|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jestem po diecie :) czy dobrze się odżywiam aby uniknąć jojo?
Witam Was, jestem po okrutnej diecie z której schudłem ze 108 kg na 70 kg (wzrost 179) i teraz jestem bardzo wyczulony na punkcie zdrowego odżywiania
![]() Wstaję rano (5.15) -Kawa z Mlekiem bez cukru -2 małe kromki chleba razowego z drobiem lub dźemem nisko słodzonym -Jeśli mam ochotę to jogurt naturalny lub -raz w tyg. kasza manna na wodzie -miska mleka z musli II śniadanie (10.35) -Serek Wiejski (150-200g) lub twaróg na słono lub słodko (150g) lub drób i -Kromka Chleba Obiad (14-15) -Dania z parowaru gdyż nie jadam smażonych i pieczonych i nawiasem mówiąc piję tylko wodę i nie jem słodyczy -Ryż, kasza gryczana (75g) lub ziemniaki (200g) -Drób lub ryba bądź owoce morza -Sporo warzyw lub -Pierogi lub kluski gotowane (ok. 400 kcal) Kolacja (18-19) -Kromka Chleba razowego z szynką -Mix (Pomidor, papryka, ogórek, cebula itp.) -Twaróg Chudy Niestety nie lubię sera żółtego. Przepadam za jabłkami - czasem między obiadem a kolacją. Trening dwa razy w tyg. dosyć lekki areobowy żeby utrzymać jakąś sprawność :P Proszę o dodawanie własnych sugestii co do mojej rozpiski jestem otwarty ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem po diecie :) czy dobrze się odżywiam aby uniknąć jojo?
ja tez jestem po diecie, po ktorej schudlam 8kg.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kurna wy płeć brzydsza (
![]() Mogłbys wkleic swoje foty przed i po? Diecie rzecz jasna ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witaj,
na Twój jadłospis "mucha nie siądzie" ![]() Dołożyłabym tylko jakieś przekąski po drugim śniadaniu, np. migdały, orzechy włoskie (kaloryczne, ale w małych i regularnie przyjmowanych ilościach) służą poprawieniu kondycji psychicznej i, jeżeli pracujesz główką, poprawiają koncentrację. ![]() A ile razy w ciągu tygodnia ćwiczysz i na czym (rower, stepper, basen, itd.)? Przy okazji, ile się odchudzałeś (jak długo), bo wynik jest godny podziwu.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Poszukam starsze jakieś i wkleję
![]() ![]() ![]() Aa ćwiczę 2 razy w tyg po 60 min areobik i schudłem od końca kwietnia do teraz ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Takie porównanie bo takie fotki tylko znalazłem ale możecie dostrzec zmianę ![]() ![]() Edytowane przez Volvo Czas edycji: 2009-11-18 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To odchudzamy się prawie tyle samo (ja dokładnie od 18.04 tego roku).
Tylko przede mną jeszcze kilka kilo do zrzuty i stety/niestety ćwiczeń po 5-6 x w tygodniu po 60min...lub więcej. A co Cię skłoniło do odchudzania (jaki motyw tej "walki z tłuszczykiem"?)? Masz fotosy "przed" i "po"? (ja niestety mam.... ![]() _________ Wow, dałeś foty...ale różnica! Brawoooo, innym człowiekiem jesteś!
80kg-79-78-77-76-75-74-73-72-71kg-70-69-68-67-66-65-64-63-62- ![]() ![]() Edytowane przez Megha Czas edycji: 2009-11-18 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Właśnie wrzuciłem foty
![]() ![]() Wtrące się nie w wątek :P może ktoś mi powiedzieć w jakiej proporcji mieszać kaszkę manną z wodą żeby była dosyć gęsta i miała max 250-280 Kcal ( tylko wersja kaszka z wodą :P bez mleka i cukru itp ) i ile gotować? Edytowane przez Volvo Czas edycji: 2009-11-18 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Gdzie te zdjecia...? Hmm z ta kaszka to nie mam pojecia ja po prostu jej nie jem.
Myślałes żeby się zgłosic na wątek Nasze Codzienne Jadlospisy..? Tylko ze tam same baby ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
http://i50.tinypic.com/2881nrt.jpg :P
A jak podmienie mleko na wodę to wyjdzie mi kaszka? ![]() http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/kaszka-manna/ Edytowane przez Volvo Czas edycji: 2009-11-18 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze mistrzu
![]() Po drugie wyjdzie z woda ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zawstydzacie mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.