|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Ciaza a choroba zoladka
Witajcie, na wstepie poprosze o wstrzymanie sie z komentarzami oceniajacymi mnie i moje zachownie itp.
Przechodzac do rzeczy... Jestem w pierwszym miesiacu ciazy, jestem od niedawna mezatka, takze pod tym wzgledem wszystko ok... Z tym ze mam zapalenie blony sluzowej zoladka i nadzerki na zoladku stwierdzone w 2007 roku, podejmowalam leczenie, ale niestety zly dobor lekow pogorszyl nieco sytuacje i bardziej mnie boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza a choroba zoladka
Leczenie helicobaktera wymaga serii antybiotyków, mocnych, połączonych w zestawie. Szczerze wątpię, by jakiś lekarz odważył się na taki hardcor w ciąży, zwłaszcza w I trymestrze.
Czym się leczyłaś, że przez dwa lata nie wyleczyłaś HP? HP z żołądka nie przeniknie do płodu - takiego ryzyka nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Controloc, Anestoloc czy cos takiego... A jesli chodzi o perforacje scian zoladka, to grozi mi cos takiego czy nie?W ciazy przeciez narzady wewnetrzne troche sie podnosza, a cos czuje ze jak cos ruszy moj zoladek to kiepsko to zniose...
Chociaz wrzodow jeszcze nie mam... Edytowane przez anaheima Czas edycji: 2009-11-09 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Chyba perforacji.
Idz do lekarza i nie wymyślaj dodotakowych problemów.chyba nie jestes jeszcze w ciąży ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Jak zwal tak zwal... Nie czepiaj sie i czytaj ze zrozumieniem. A jesli nie masz zamiaru wypowiedziec sie rozsadnie na temat i pomoc w jakis sposob udzielajac mi odpowiedzi na nurtujace mnie pytania to moze nie udzielaj sie w tym watku. Bo to forum czemus sluzy... Jesli by tak nie bylo to w kazdym watku w odpowiedzi bylo by: Idz do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie po to jest tyle słów aby wypisywać niewłasciwe. Gdybys pobyla tu dluzej to zauwazylabys ,że poważne problemy i dugotrwałe leczy lekarz a nie forum i nikt ci recepty nie wystawi i diagnozy nie postawi. Szczegolnie bedąc w ciązy nalezy isc po rozum do głowy i konsultowac problemy z lekarzem a nie forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Nie prosze nikogo o recepte tylko o informacje, podzielenie sie doswiadczeniem...
I bardzo cie prosze zebys sie nie udzielala jesli nie masz nic do powiedzenia na temat. I to ze sie w watkach nie udzielam nie znaczy ze nie czytam. A ty chyba za dlugo tu siedzisz bo przesiaklas zlosliwoscia. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kobieto nie oburzaj się nikt Ci źle nie życzy, ale sama pomyśl:
-jesteś w ciąży w 1 miesiącu w 1 trymestrze zdarza się najwięcej poronień -zaszłaś w ciążę świadomie czy nie z niewyleczoną przypadłością (nie wiem czy niebezpieczne czy nie, ale nawet przyjmowanie leków przeciwbólowych poza apapem i w nagłych wypadkach ibupromem może płodowi zaszkodzić) -stało się jednak jak stało, masz i choróbkę i dziecko. Zadbaj więc o to maleństwo i nie tłumacz się, że nie masz ubezpieczenia itd itp tylko idź do lekarza. Do ginekologa i do gastrologa. Kochasz to maleństwo? To zadbaj żeby się urodziło zdrowe i silne. I żeby się urodziło. Poronienia zdarzają się i to dość często, ale jak olejesz sprawę lekarza i nie zadbasz o siebie a coś by się przydarzyło (odpukać) to pewnie miałabyś pretensje i żal do siebie... Nawet jakby to najprawdopodobniej nie była Twoja wina.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ide w czwartek do lekarza, narazie chcialam sie czegos dowiedziec bo nie lubie zyc w nieswiadomosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nadżerki żołądka, zapalenia błony i inne gastryczne problemy to naprawdę poważna sprawa. Sama biorę leki na refluks, miałam gastroskopie, przy ciąży trzeba dodatkowo uważać. Na ulotkach leków mam napisane, że nie wolno stosować w trakcie ciąży i podczas karmienia....
Jak koleżanki wcześniej napisały tylko lekarz Ci pomoże, gastrolog i ginekolog, rodzinny może wiele nie zdziałać. Musisz też wiedzieć, że Twoja ciąża będzie z ryzykiem poronienia przy lekach, zwłaszcza przy antybiotykach na HP... Bardzo źle zrobiłaś, że tego nie wyleczyłaś wcześniej. Miej świadomość, że możesz stracić dziecko lub może urodzić się chore. Życzę Ci dobrego lekarza i zdrowia dla Ciebie. Głowa do góry i bądź dzielna! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.