|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
11 kg do zgubienia powoli rozsądnie ale skutecznie ZDETERmINOWANA
Witam kochane Panie
![]() Wiele tu takich wątków ale każda z nas jest inna i każda ma inny pomysł na siebie lub odchudzanie mam 173 wzrostu i ważę 73 kg straszne to jest źle się ze sobą czuje Zawsze ważyłam około 60 kg miałam ładne ciałko nosiłam ubrania w rozmiarku s lub m no i zaszłam w ciążę ww której przytyłam około 40 kg a zgubic to to jest tragedia moja corcia ma 20 mc a mi zostalo jeszcze sporo kg do zgubienia ![]() moze ktos sie przylaczy; podejmie okropna walke z nadmiarem kg ![]() zapraszam razem latwiej ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- od dziś już nie przytyje będzie mnie coraz mniej ![]() na obiadek jadłam pieczonego łososia z kasza gryczana nie wiem czy to dobre połączenie nie znam się na tym ale wydaje mi się ze była to lekka potrawa 3majcie kciuki
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: 11 kg do zgubienia powoli rozsądnie ale skutecznie ZDETERmINOWANA
Witaj Słońce. Jestem od Ciebie duuużo starsza i doskonale Cię rozumię. Też miałam po porodach taki problem, ale ja odchudzałam się głupio. Dla mnie schudnąć znaczyło nie jeść. B Z D U R A największa jaka może być. Ja proponuję żebyś sobie poczytała " odchudzanie na zawołanie " . Mówię Ci dietka rewelacyja. Jesz 6 razy dziennie ale bardzo regularnie przez 9-10 dni. U mnie ubytek był 3 kg no prawie. Nie jesteś głodna, bo możesz jeść tyle żeby się najeść, ale czuwasz żeby się nie przejeść. Poszukaj forum " odchudzanie na zawołanie i dieta turbo " i poczytaj sobie. Na którejś ze stron widziałam nawet przykładowy jadłospis . Polecam i trzymam kciuki. Powodzenia.
Mnie ta dieta tak się spodobała, że podeszłam do niej drugi raz...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dziekuje za rade z pewnością poczytan o tej dietce
Tymczasem jestem po sniadanku wlasciwie to robilam sobie obiadek ale tak mi zasmakowalo ze zjadlam to tez na sniadanko :P Otoz ugotowalam w wodzie z niewielka iloscia soli pokrojone w kostke pomidorki papryke por 2 zabki czosnku wymieszalam to z ugotowana wczesniej bez soli kasza gryczzna Wyszla taka papka ale pycha tylko doprawilam pieprzem i przyprawa z suszonych pomidorow Jak to jest z kalorycznoscia kaszy jest lepsza od ryzu Bo od ziemniakow na pewno tak ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- a co do Pani marzmarenka 46 to mamy tyle lat na ile sie czujemy ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Sylwunia jeśli się dobrze domyślam, że to 1987 , to Twój rocznik powiem Ci , że moja młodsza córcia jest w Twoim wieku. Jednak ja faktycznie duchem czuję się młoda, ale lustro w domu mam i czasem w nie zaglądam. Wydaje mi sie, że jeśli chcesz schudnąć to może na razie odstaw tę kaszę. Spróbuj sobe układać posiłki węglowodanowe lub białkowe lub węglowodanowo-białkowe.
Węglowodany: warzywa ( oprócz ziemniaków ) i owoce ( nie widziałam tam bananów ) najlepiej świeże lub mrożone. Ja gotuję na parze lub w mikrofali. Białka : jaja ( na twardo, jajecznica ), ryby ( halibut,łosoś,tuńczyk,mak rela), żółty ser,serek wiejski,szynka,indyk,woło wina,orzechy różne. Jest w czym wybrać. Ja zaczęłam dietę na bazie tych produktów i od 21.07. schudłam już w sumie 4,900 kg i na prawdę przez 10 dni jadłam 6 posiłków co 2,5 godziny, a teraz od piątku jem 4 posiłki co 5-6 godzin i wystarcza - głodna nie jestem. bardzo ważne: posiłki muszą być regularne co dziennie. Pozdrawiam i powodzenia............... ..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A ja po rpostu zamienilam makarony zwykłe na pełnoziarniste, zaczełam używać oliwy z oliwek zamiast oleju czy masła, nie słodzę herbaty oraz staram się pić tlyko wodę. Próbuję też ograniczać słodycze
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja mam podobny wzrost tez się z chęcią dołączę chociaz sama nie wiem ile waze. Boję się wejsc na wage, ale mam ogromne udka i to z nich chciałabym najbardziej schudnąc. Mam 51-52 cm a chcialabym 48-9. I koniecznie łydki.
Jakie cwiczenia stosujesz? Ja aerobik i planuje w nagrode za egzamin (jesli zdam ![]() ![]() pozdrawiam ciepło. ps: jaki nosisz teraz rozmiar ubrań przy takiej wadze?
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Witam, to ja tez sie przylacze... Ja rowniez po ciazy otrzymalam "prezent" w postaci nadprogramowych kilogramow... Mi do zrzucenia zostalo jeszcze ok 20, a 12kg juz za mna... Mam nadzieje, ze razem nam sie uda...
p.s. moj slub juz za 3 tygodnie wiec zdaje sobie sprawe ze cudow nie zdzialam, ale kazdy kg cieszy... DO DZIELA
Duzo za duzo.... 94kg - przeszlosc... ![]() 79kg - terazniejszosc... ![]() 75kg - najblizszy cel ![]() BO JAK SIE CZEGOS BARDZO CHCE I KONSEKWENTNIE DO TEGO DAZY, TO PREDZEJ CZY POZNIEJ SIE TO DOSTAJE...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dziewczynki podezwe sie wieczorkiem
nosze roz 40 -42 ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- wlasciwie po co czekac do wieczora ![]() zadko pisze bo moj ukochany maz zalal szampanem klawiature wiec pisze na zasadzie kopiuj wklej ![]() obiecuje sie poprawic Fajnie ze nie ja jedna mam takie problemy po ciazy Nie zebym komus zle życzyła ale dobrze nie byc odosobnionym przypadkiem może napiszecie z jakich diet korzystacie ile juz zgubilyscie Ja dolaczylam dzis do swojego menue soczewice npodobno jest dobra przy dietach daje uczucie sytosci czeka na Wasze wyznania kobietki ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
mąz przyciagnal mi rowerek taki stacjonarny
wsiadlam na niego dzis rano i spalilam ponad 100 kalorii obiadek mam ten sam co wczoraj bede sobie gotowac posilki na 2 dni zeby uniknac ;;smakowania;; moim najwiekszym problemem poza slodyczami sa napoje slodkie (gazowane i soki) podjadanie miedzy posilkami; stale podjadam ![]() malo ruchu jak juz sie zmotywuje i schudne to efekt wraca ![]() swojego czasu po ciazy wazylam 68 kg i wygladalam niezle; maz byl na Islandii i przywitalam go zgrabniejsza to bylo mile a teraz znowu robi sie ze mnie monstrum ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- slyszalyscie o diecie połączeń
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja w sumie nie stosuje zadnej diety ( a ostatnio to nawet tego mojego sposobu zaniechalam
![]() Co do cwiczen to godzinka dziennie na rowerze stacjonarnym, duzo spacerow z corka i psem i 50 brzuszkow wieczorem... Oprocz tego uzywam peelingow i balsamow ujedrniajacych... Rozmiar nosze 40-42, a kiedys bylo 44, lacznie od maja zrzucilam 11kg... Jeszcze drugie 11 i bede szczesliwa...
Duzo za duzo.... 94kg - przeszlosc... ![]() 79kg - terazniejszosc... ![]() 75kg - najblizszy cel ![]() BO JAK SIE CZEGOS BARDZO CHCE I KONSEKWENTNIE DO TEGO DAZY, TO PREDZEJ CZY POZNIEJ SIE TO DOSTAJE...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]()
ojej Tobie dobrze 11 kg za Toba i wiesz ze dasz rade
GRATULUJE ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Dziewczyny widzialam na innym forum takie fajne zestawienie kto ile wazy i jaki ma cel moze i my wprowadzimy cos takiego trzeba podac wiek wzrost waga przed i po moze dodamy do tego jeszcze wymiary nasze; co Wy na to
MOJA WYMIANKA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331701 Edytowane przez Sylwunia 1987 Czas edycji: 2009-08-09 o 05:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
stanelam dzis na wadze i jest 72;4
![]() ruszyla sie w koncu
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Polecam dietę TURBO. Ja w 10 dni schudłam aż 5 kg, bez głodzenia ani żadnych ćwiczeń. Niestety w drugiej turze schudłam tylko 1 kg , ale zawsze coś. Teraz mam dwa dni przerwy- czyli jem co chce, a później kolejne 10 dni
![]() Naprawdę polecam tą dietę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki, mało piszę bo niewiele osób tu zagląda niestey...
Chcę się pochwalić, mam 70 kg ![]() Wymiarki też mi się zmniejszyły, sukienki i sodnie które były dla mnie troche ciasnawe teraz są oki ![]() Jakie to jest miłe, walczę dalej, co prawda sama, ale wciąż walczę
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
jest 67
![]() MOJE WYMIARY W TALII ZMNIEJSZYŁY SIĘ O 10 CM ![]() Biodra 7 Uda 7 ![]() Jest super Jeszcze z 5 kg i będzie idealnie ![]() KOCHAM WAS :d:d:d
MOJA WYMIANKA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331701 Edytowane przez Sylwunia 1987 Czas edycji: 2009-10-22 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
65 kg
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.