![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Niezbędnik, czyli co każda kobieta powinna mieć zawsze w torbce. ;)
Zapraszam do odpowiedzi: co szanująca się kobieta powinna mieć zawsze przy sobie? Czekam na propozycje, zarówno jeśli chodzi o artykuły kosmetyczne, jak i te, które się zwyczajnie przydają
![]() Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2009-03-21 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niezbędnik, czyli co każda kobieta powinna mieć zawsze w torbce. ;)
jak dla mnie najwazniejszy jest portfel i komorka. Troche dziwny ten temat
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oj.. ja w torebce mam przysłowiowe "wszystko"
![]() - kosmetyczkę w której jest zestaw kosmetyków do wykonania makijażu - szczoteczkę do zębów (podróżną) - pastę do zębów (podróżną) - pilniczek - lakier do paznokci - dwa telefony - portfel - klucze - dwa długopisy - kalendarzyk - scyzoryk - gumy do żucia - zapalniczkę - cały stos śmieci i niepotrzebnych dupereli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A poważnie, jak dla mnie: dokumenty(portfel), klucze, telefon, mała saszetka z różnymi przydatnymi rzeczami (tampon, jakieś tabletki, mały kremik Nivea itd) i pomadka ochronna do ust. Nijak nie ma się to jednak do zwartości mojej torebki, gdyż znajduje się w niej tylko 1 rzecz: bałagan ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Ja w swojej torebezi noszę.. bałagan ![]() to wystarczy za wszelkie opisy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
przede wszystkim portfel z dokumentami, kartami itd.Po drugie perfumy którymi danego dnia pachnę ( miniaturka albo atomizer z "przepsiukanymi" perfumami). Po trzecie kosmetyczka a w niej puder, tusz, ewentualnie jakiś cień, patyczki do uszu ( poprzecinane w połowie są krótkie, poręczne i idealne do wykonania delikatnych poprawek), błyszczyk lub balsam do ust i krem do rąk. Jeszcze chusteczki higieniczne ( zwykłe i nasączane, jeśli jestem poza domem parę ładnych godzin to także te do higieny intymnej) no i lustereczko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Taaaa ja w swojej też mam bałagam
![]() A poza bałaganem kosmetyki, klucze, telefon, chusteczki, lusterko itp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2009-03-21 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
w mojej torebce tez zawze balagan panuje i zawsze jest ciezka
![]() u mnie mozna znalezc: -portfel,a tam wszytskie dokmenty -komorka -kosmetyczka z kosmetykami do poprawy makijazu plus tampon i podpaska i wkladka -lusterko -klucze -gumy do zucia zawsze i wszedzie ![]() -setki blyszczykow i pomadka nivea -grzebien i szczotka -chusteczki higieniczne -krem do rak -czasami perfumy albo atomizerka -butelka wody rowniez zawsze i wszedzie ![]() -kalendarzyk i dlugopis -jablko ![]() to chyba wszytsko ![]() Edytowane przez aluniaa007 Czas edycji: 2009-03-21 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Przede wszystkim komórka, portfel z kartami
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
No dobra, jak juz tak szczegółowo piszecie to ja tez napisze:
- podklad, - puder, - tusz do rzęs, - eyeliner, - błyszczyk, - lusterko, - pokadka ochronna, - telefon, - gumka do włosów, - grzebień, - kredka do oczu, - krem do rąk, - chusteczki higieniczne, - klucze Więcej grzechów nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
A ja w torebce noszę zawsze:
-potfel -dokumenty -klucze -notes i długopis -gumę do żucia -miniaturkę kremu -podpaskę -kilka wsuwek, gumkę do włosów -chusteczki -pomadkę ochronną -błyszczyk -szczotkę -lusterko Komórka ląduje w kieszeni ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
W torebce zazwyczaj mam perfumy,blyszczk,chustecz ki,lusterko i telefon
![]() Dokumenty nosze w kieszeniach na wypadek jakby ktos mi wyrwal torebke z reki ![]() Zapomnialam dopisac gumy do zucia ![]() Edytowane przez trihomonas Czas edycji: 2009-03-21 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaa, i zapomniałabym, w torebce zawsze mam jeszcze jakąś książkę! Najlepiej w wydaniu kieszonkowym, oszczędzam kręgosłup
![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam właśnie ten problem, że po południu już nie pachnę perfumami tylko gabinetem stomatologicznym, ale nie chcę nosić całej butelki perfum, bo jest ciężka, a poza tym boję się, ze zbije mi się... i jak tu odświeżyć zapach...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
p4w, po całym dniu w gabinecie niestety ''odpsiukane'' perfumy za bardzo nie pomagają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Moja torebka (oczywiście w wersji XXL, mniejszych nie szukam):
-portfel -telefon -mp4 -klucze - 2 komplety -karta do pracy -2 kosmetyczki - jedna do poprawek w dzień (puder, lusterko, błyszczyk, pomadka, cążki, pilniczek, bibułki) druga z art. higienicznymi (grzebyk, mokre chusteczki, pigułki, tampony, wkładki, patyczki do uszu) -piórnik (a wyrosłam ze szkoły ![]() -kalendarz -czekolada -woda -błyszczyki i pomadki -łyżeczka -cukierki i inne słodkości -siatka ekologiczna -do tego zeszyty, zakupy, książki, notatki, poczta itp itd
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Moja zawartość
![]() + portfel + komórka + kalendarz + klucze + chusteczki + dokumenty + parasolka + lusterko czyli standard nic nowego ![]() kosmetyki * pomadka * błyszczyk * czasem puder w kompakcie * obowiązkowo perfumy , lubie małe pojemnosci 30 ml zawsze jakis flakonik sie znajdzie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() Ale i tak zapach gabinetowy się mnie trzyma, ostatnio w tramwaju słyszałam za sobą rozmowę dwóch panienek że capi ode mnie szpitalem Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2009-03-21 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
dla mnie zawsze najbardziej przeszkadza zapach rekawic jednorazowych- chocbym tysiac razy umyla dlonie i nakremowala to zawsze je czuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
- portfel
- klucze - notes-kalendarz - telefon - mnóstwo długopisów i ołówków ;-) - chusteczki higieniczne - paczka gum do żucia - dezodorant/antyperspirant - płaska kosmetyczka, a w niej grzebień, błyszczyk/szminka używana danego dnia, puder w kompakcie z lusterkiem, patyczki higieniczne, agrafka na wypadek katastrofy ubraniowej, tabletki przeciwbólowe; jeśli w planie mam wieczorne wyjście bezpośrednio z pracy, to większa ilość kosmetyków kolorowych - gumki do włosów - lubię je nosić rozpuszczone, ale są naprawdę długie i czasami to przeszkadza - na dłuższe wyprawy - woda mineralna, książka, odtwarzacz mp3 - w zależności od potrzeby także: parasol, krem przeciwsłoneczny, okulary przeciwsłoneczne,wkładki higieniczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
ojej dużo tego
![]() ![]() -telefon -słuchawki -portfel z dokumentami -klucze -kosmetyczka ze wszystkimi kosmetykami do poprawek makijażowych -perfumki -chusteczki, tampon, podpaska -krem do rąk -pomadka ochronna -grzebień -parasolka -paczka gumy do żucia -woda 0,5 -zapalniczka -notesiko-kalendarz -długopis albo dwa -lustereczko -no i to chyba tyle, ale zawsze mam jeszcze w torbie nuty jakieś, bo nigdy nie wiadomo, kiedy najdzie mnie ochota na granie ![]() I wiecie co, tego jest na prawdę dużo, ale jakimś cudem zawsze się mieści i to na prawdę jest...CUD ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
- portfel z dokumentami
- klucze do domu - klucze do auta - telefon - karta czipowa do pracy - okulary - okulary przeciwsłoneczne - kalendarz, notes, pióro, długopis, ołówek - chusteczki - gumy do żucia - kosmetyczka 1 (puder, korektor, błyszczyk, bibułki matujące, grzebień) - kosmetyczka 2 (podpaska, tampon, tabletki przeciwbólowe, plaster) - parasolka - torba płócienna na zakupy - książka Nieważne, jak dużą torbę kupię, i tak okazuje się za mała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Taaaak, stanowczo damska torebka jest przedmiotem magicznym
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
chyba już gdzieś jest podobny wątek...
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam o składanej torbie ekologicznej - ze świnkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
przede wszystkim powinna mieć lusterko , bo niektóre panny na ulicach wyglądają jakby były z nim pokłocone ;P
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezbędny jest dla mnie kalendarz, portfel, klucze i komórka. Zawsze mam puder, błyszczyk. A reszta zależy od pojemności torebki, którą akurat zabieram (preferuję XXXL - tak, żeby się zeszyt A4 zmieścił i bochenek chleba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.