|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co o tym sądzicie?
Chciałabym bardzo żebyście mi powiedzieli co sądzicie o tej sytuacji.
No więc jestem ze swoim chłopakiem 3 lata bardzo się kochamy i nie wyobrażam sobie życia bez niego ale odczuwam bardzo duży brak zaufania. Ciągle czuje się podejrzewana ciągle sprawdza mi telefon, gadu a jak już sprawdzi to jeszcze pyta czy nie skasowałam czegoś. Ostatnio był nawet bardzo zazdrosny o mojego kolegę z klasy z którym widuje się tylko w szkole. Mój chłopak nie rozumiał że to tylko kolega z którym widuje się w szkole więc powiedział mi nawet ze mam skasować numer tego kolegia albo go stracę więc numer oczywiście skasowałam bo ważniejszy jest dla mnie chłopak. Teraz czuje się bardzo źle w tej sytuacji i pierwszy raz od trzech lat kiedy jesteśmy razem zaczęłam go okłamywać bo czasami po prostu boje się powiedzieć mu prawdę. Nie potrafię z nim zerwać bo to bardzo dla mnie trudne i nie mam pojęcia co zrobić. Proszę wypowiedzcie się co o tym sądzicie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co o tym sądzicie?
Jak dla mnie chora sytuacja.
Rozumiem,że można być zazdrosnym,ale wszystko ma swoje granice. Twój facet przesadza. Związek powinien opierać się na zaufaniu. Jsteście razem 3 lata, a on ciągle węszy czy go czasami nie zdradzasz :| Ja kiedyś byłam w podobnym związku. W moim telefonie mogłam mieć tylko z 5 numerów, do samego zainteresowanego, mamy, jego rodziców i mojej przyjaciólki. Reszte spisał sobie na kartce i gdy chcialam ich uzyć musialam poprosić żeby mi podał ![]() Tobie radzę na początku szczerą rozmowę(choć zapewne już nie raz o tym gadaliście) No i zastanów się czy bycie z kimś takim ma sens, bo co dopiero będzie za kolejne 3 lata?? Zamknie Cię w domu, nie pozowli wychodzić do szkoły?? I tak w ogole czy Ty mu dajesz jakieś podstawy,żeby tak sie zachowywał? wywinełaś coś kiedyś, czy o co tu chodzi?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A smutna prawidłowość jest taka, że często Ci najbardziej podejrzliwi i zazdrośni, sami mają sporo "za uszami", a na partnerów przelewają swoje wyrzuty sumienia. Powinnaś postawić sprawę jasno - albo mi ufasz, albo to nie ma sensu, bo bez zaufania nie ma dobrego związku. Zacznij się sprzeciwiać i bądź w tym konsekwentna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Widzę pare odpowiedzi.
1. Ma bardzo niską samoocenę i z tego wychodzi jego niepewność. 2. Robi cię na lewo z kimś innym. To taka odwrotność. Im bardziej ktoś kłamie i oszukuje partnera, tym samym ma myśli czy jego partner go nie oszukuje i wychodzi takie zachowanie. (Mnie ex zdradzał, a im więcej oszukiwał, tym więcej grzebał i podejrzewał) 3. Ma poważne zaburzenia. (To się leczy). Tak czy siak, on ładnie tak robi, po kroczku do całkowitego zniewolenia ciebie. Jak się dasz to później bardzo trudno będzie ci się uwolnić.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za wypowiedź wiem ze macie racje ale pewnie wiecie tez ze to wcale nie jest takie proste podjąć decyzje o zerwaniu. Od dłuższego czasu się nad tym zastanawiam. Nie dawno rozmawialiśmy już o tym miałam wrażenie jakby się poprawiło ale to było na bardzo krótko więc jeszcze postanowiłam spróbować. No właśnie sama nie wiem czy dałam mu powód do zazdrości. On chyba twierdzi że przez to ze kiedyś w szkole była taka niedaleka wycieczka no i większość klasy jechała busem a moje koleżanki wpadły na pomysł żeby pojechać z kolega samochodem. Mój chłopak oczywiście uznał że to jest straszne i jak ja mogła tak postąpić ale przecież ja nie byłam tam sama. Czy wy tez uważacie że to było takie straszne bo mnie naprawdę trudne jest to ocenić i nie wiem co o tym myśleć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
W takiej sytuacji jak opisałaś nie ma nawet jak dla mnie cienia podejrzenia o zdradę....
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Też mi się wydawało ze w takiej sytuacji nie ma być o co zazdrosnym. Bardzo wam dziękuje bo coraz bardziej uświadamiacie mi ta beznadziejna sytuacje w jakiej się znalazłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Sytuacja jest toksyczna - sprawdza Ci telefon (a swóją drogą, bierze i po prostu w nim grzebie?), każe kasowac numery znajomych, stosując szantaż emocjonalny. A Ty sama zaczynasz przejawiać myślenie o sobie jako winnym - "sama nie wiem, czy nie dałam mu powodu do zazdrości". Nie, nie dałaś.
Zastanów się, czy chcesz być z kimś takim - bo dziś to koledzy, a jutro mogą być koleżanki - i będziesz się spowiadać z każdego zakupu, każdego telefonu, każdego wyjścia. Nie daj się tłamsić - niech trzyma łapy z daleka od Twojego telefonu, to Twoja prywatna sprawa, masz prawo do znajomych i do kontaktów z nimi.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Nie możesz dać sobie wejść na głowę! Każdy ma prawo trochę zazdrościć, bo można powiedzieć, że dzięki temu troszczymy się o siebie. Twój chłopak jednak grubo przesadza, i to co robi na pewno nie jest normalne. Jeszcze chwila i będziesz bała się z kimkolwiek spotkać, żeby Cię nie podejrzewał. Chcesz czuć się w swoim związku jak w więzieniu? Możesz pogadać z chłopakiem, jeżeli czujesz, że to wielka miłość i nie chcesz go stracić, ale ja radzę Ci dać sobie spokój... Odpuść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To w jaki sposób Twój chłopak się zachowuje jest chore. To jest chora i toksyczna zazdrość. Nie ma prawa przeglądać Twoich prywatnych korespondencji i powinnaś mu tego zabronić. Podstawą w związku jest zaufanie. Jeśli on Ci nie ufa to co to za związek? Chcesz w ten sposób żyć? Być ciągle kontrolowana, oskarżana, izolowana od znajomych, bezpodstawnie zmuszana do tłumaczenia się.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
to przesada. nie daj sie. nie mozesz mu pozwolic soba manipulowac bo potem bedzzie jeszcze gorzej!
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Szok.Niedługo zamknie Cię w klatce.....!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Wczoraj o tym rozmawialiśmy i obiecał że będzie się starał zmienić to. Ale szczerze mówiąc to bardzo wątpie w to aby się to zmieniło. Spróbuje jeszcze trochę i zobaczę jak będzie jak się sytuacji nie zmieni to pewnie będe musiała zakończyc ten związek ( a tego sobie narazie nie wyobrażam). A czy któras z was była kiedyś w takiej sytuacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Facet sugerował, że go zdradzam, dawał mi subtelne aluzje, że mogę być dziewczyną lekkich obyczajów, zwłaszcza jeśli poszło coś nie po jego myśli. Pod koniec związku było to dosyć częste, bo mimo zakochania nie należę do osób uległych, które dadzą się kajdankami do grzejnika przyspawać. Miał silną potrzebę chodzenia ze mną wszędzie gdzie tylko można (musiał mnie odprowadzać na spotkania z koleżankami, żeby się przekonać, że były to koleżanki
![]() Rada koleżanki. Jeśli on się nie zmieni pomimo rozmów uciekaj, bo obawiam się, że później może być już tylko gorzej.
Edytowane przez Kaliopea Czas edycji: 2009-10-31 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Też nie jestem osoba uległa i zawsze postępowałam tak jak uważałam ale ta sytuacja to niestety zmieniła. Dzięki za rade bo wydaje mi się a nawet coraz bardziej jestem tego pewna że masz racje. Ale wiesz pewnie także o tym że zakończenie związku nie jest proste i ciesze się że Tobie się udało i mam nadzieje że tez znajdę w sobie taka siłę gdyby ta sytuacja się nie zmieniła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakąkolwiek decyzję podejmiesz pamiętaj, że to TWOJE życie i masz prawo być szczęśliwa i żyć w taki sposób aby się realizować, spełniać swoje marzenia. Masz prawo do prywatności, spotykania się ze swoimi znajomymi (nie ważne jakiej płci). Prawdziwy związek dwojga dojrzałych ludzi ma Cię rozwijać, dawać poczucie satysfakcji, a nie tłamsić i zamykać w klatce. Powodzenia ![]()
Edytowane przez Kaliopea Czas edycji: 2009-10-31 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.