dobra dieta + treningi dla osob z chorym kręgosłupem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 21:35   #1
Allinda
Przyczajenie

dobra dieta + treningi dla osob z chorym kręgosłupem

cześć,
mialam kilka podejsc do roznych diet, kopenhaska, białkowa, kapuściana, 1000 kcal.. zawsze szlo niezle,ale po jakims czasie kg wracaly. teraz jest moment fatalistyczny,powiedziala bym mega krytyczny. musze schudnac, by odciazyc kregosłup, to już nawet nie jest moje widzimisię tylko zalecnie. zrzucic 10 kg - niby nie jakoś masakrycznie dużo, ale dlaczego nie idzie..?? problemem jest zakaz korzystania z siłowni, w gre wchodzi basen, rower i ćwiczenia rehabilitacyjne. jaką diete do tego zastosowac by udalo sie zrzucic te kilogramy? mam 182cm waże 96kg. (okropieństwo)
chcialabym aby przylaczyly sie osoby, ktore podobnie jak ja maja problemy z kregosłupem i pragna zeszczupleć
plan na ten tydzień mam następujący:
wyeliminować zakazane rzeczy ( w moim przypadku bro,paluszki)
nie jeść po godz 19
jeść 4 posiłki dziennie 1200 kcal w totalu
pić duuuużo wody. ( w tym celu przypominacz co pol h na komorczaku-doslownie!!)
2 x basen
ćwiczenia 45 min dziennie
czy ktoś jest chetny? bedzie mi na pewno raźniej
ps. nie mam dzieci, kilogramy przybyły wyłacznie ze złego prowadzenia się. dogadzania..
pozdrawiam Was i trzymam kciuki za Wasze zmagania
Stary 2013-07-22, 22:57   #2
readthelabel
Raczkowanie

Dot.: dobra dieta + treningi dla osob z chorym kręgosłupem

Nie dziwne, że podejścia nie wychodziły, skoro same nieracjonalne diety. A teraz znów chcesz 1200 kcal. Na tym nie da się spać i siedzieć, nie mówiąc o jakimkolwiek ruchu. Wytrzymasz kilka tygodni i przyjdą napady.

Co jesz na co dzień? Jaki masz tryb życia? Co pijesz, co podjadasz? Jadasz śniadania? O której jesz ostatnią rzecz przed snem jak się nie pilnujesz?

http://readthelabel.pl
https://www.facebook.com/doreadthelabel
readthelabel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 09:13   #3
Butterfly_27
Zakorzenienie

Allindawitaj ja też mam problemy z kręgosłupem, chociaż odkąd ćwiczę różne rzeczt to troszkę mniej. Nie mam sporej nadwagi, bo też było to 10kg (w jednym momencie 15kg), a kręgosłup niestety mam chory Nie mogę się za długo schylać bo mnie boli, spowodowane to było kiedyś przez wypadek, no ale cóż
Co do twojej diety, to ja ci mogę jedynie dopingować, bo do tak drakońskiej diety się nie nadaję. Dla mnie 1200kalorii to zdecydowanie za mało, tym bardziej że ja sporo ćwiczę. Ja spozywam gdzieś w granicach 1500-1700kalorii, a nawet czasem 2000kalorii dobiłam a i tak chudłam, wszystko zależy od tego czy się dużo ruszasz i co jesz. Sama wiesz zjeść np. 500kalorii mięsa czy nabiału to nie to samo co zjeść 500kalorii czegoś tłustego lub slodyczy. Ja zamieniłam pieczywo jasne na ciemne, makarony ryż też na ciemny, nie jem słodkiego, nie piję słodkiego, tj. napojów gazowanych, soków kupnych itp. Jem 5 posiłków dziennie, staram się jeść co 3h, piję 1,5-2 litrów wody dziennie, a ostatni mój posiłek jest 1,5h przed snem. Pozdrawiam
Butterfly_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 11:02   #4
wildclouds
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Allinda Pokaż wiadomość
jeść 4 posiłki dziennie 1200 kcal w totalu
Witaj
Bardzo restrykcyjna dietę chcesz sobie narzucić, szczególnie, że planujesz:

Cytat:
2 x basen
ćwiczenia 45 min dziennie
Dużo do przejechania, mało paliwa.
wildclouds jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 20:23   #5
Allinda
Przyczajenie

readthelabel - wiem,ze te diety są mało rozsądne, ale tak już jest, że jak sie dojdzie to pewnego punktu krytycznego to się chce za wszelką cene i nie zawsze madrze odchudzać. nie obżeram się, nie mam napadów jedzenia i nie jem słodyczy ( tzn raz na ruski rok coś zjem słodkiego) natomiast piję kawę z cukrem, jem śniadania zawsze max o 9, potem coś ok 15 ( różnie, pieczywo chrupkie,banan,zupka z proszku) i pozny obiad (warzywa,kurczak przeważnie). czesto wieczorem bro+paluszki słone. tak było. praca raczej siedząca, ale staram sie ruszać. niestety teraz nawet basen powoduje,ze na drugi dzień mnie okropieńsko boli..
jem dużo nabiału, kurczaka,nie jem chleba. ale cos najpewniej robię źle. kiedyś ważyłam 78kg i byłam stanowczo szczupła wydaje mi się, że 82 kg w moim przypadku to byłby zarąbisty sukces, tylko jak to zrobić ...???
z pozdrowieniami Allinda

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Butterfly_27 jaki ćwiczenia wykonujesz? czy ćwiczysz w domu czy gdzieś poza? ja chodzę na rehabilitację i masaże, dodatkowo ćwiczenia wg zaleceń. chciałabym robić coś więcej,ale nie wiem za bardzo co mi wolno.
wczoraj wypiłam 2 l wody w ciągu dnia (przypominacz działa) dzisiaj już mniej :/
pozdrowienia

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

wildclouds masz rację, mój facet ciągle to powtarza. jestem zdesperowana bo chcę schudnąć.
Stary 2013-07-25, 10:51   #6
wildclouds
BAN stały

Cytat:
ale cos najpewniej robię źle. kiedyś ważyłam 78kg i byłam stanowczo szczupła wydaje mi się, że 82 kg w moim przypadku to byłby zarąbisty sukces, tylko jak to zrobić ...???
(...)

wildclouds masz rację, mój facet ciągle to powtarza. jestem zdesperowana bo chcę schudnąć.

Allinda, mi to kiedyś pomogło, poukładało wiedzę o odchudzaniu w jedną całość. Facet powiedział całkiem sporo na temat, takie mam wrażenie.

wildclouds jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 12:55   #7
Butterfly_27
Zakorzenienie

ćwiczę w domciu, nie mam jak chodzić do lekarza bo teraz od niedawna mieszkam w De, a zanim się tu wyprowadziłam to też ćwiczyłam w domu, chodziłam kiedyś na lasery na kregosłup jakieś pare lat temu, ból mi uśmierzały tylko tak na 1,5 dnia, a musiałam jeździć 4 razy w tygodniu, ja wtedy miałam szkołę średnią, więc nie miałam czasu aż tyak często jeździć, tym bardziej że musiałam jechać aż 20km na te zabiegi. Zresztą g... mi pomogły, jak przestałam chodzić to ból wrócił. Kolega uczył się na rehabilitanta to od czasu do czasu zrobił mi masaż kręgosłupa (pleców) i mówił mi co mam robić a czego nie robić, jakoś pomogło. Nie żeby mnie nie bolało, ale nie podczas codziennyuch ćwiczeń, wiadomo nie mogę się przeciążać, dźwigać bardzo ciężkich rzeczy oraz długo nachylać bo mnie wtedy troche boli.
Butterfly_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 14:30   #8
fatass
Zadomowienie

Dobry plan? ... widać żeś nowa i bladego pojęcia nie masz. Wystarczyłoby że byś przeczytała artykuły podwieszone przez modki.

Zaczęłabym od tego na Twoim miejscu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=666690

A potem powrót do podstaw:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=342994
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694

I coś spoza forum o takich "dobrych planach". Proponuję poczytać i Tobie i autorce wątku. Przyda się chyba że do końca życia macie zamiar na przemian "chudnąć" głodówkami, a później tyć dwa razy więcej, aż w końcu całkiem rozwalicie sobie metabolzim.

http://dobrydietetyk.pl/czytelnia/35...tem-na-diecie/
http://dobrydietetyk.pl/czytelnia/4/diety-glodowkowe/

Edytowane przez fatass
Czas edycji: 2013-08-02 o 14:31
fatass jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości