gadżety nad morzem- dla dzieci - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-23, 15:23   #1
lirene23
Raczkowanie

gadżety nad morzem- dla dzieci

Jedziemy w tym roku pierwszy raz nad morze z przedszkolakiem i 7-cznym niemowlakiem. Co fajnego zabrać ?
Oczywiście proszę nie piszcie o tym by zabrać krem z filtrem i czapeczkę, albo polar i kalosze :P Chodzi mi o jakieś na prawdę przydatne i fajne rzeczy, typu ręcznik szybkoschnący (jakiej firmy? Na prawdę są takie dobre i warte zakupu oraz swojej ceny? czy to tylko niepotrzebny bajer ??)

mamy już poncho dwa stroje kąpielowe (podobno tak jest wygodniej i lepiej), myślimy o namiocie, tylko czy to nie będzie dodatkowo potęgowało ciepła? Nie zrobi się sauna? Może trzeba kupić porządny namiot z prawdziwymi filtrami itp?? czyli jaki?

A co z lodóweczkami turystycznymi? Wizja ciągłego wychodzenia z plaży bo picie, bo jabłuszko, bo kanapeczka trochę mnie przeraża więc chyba dobrze jest mieć pod nosem jakieś zdrowe przekąski? Więc następne pytanie,jaka wielkość? Wiadomo, że to zależy od potrzeb rodziny ale jednak każda opinia się przyda. Poza tym, każda taka lodóweczka spełnia swoją funkcję czy wszytko zależy od firmy?

Wiem, że wózek i plaża to nie porozumienie, mam już chustę. Może coś jeszcze przychodzi Wam do głowy? co się sprawdziło? Co było totalną porażką? Jakie były wasze doświadczenia z wyjazdu nad morze?

ostatnia edycja (chyba) :P

Oczywiście nie jadę do puszczy i wszystko można kupić na miejscu, ale po pierwsze na pewno drożej, a po drugie nie po to jadę na wakacje, żeby później biegać po sklepach. co więcej, wolę kupić na spokojnie, firmę i kolor jaki mi się podoba a nie to co zostało. Nie mówiąc już o tym, że sezon wyprzedaży się zbliża

Zapraszam do dyskusji

Edytowane przez lirene23
Czas edycji: 2016-06-23 o 15:32
lirene23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-23, 17:16   #2
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: gadżety nad morzem- dla dzieci

I tak nie będziesz od rana do nocy na plaży siedziała z takimi maluchami.
Zdecydowanie coś na brzydką pogodę - czasoumilacz jakiś.
Zabawki do piasku - dla maluszka też weź jakąś łopateczkę, bo ostawiam, że będzie chciał potrzymać a siostra niekoniecznie da.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 10:47   #3
nadia_85
Raczkowanie

Czemu ja byłam nad polskim morzem pierwszy raz z małym to miał 4 mc siedzielismy od 10 do 16
I co roku jeździmy i schodzimy tylko koło 13 cos mu dac jesc i najcześciej potem zapada w namiociku na dwu godzinna drzemkę
Wiadomo ze we Włoszech to inaczej ale nad polskim wieje nie ma az takich temp
nadia_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 14:05   #4
lirene23
Raczkowanie

jaki mieliście namiocik? Sprawdził się? na co zwracać uwagę kupując coś takiego? Są otwarte, zamykane, samorozkładalne, ze śledziami -bez...chcę kupić coś nad dłużej niż jeden sezon i nie zmieniać za rok bo tegoroczny się nie sprawdzi.
Stary 2016-06-24, 14:50   #5
nadia_85
Raczkowanie

