|
Notka |
|
Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Prezenty dla biednych dzieci
Witam, jeśli wątek był to z góry przepraszam. I serdecznie proszę o połączenie. Otóż u nas w kościele jest taka serduszkowa akcja - gdzie losuje się serduszko z imieniem i wiekiem biednego dzieciaka i robi mu się prezent pod choinkę. Z TŻ postanowiliśmy zrobić taką paczkę. Tylko nie bardzo wiemy co kupic. Wylosowaliśmy chłopca w wieku 11 lat. Myślimy nad plecakiem Nike, wypchanym słodyczami. Wartość prezentu nie powinna przekraczać 50 zł.
Jak myślicie co najlepiej takiemu dzieciakowi się przyda?
"Bo śmiałkiem jest ten, kto podejmuje decyzje wbrew obawom, ten, kogo na każdym kroku nękają demony, kogo nurtują rozterki, czy ma rację czy nie. A mimo to działa - bo również wierzy w cuda." kierowca od 18.02.2010 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Komplikatorka
|
Dot.: Prezenty dla biednych dzieci
Mi się wydaje,że taki prezent będzie w sam raz. Plecak mu się przyda do szkoły, a słodycze to wiadomo -tego nigdy za wiele
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
bardzo fajny pomysł z tym plecakiem
![]() Chłopczyk bardzo się ucieszy. Ale chyba nie uda Wam się zamknąć w kwocie 50zł? ![]() Świetna inicjatywa z pomaganiem biednym dzieciom. Jestem pod wrażeniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No właśnie trochę przymkniemy oko z tą kwota i myślę,że zrobimy taki prezent na ok 130 zł. Tylko gorzej jak pozostałym dzieciom będzie smutno. My akurat postanowiliśmy zrezygnować z prezentów dla siebie z okazji mikołajek i zrobić prezent dzieciakowi
![]()
"Bo śmiałkiem jest ten, kto podejmuje decyzje wbrew obawom, ten, kogo na każdym kroku nękają demony, kogo nurtują rozterki, czy ma rację czy nie. A mimo to działa - bo również wierzy w cuda." kierowca od 18.02.2010 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Nie wiem, czy nie za późno się wtrącam...
Dwa lata jeżdżę do domu dziecka i dwa lata przygotowywałam paczki dla dzieciaków. Z tego co wiem, to takim biednym dzieciaczkom przede wszystkim są potrzebne wszelkie rzeczy higieniczne, np. szampony, żele do mycia, może szczoteczka, dezodorant. Także zamiast kupy słodyczy zdecydowanie lepiej kupić właśnie chemię i ewentualnie czekoladę i paczkę ciastek. Plecak to bardzo fajny pomysł, ale wg mnie niekoniecznie musi być firmowy. Żadne z naszych dzieci z dd nigdy nie dostało firmowego, a zawsze było rozpromienione. Zdecydowanie lepiej kupić tańszy, a resztę pieniędzy przeznaczyć na coś innego. Jeśli chcecie wydać ponad 100 zł, to możecie podarować dzieciakowi naprawdę mnóstwo potrzebnych rzeczy. Gdybym ja przygotowywała taką paczkę, to do plecaka spakowałabym szampon, żel, dezodorant, kilka słodyczy, gruby zeszyt duży i mały, długopisy, pisaki. Może także ręcznik. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do prezentu... Listy do Mikołaja "biednych dzieci", z którymi ja miałam do czynienia zawierały głównie odtwarzacze mp3...
Kobiety mają swoje wewnętrzne, tajemnicze życie i mogą popełniać czyny absolutnie niezrozumiałe dla mężczyzn. Edytowane przez wilcza jagoda Czas edycji: 2009-12-15 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
To nie są dzieci z domów dziecka - tylko z biednych rodzin. Kupilismy plecak Nike, słodycze i zestaw akcesoriów do szkoły. Myślę, że będzie zadowolony
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie mówiąc o jedzeniu w domu dziecka... Trzeba być naprawdę dzielnym, aby jeść te produkty przez cały rok. No ale jedzenie jedzeniem - kiedy się je razem to wszystko lepiej smakuje ![]() Nusia, a czym się różnią dzieci z dd od biednych dzieci? Wszystkie łączy to samo - potrzeba im rzeczy, które dla nas wydają się oczywistością, bo jak można nie mieć ręcznika czy dezodorantu. A jednak można. Edytowane przez kirkewrozka Czas edycji: 2009-12-16 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.