs czasami zdarza mi się cwiczyć z płytą z gazetki :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.