|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
cv nauczyciela
Jestem na piątym roku filologii polskiej i w najbliższym czasie będę roznosić swoje cv do szkół. Nie wiem tylko, jakie dokładnie informacje powinnam zawrzeć w swoim curriculum vitae ubiegając się o stanowisko nauczyciela, gdyż jedynym doświadczeniem zawodowym jakie mam, były praktyki w szkołach. Zatem czy powinnam umieścić wyłącznie dane dotyczące studiów i praktyk i pominąć te informujące np. o wakacyjnej pracy w Irlandii lub jako telemarketer? Zdaje sobie sprawę, że są one zupełnie zbędne w przypadku starania się o pracę jako nauczyciel, jednak chciałabym rozwiać swoje wątpliwości...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: cv nauczyciela
Nie szkodzi, że zbędne, ale pokazują, że pracowałaś = nie jesteś leniem, potrafisz odnaleźć się w pracy itd. Wpisuj.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Pisz wszystko. W liście motywacyjnym możesz też napisać, jeśli udzielałaś korepetycji albo pomagałaś komuś w nauce języka.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
pisz pisz-jako telemarketer-nabyłas umiejętnosci prowadzenia rozmów z roznymi typami odbiorców, nauczyłas sie sztuki negocjowania, sprzedazy produktu, co w przypadku nauczania jest wazne-z dzieciakami ciagle negocjujesz, a wiedze tez trzeba odpowiednio sprzedac i zachecic do jej kupna;-)
praca w irlandii?- nauczyłas sie cierpliwosci, szacunku do pracy,szlifowanie jezyka obcego, etc oprócz tego-praktyki-wiadomo, pzwoliły przekonac ci sie ze nauczanie jest twoim powołaniem i dały mozliwosc wykazania się prywatne lekcje-dzieki nim mogłas w praktyce wykorzystac wiedze merytoryczna z zakresu metodyki nauczania oraz psychopedagogiki tez to przerabiałąm, tyle ze metodyków nauczania języka francuskiego nie potrzebują nigdzie jako polonistka poradzisz sobie na rynku ![]() powodzenia |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi się zawsze wydawało że po filologii francuskiej/włoskiej/hiszpańskiej łatwo jest znaleźć pracę, chociażby jako nauczyciel w szkole językowej albo jako tłumacz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.