|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
baseny termalne podczas ciąży?
przeleciałam całą poczekalnie i wątku nie znalazłam
![]() znajomi namawiaja mnie i TZ-ta na wyjazd w gory na narty i baseny termalne -narty naturalnie sobie odpuszczam a co do basenów chciałabym się was poradzić czy można korzystać z takiej formy relaksu w 4-5 miesiącu ciąży ? Jeszcze przed wyjazdem mam zamiar zapytać lekarza ale do wizyty mam jeszcze 2 tyg a chciałabym już miej więcej wiedzieć ![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: baseny termalne podczas ciąży?
Niewskazane. Mnie ginekolog nawet gorącego prysznica zabronił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
W ciazy przegrzewanie ciala grozi poronieniem lub przedwczesnym porodem, dlatego nawet cieple kapiele w wannie nie sa wskazane
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
a kąpiel w basenie o normalnej temperaturze ? wiem ze na tych basenach w każdym basenie jest inna temperatura(pisze przy każdym) i wcale te wody nie sa takie cieple z tego co pamietam w 2 byla cieplutka woda a reszta to takie normalne a jakbym wybrała basen z najchlodniejszą to też są jakieś przeciwskazania?
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
kobiety w ciąży jeseli chodzi o kapiele to tem wody powinna być w okolicach maxymalnie do 38-40 stopni i kapiel nie powinna trwać więcej niż 15 min
jeżeli chodzi o basen ogólnie z wodą nie podgrzewaną to zalezy wszystko od tego czy ciąza zagrożona itd jeżeli nie ma przeciwskazań od lekarza toi na pływać w basenie mozna (nawet są jakieś ćwiczenia specjalne) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Hejka, jeśli chodzi o baseny, to mój ginekolog zaleca tylko te z wodą ozonowaną.... musisz się go spytać o radę, czy możesz chodzic na basen, bo niektóre kobiety mają infekcje w pochwie po wizycie w basenach ...
Ja osobiście chodzę regularnie na zajęcia dla kobiet w ciąży, taki aqua aerobic dla ciężarnych i jestem bardzo zadowolona.... pływanie zwłaszcza żabą, odciąża kręgosłup i pozwala prawidłowo ułozyć się dziecku w brzuszku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.