Z Decathlonu taki mały plażowy jakby pol jajko wyglada byliśmy w 3 pary i wszyscy taki mieli
Nawet nie wiem czy zamykamy bo nie zamykaliśmy zeby był przewiew
Trzymaliśmy tam picie kremy ubranka itd no i maluchy spały choc moj jak był malutki to spał w wózku na płazy teraz jedziemy znow i ten sam bierzemy .
Z takim maluszkiem jest spoko bo dajeSz słoiczek i nie Martwisz sie jedzonkiem
A dla przedszkaka ja robiłam naleśniki i do pudełeczka banan albo racuchy albo szlam mu po pierogi na słodko itd
A pózniej na drugie danie porządne szliśmy schodząc z płazy
Na pewno wszystko ogarniesz

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

O taki http://www.decathlon.pl/budka-2-seco...d_8242946.html

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

I normalnie byłam wózek szlam kawałek przy morzu na spacer mały zasypiał wracałam stawiałam go i spał duzo mamuś tak robiło wózek na płazy niczym dziwnym nie był tylko po suchy piasku trzeba bo go jakby na odwot prowadzić podpatrzysz u innych

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Teraz ja cały czas edytuje hehe
Myśmy akurat mieli rossmana nad morzem ceny były te same co u nas w mieście
Stary 2016-06-24, 20:06   #6
lirene23
Raczkowanie

dzięki za pomysł na namiot- jeden problem z głowy
obejrzałam wszystkie namioty z decathlona oraz zdj. ich użytkowników na wakacjach i już wiem, że jeśli namiocik tylko zamykany- twój taki jest. Widziałam na zdj. jak ludzie montowali klamerkami ręczniki do namiotu też można tylko po co się męczyć? :P silny wiatr, piasek wpadający na śpiące dziecko, karmienie piersią- zamknięcie zawsze się przyda

Wiem o jaki sposób prowadzenia wózka Ci chodzi ale ...nie, no, no no, nie ma szans ze zabiorę wózek, tosz to katorga. piasek wchodzi w malutkie kółka, psuje hamulec, zatyka go....nie, nie nie :P

a co do reszty...jasne, że wszytko ogarnę ale pisząc o gadżetach dla dzieci miałam na myśli również przyjemności np takiego typu

http://www.tublu.pl/wakacyjny-niezbe...a-do-plywania/

Wiadomo, że to są zabawki "całoroczne", do piasku, na basen, do wanny, nie tylko "nad morze", ale cały czas liczę, że ktoś podsumie mi tu jakąś ekstra myśl...
Stary 2016-06-24, 20:53   #7
Julkakulkaa
Rozeznanie

My też mamy namiot z decathlonu, bardzo przydatna rzecz na plaży. Do tego koszulki z filtrami UV - młody biegał w nich prawie cały czas. Ręczniki te cieniutkie szybkoschnące mamy, mężowi podpasowały, mi nie, więc tutaj sprawa dyskusyjna.

My mieliśmy do noclegu 200 m więc nie było potrzeby zabierać lodówkę na plażę, W tym roku jedziemy w inne miejsce i chyba kupimy tylko taką małą torbę termiczną, żeby lodówki specjalnie nie taszczyć...

Z przyjemności... Może latawiec? Porządna łopatka dla męża, coby jej nie połamał pierwszego dnia :P

Sama czekam na propozycje fajnych zabawek typowo plażowych Piszcie, polecajcie
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-25, 07:37   #8
nadia_85
Raczkowanie

Ja mam synka wiec poza łapatkami wiaderkami itd byłby tez koparki i autka do piasku z wadera
Banki mydlane tez sa fajne
Ale ogólnie to wielka piaskownica i pełno innych dzieci ( i zabawki innych dzieci ) to taaaaka atrakcja
Stary 2016-06-29, 08:36   #9
jbak
BAN stały

