Ból przy stosunku. Szablowate spojenie łonowe? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-02, 22:42   #1
blackribbon
Raczkowanie

Ból przy stosunku. Szablowate spojenie łonowe?

Od dłuższego czasu borykam się z tym problemem. Każda próba współżycia wiąże się z bólem, który nie ustaje w trakcie seksu. Najpierw myślałam, że problemem jest tzw. pochwica. Ostatnio trafiłam jednak na informacje o dość rzadkiej wadzie budowy - szablowatym spojeniu łonowym. Czy któraś z was spotkała się z podobnym problemem?
W internecie jest na ten temat bardzo niewiele. Właściwie co powinnam wyczuć, wkładając palec do pochwy? Jak to wygląda u was? U mnie z przodu znajduje się zgrubienie. Wejście do pochwy nie jest takie zupełnie "proste", tylko po drodze wyczuwam taką twardą kość.
Wiem, że to pytanie może brzmieć strasznie głupio, ale nie miałam nigdy okazji włożyć tam palca innej dziewczynie, więc trudno jest mi ocenić, czy moja budowa jest prawidłowa, czy czymś się różni ;p
blackribbon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 07:44   #2
monroeist
Raczkowanie

Dot.: Ból przy stosunku. Szablowate spojenie łonowe?

Cytat:
Napisane przez blackribbon Pokaż wiadomość
Od dłuższego czasu borykam się z tym problemem. Każda próba współżycia wiąże się z bólem, który nie ustaje w trakcie seksu. Najpierw myślałam, że problemem jest tzw. pochwica. Ostatnio trafiłam jednak na informacje o dość rzadkiej wadzie budowy - szablowatym spojeniu łonowym. Czy któraś z was spotkała się z podobnym problemem?
W internecie jest na ten temat bardzo niewiele. Właściwie co powinnam wyczuć, wkładając palec do pochwy? Jak to wygląda u was? U mnie z przodu znajduje się zgrubienie. Wejście do pochwy nie jest takie zupełnie "proste", tylko po drodze wyczuwam taką twardą kość.
Wiem, że to pytanie może brzmieć strasznie głupio, ale nie miałam nigdy okazji włożyć tam palca innej dziewczynie, więc trudno jest mi ocenić, czy moja budowa jest prawidłowa, czy czymś się różni ;p
nie ma się co wstydzić itp. - trzeba udać się po prostu do seksuologa (nie do ginekologa! ginekolog rzadko ma potrzebną w takich sprawach wrażliwość, a także bywa, że i wiedzę)
monroeist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 14:18   #3
xblackxshadowx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monroeist Pokaż wiadomość
nie ma się co wstydzić itp. - trzeba udać się po prostu do seksuologa (nie do ginekologa! ginekolog rzadko ma potrzebną w takich sprawach wrażliwość, a także bywa, że i wiedzę)
Sądzę, iż najpierw powinna udać się do ginekologa by wykluczyć anatomiczne nieprawidłowości. Seksuolog jej w pochwę nie zajrzy, a być może faktycznie jest to problem anatomiczny, a nie natury psychicznej.
Autorko, napisz na forum ginekologicznym, tam może znajdą się osoby z podobnymi problemami. Ale i tak najlepiej jakbyś się wybrała do lekarza.

Swoją drogą, jeśli problem z bólem pojawia się od dłuższego czasu to dziwię się, że jeszcze nie odwiedziłaś ginekologa.
xblackxshadowx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 14:32   #4
blackribbon
Raczkowanie

Kiedyś byłam u ginekologa, to nie komentował, żeby coś było nie tak, ale podobno zdarza się, że ginekolog tego nie zauważa (na forach dziewczyny pisały że np zwrócił uwagę dopiero po tym jak o to zapytały).
No chyba, że takie wystające coś z przodu jest u wszystkich kobiet...

Edytowane przez blackribbon
Czas edycji: 2012-12-03 o 14:33
blackribbon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 14:44   #5
xblackxshadowx
Rozeznanie

Możliwe, że nie musiał tego zauważyć, bo nie wiedział iż jest to jakiś problem. Najlepiej powiedz przy jakiejś wizycie, że odczuwasz bóle podczas stosunku i wtedy pewnie się skupi na znalezieniu przyczyny.

Poza tym nie bardzo wiem jak mam sobie wyobrazić owe "wystające coś", rysunki na necie mało mi mówią.
xblackxshadowx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 19:17   #6
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Pierw gin, pozniej sexuolog . i nie ma co sie wstydzić.!
Stary 2012-12-06, 19:46   #7
JossStone
Zakorzenienie

Dokładnie, idż do ginekologa a nie sama się badasz przy pomocy wujka Google i cioci Wikipedii :brzydal"
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości