|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 466
|
Formy do tarty
Witam i z góry przepraszam, jeżeli wątek już był, ale starałam się wyszukać i nie znalazłam.
Pod wpływem naoglądania się zdjęć i przepisów na tarty, nabrałam wielkiej ochoty na robienie takowych. Problem tkwi w tym, że zupełnie nie wiem jaką kupić do nich formę. Czy lepsza jest ceramiczna czy metalowa? Czy taką tartę się za przeproszeniem wydłubuje w całości z formy czy po kawałku? I czy da się ją wyjąć z ceramicznej? Proszę o jakieś rady
__________________
27 lipca 2013
Edytowane przez saswati Czas edycji: 2009-11-12 o 23:27 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Formy do tarty
wydaje mi sie, ze ceramiczna albo silikonowa bedzie najlepsza
__________________
Julka http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpx9ipnwxid9w.pngCzas zacząć nowe, lepsze życie... |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 1 543
|
Dot.: Formy do tarty
Ja mam jedną i drugą (metalowa i ceramiczna, a w zasadzie taka szklana jak naczynie żaroodporne). Metalowa ma troszkę inny kształ. Poza tym ceramiczną możesz spokojnie na stół wystawić nawet jak goście eleganccy, metalową już nie. No i wydaje mi się, że ceramiczna bardziej praktyczna bo i za salaterkę może służyć
__________________
Wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post40598071 Zapraszam do wymiany! |
|
|
|
|
#4 | ||
|
Nutka nie gryzie!
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
|
Dot.: Formy do tarty
wczoraj w Biedronce widzialam szklaną
__________________
_________________________ _________________________ _ _________________________ _________________________ _
|
||
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2005-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 2 282
|
Dot.: Formy do tarty
Ja mam dwie szklane i taką polecam
Ładnie wyglądają, a ciasto z nich łatwo wychodzi, jeśli posmaruje się przed pieczeniem masłem... No i jak coś przywrze, to można ją namoczyć bez strachu, że zardzewieje![]() Widziałam jeszcze w Ikei metalowe pokryte teflonem z wyjmowanym spodem - to może być całkiem wygodna sprawa
__________________
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.



27 lipca 2013