Mysle, że masz wszystko co potrzebne ale jak kolezanka wyzej napisala, dla maluszka tez wez lopatke lub foremke do piasku
Ja od siebie moge zyczyc Ci powodzenia, bo nie latwo jest z malenstem na plazy, zaczynajac od tego, że w tym tlumie ludzi ciezko ciagnac za soba ciezki wozek z dzieckiem+ zaladowanym do pelna koszem i jeszcze manewrowac nim tak, by nikogo nie rozjechac :P W zeszlym roku myslalam, że umre :P Teraz zmienilismy wozek, mamy quinny yezz, ktory wazy kolo 6 kg, wiec spokojnie mezu bedzie przez plaze niosl wozek, a nie ciagal za soba
a gdzie jedziecie? My do Władka
jbak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-02, 12:34   #10
lirene23
Raczkowanie

Dzięki za wszystkie propozycje i uwagi

Dzisiaj kupiłam ręcznik szybkoschnący- wygląda jak 2 paczki chusteczek higienicznych- jest boski. Sprawdzimy go po kąpieli i w razie czego biegnę po następny

Co z tymi torbami termicznymi???

te z decathlonu - quechua czy jakoś tak, najlepiej wyglądają
znalazłam taką 10l - nam chyba wystarczy, ile do niej potrzeba tych wkładów chłodzących9 też z decathlonu) i jak długo one trzymają zimno- w rzeczywistości, nie wg producenta.

Edytowane przez lirene23
Czas edycji: 2016-07-02 o 12:38
Stary 2016-07-04, 14:59   #11
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jbak Pokaż wiadomość
Mysle, że masz wszystko co potrzebne ale jak kolezanka wyzej napisala, dla maluszka tez wez lopatke lub foremke do piasku
Ja od siebie moge zyczyc Ci powodzenia, bo nie latwo jest z malenstem na plazy, zaczynajac od tego, że w tym tlumie ludzi ciezko ciagnac za soba ciezki wozek z dzieckiem+ zaladowanym do pelna koszem i jeszcze manewrowac nim tak, by nikogo nie rozjechac :P W zeszlym roku myslalam, że umre :P Teraz zmienilismy wozek, mamy quinny yezz, ktory wazy kolo 6 kg, wiec spokojnie mezu bedzie przez plaze niosl wozek, a nie ciagal za soba
a gdzie jedziecie? My do Władka
Ale po co brać wózek na plaze? To raz.
A dwa-po co jechac w sezonie do tak obleganej miejscowosci?

My jedziemy nad morze ale we wrzesniu, wiec omijamy tlumy i absolutnie bez wozka na plaze
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 23:19   #12
201710041131
Konto usunięte

Jako osoba mieszkająca nad morzem - czemu nie zabieracie wózka na plażę? Moje dziecko śpi w wózku na plaży Za to nie zabieramy żadnych namiotów itp
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-08, 08:39   #13
Dotka90
Zakorzenienie

Bo nie widzę sensu tarabanić się z tym wózkiem przez plażę, a spać dziecko moze na kocu. Namiot po to, zeby oslonic przed sloncem (jedziemy tez z psem)
Stary 2016-07-08, 09:22   #14
pieleszka
Wtajemniczenie

my namiot plażowy wzięliśmy na plaże tylko raz. może to i chroni przed słońcem, ale za to ukrop taki w środku, że wysiedzieć nie idzie (trafiliśmy wtedy na falę upałów, gdzie nawet na plaży nie czuć było bryzy, a morze było jak jezioro-zero fal ).
od siebie polecam parasol - w miarę duży daje fajny cień, a i przewiew jest ;-)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-08, 17:35   #15
201710041131
Konto usunięte

No tez słyszałam, że namiot to sauna, ja robiłam cień wózkiem, w południe nie chodziłam na plażę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-08, 17:42   #16
Dotka90
Zakorzenienie

Ja jadę we wrzesniu to raczej ciezko o saunę
Stary 2016-07-09, 10:06   #17
Julkakulkaa
Rozeznanie

Ja mam dobre doświadczenie z namiotami. Mamy taki standardowy z Decathlonu i dobrze się sprawdza. Przy otwartym śpi dziecko, namiot osłania od wiatru i słońca. W zamkniętym można się przebrać, przy w półotwartym nakarmić piersią, przewinąć. A raz nas złapała taaaaaaaka ulewa, że wszyscy w piątkę siedzieliśmy w namiocie i nawet nie przemókł, o dziwo Ja jestem za. My robimy tak, że chowamy do namiotu plecaki, torby, zamykamy go i idziemy wszyscy do wody
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-15, 08:24   #18
k_asiek
Przyczajenie

Najlepiej zabrać ze sobą nad morze mały basen. Wtedy na plazy dziecko siedzi w wodzie i się pluska, a my mamy problem z głowy
k_asiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-27, 20:26   #19
simbami
Raczkowanie

ja swój quinny brałam na plaże i dało się podjechać kawałek na plaże ( a raczej ciagnać), fajne są namioty dla malucha zeby mogło się w nim pobawić. Mąż planuje na te wakacje kupić
simbami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-28, 10:29   #20
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Wypowiem sie o namiocie.
Koleżanki mnie namawiały, ja nie widziałam potrzeby.
Nie zdecydowałam się na zabudowany namiot z Decathlona za 120zł, gdzie w 4 osoby byśmy nie weszli, tylko namiot tego typu za mniej niz 40zł:
http://archiwum.allegro.pl/oferta/hi...402655861.html

Ukropu nie bylo pod nim, bo nie był zabudowany. Dobrze chronił przed wiatrem i słońcem jak starsze dziecko szło na drzemkę na plaży (młodsze spało w wózku).

W nieupalny dzień nie było sensu namiotu zabierać ze sobą.

Składanie ekspresowe, bo tylko 3 pałąki, rozkładanie podobnie.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-28, 11:22   #21
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Wypowiem sie o namiocie.
Koleżanki mnie namawiały, ja nie widziałam potrzeby.
Nie zdecydowałam się na zabudowany namiot z Decathlona za 120zł, gdzie w 4 osoby byśmy nie weszli, tylko namiot tego typu za mniej niz 40zł:
http://archiwum.allegro.pl/oferta/hi...402655861.html

Ukropu nie bylo pod nim, bo nie był zabudowany. Dobrze chronił przed wiatrem i słońcem jak starsze dziecko szło na drzemkę na plaży (młodsze spało w wózku).

W nieupalny dzień nie było sensu namiotu zabierać ze sobą.

Składanie ekspresowe, bo tylko 3 pałąki, rozkładanie podobnie.
Mam ten sam, dobrze się sprawił.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-29, 17:50   #22
Niekonwencjonalna_blog
ŁYSA_MÓWI

Moje hity:
- nocnik turystyczny jednorazowy
- butelka z filtrem
- namiot samorozkładający
- ręcznik szybkoschnący
- koparka
- adresówka na rękę
- torba na śmieci (kopiecie dół, wkładacie rozcięty wór, wlewacie wodę i macie basen bez fal )

http://lysamowi.pl
Niekonwencjonalna_blog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 10:26   #23
suszarka
Buc

chociaż temat namiotu na plażę się przewijał to pytanie czy dla szkaraba 1,5 roku to jest must have?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-01, 10:37   #24
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
chociaż temat namiotu na plażę się przewijał to pytanie czy dla szkaraba 1,5 roku to jest must have?
Dla mnie tak. Chronił od wiatru, słońca. Wygodnie przebrać i osuszyć dziecko, masz miejsce na drzemkę czy schowanie torby z piciem i jedzeniem.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 11:11   #25
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
Dla mnie nie, jeśli zmierzasz zabierać wózek na plaże.
Ale dla dorosłego to moim zdaniem must have

tak, tak koniecznie adresówka na rekę.
Niby ratownicy rozdają, ale szczególnie w przypadku małych szczupłych dzieci polecam te z rossmana bo mają płynną regulację bez ograniczeń.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości