Welon trzywarstwowy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 11:24   #1
uschi
Przyczajenie

Question

Welon trzywarstwowy

Hej
co sądzicie o welonie trzywarstwowym (dwu warstwowym welonie ok. 60/80cm na jednym grzebyku oraz pojedynczym ok. 250cm na drugim grzebyku, który po 'kościele' można wypiąć)? Jak najlepiej upiąć taki welon, który grzebyk ma być najpierw?
Poniżej zdjęcie fryzury (na miejscu tego stroika, kwiatów chce mieć welon ).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (11,3 KB, 56 załadowań)
uschi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 20:48   #2
chryja_bez_ryja
BAN stały

Dot.: Welon trzywarstwowy

A masz zdjęcie welonu?
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 21:33   #3
uschi
Przyczajenie

Nie mam, jestem na etapie planowania zakupu - nie wiem czy to dobry pomysł z tym trzywarstwowym, ale podoba mi się taki długi welon, no i nie było by problemu z nim później podczas wesela W salonach nie spotkałam się z trzywarstwowy - ewentualnie na indywidualne zamówienie, ale na allegro są dostępne np. http://allegro.pl/atelier-luksusowy-...003125992.html
Stary 2011-12-29, 22:07   #4
shirmus
Rozeznanie

wiesz ja też mam mieć zamiar welon 3 warstwowy ale po wyliczeniu kosztów wyszło mi że bardziej sie opłaca zrobić samemu go jak kupować gotowy ponieważ w salonie policzyli mi za jeden krótki welon do tali z kryształkami swarovskiego 250 zł a za 50zł kupiłam wszystko co mi jest potrzebne do uszycia 1 welonu dwuwarstwowego 1 warstwa 250cm 2 warstwa tak ok 80cm aby przysłonić twarz na wejście do kościoła. Drugi welon będzie krótki do tali jednowarstwowy i wepnę go dopiero po wyjściu z kościoła w czasie jazdy na wesele. ponieważ po przymiarkach stwierdziłam że 3 warstwy welonu na raz to trochę za dużo i się brzydko układa.
shirmus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 18:04   #5
monitta89
Raczkowanie

Ja miałam dokładnie taki welon jak mówisz, tylko że dostałam go jako gratisy do sukni w salonie w którym szyłam suknie, więc nie wiem jak to wygląda cenowo.
Natomiast co do samej idei, to bardzo fajna sprawa I po prostu wygoda.
Ja nie miałam sukni z trenem a chciałam żeby coś się "ciągło" za mną w drodze do ołtarza, ale potem nie chciałam mieć z nim problemu.
Więc miałam 2 welony, jeden krótki 2 warstwowy, i 1 długi.
Ja najpierw wpięłam krótki tak od góry wsuwając grzebyk na dużą ilość wsuwek co by nie wypadł, na to ( choć było troszkę problemu bo ciężko wchodził) wpięłam długi, na 3 wsuwki. ( miałam całkowicie inną fryzurę niż Ty planujesz). Wpięty był tak aby go łatwo zdemontować.
Po kościele w drodze na sale świadkowa mi go szybciutko wypięła, bo nie chciałam go zakręcać na ręce podczas tańczenia, (nie podoba mi się to) więc nawet nie wszyscy goście zauważali że miałam długi welon.
Pięknie natomiast wyglądają zdjęcia z długim welonem więc oczywiście miałam go ze sobą na plenerze.
Ja w Twojej fryzurce wpięła bym go tak:
od góry nad koczkiem krótki,
pod spodem od dołu, pod koczkiem, długi
Powodzenia w poszukiwaniach!!!

P.s mój długi welon to była zwykła mgiełka bez żadnych dżetów, kryształków itp. więc pięknie unosił się podczas zdjęć na wietrze co widać na zdjęciach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1a.jpg (130,2 KB, 152 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1b.jpg (132,0 KB, 154 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1c.jpg (62,0 KB, 111 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0376_15,2x21.jpg (132,8 KB, 162 załadowań)
Stary 2011-12-30, 21:20   #6
Jolcia88
Raczkowanie

Mam wrażenie, że ciężko jest na głowie z takim welonem Ma ktoś może zdjęcie jak to wygląda w całości jak panna młoda idzie?
Jolcia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 23:04   #7
uschi
Przyczajenie

monitta89 – chodzi mi dokładnie o taki welon jak Ty miałaś, bez żadnych „udziwnień” A co do fryzury to jest ona jeszcze do przegadania z fryzjerką tak żeby z welonem nie było problemu, tylko nie byłam pewna w jakiej kolejności go wpiąć. Dzięki za zdjęcia szczególnie to ostatnie – widać, że dobrze to wygląda w tej kolejności Nie pozostaje mi nic innego tylko kupować !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-31, 14:21   #8
monitta89
Raczkowanie

Jolcia88 ja tam swojego w ogóle nie czułam
I nie widziałam różnicy w ciężarze gdy miałam wpięte 2 welony, a gdy wpięty był tylko 1
Stary 2012-01-01, 14:22   #9
LadyWhisper
Zakorzenienie

uschi ja po cywilnym kupuję dokładnie ten sam welon, jestem w nim zakochana dosłownie od pół roku już, a nie chciałam tak wcześnie go kupować też nie mam sukni z trenem i chcę, żeby się coś "ciągnęło" za mną a upiąć na pewno wie jak fryzjerka także ona sama sobie coś wykombinuje

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 15:17   #10
uschi
Przyczajenie

LadyWhisper - a można wiedzieć czy będziesz kupować na allegro (lub w jakimś sklep internetowy) albo w salonie?
A jak na allegro to czy nie orientujesz się w jakim stanie on przychodzi? – czy będzie niemiłosiernie wygnieciony ja mam ślub dopiero w sierpniu więc jeszcze trochę czasu
Stary 2012-01-02, 15:32   #11
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja kupuję u tego sprzedawcy co podałaś aukcję; nie mam pojęcia jak przychodzi, ale podejrzewam, że będzie złożony na parę razy i trzeba będzie go trochę rozprostować dam Ci znać na pw jak zamówię i jak dojdzie, będę zamawiała jak wrócimy z podróży międzyślubnej czyli tak gdzieś po k. 9go ale opinie ma dobre, więc myślę, że nie będzie problemu żadnego

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 15:00   #12
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

hej, proszę dajcie znać jak z jakością tego welonu? właśnie się zastanawiam nad zakupem i czy faktycznie jest tak gęsty jak piszą>? bo raz już się nacięłam niestety :/
Stary 2013-01-13, 15:31   #13
gaga87
Zakorzenienie

Przyłączam się do prośby o opinie i najlepiej zdjęcia tego trzywarstwowego welonu z Allegro. Warto kupić?

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 12:04   #14
katie99kasia
Rozeznanie

.

Szczęśliwa żonka

Edytowane przez katie99kasia
Czas edycji: 2013-01-28 o 07:18
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości