|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
nadczynność tarczycy?
Ma ktoś z Was tą przypadłość? Jak i ile się to leczy mam wyniki TSH,kotre wskazuja na nadfczynnosc-czekam na kolejke u endokrynologa a strasznie żle sie czuje. czy to mija? czy przytyłyście od leków? brrrr tak to jest zacząć chodzic do lekarza....
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Re: nadczynność tarczycy?
ja jestem swiezo (lipiec) po operacji. Kolezanki tez po operacjach straszyły mnie zaparciami i przybieraniem na wadze po lekach. Ja nic takiego nie zauważam, jesli przytyłam to tylko dzieku 2 tyg pobytowi u mamy
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Elu droga powidz mi cos wiecej prosze o tej chorobie. ja to nabylam w ciagu ostatnich 6 m-cy mialam w lutym laparoskopie i potem kuracje hormonalna, ktora musialam przerwac, bo jmialam wszsytkie objawy niepozadane na raz...w efekcie po badaniu krwi wyszlo, ze mam nadczynnosc tarczycy. kiedy sie operuje tarczyce? kazdy przypadek? u mnie to wyraznie hormony nieszczesliwie namieszaly, a musze sie szybko wyleczyc bo musze miec kolejny zabieg-do tego musze miec ok hormony. jakie Ty mialas tsh?
dzieki za odzew
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
znajdz na forum "guz tarczycy" tam o tym pisałam , jak cos jeszcze to ci dopowiem
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam nadczynność...no nic dzis ide do lekarza cos sie dowiem wiecej.....
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
Ja mialam nadczynność i mialam guzki, leczyłam się 4 lata ,teraz jestem już po operacji..czuje się o niebo lepiej! Wcale nie przytyłam mimo że brałam masę leków i dalej biorę Eutyrox 75
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Nutka napisał(a):
> Ja mialam nadczynność i mialam guzki, leczyłam się 4 lata ,teraz jestem już po operacji..czuje się o niebo lepiej! Wcale nie przytyłam mimo że brałam masę leków i dalej biorę Eutyrox 75 ja tez biore Eutyrox tyle ze 50. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: nadczynność tarczycy?
witam ELA!czy po operacji maiłaś jakieś problemy z głosem?czy masz wyciętą cała tarczyce??teraz biore eutyrox 100 i mam pewne dolegliwości moze za duza dawka??
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: nadczynność tarczycy?
Witam mam też na imię Ela.Jestem już miesiąc po operacji.Miałam nadczynność ale w ogóle nie chudłam,a jestem tęgą osobą bo ważę 84 kg.Wycięto mi oba płaty i guzek w cieśni.Wyniki histo wyszły ok.Za tydzień jadę do endokrynologa a na razie biorę Eutyrox 50 Obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim do końca listopada/ciekawa jestem jak długo można być na zwolnieniu/.Zmienił mi się głos - mówię raz ciszej a raz głośniej,ale podobno to trwa kilka miesięcy chyba,że zostało coś uszkodzone to dłużej.Byłam operowana we Wrocławiu w szpitalu wojskowym na Weigla.Opieka dobra.Mam nadzieję,że będzie dobrze
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Witam, też nabawiłąm się ostatnio nadczynności-a właściwie to nie wiem kiedy-ostatnio zrobiłam po prostu badania.
I schudłam już ponad 8 kg. W środę idę do lekarza - będe miała USG - zobaczymy co się okaże. A na jakiej podatwie było stwierdzone że musicie mieć operację? Po jakich badaniach? Edytowane przez skoja Czas edycji: 2009-11-17 o 01:57 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Witam.Decyzję o operacji podjęła p.endokrynolog po badaniach usg i biopsji.Miałam 4 guzki większe i dużo malutkich,dwa z nich to guzki w cieśni.Czasami guzki są nieoperacyjne i wystarczą leki lub jod.Ja te guzy hodowałam chyba bardzo długo, jakoś nigdy nie miałam badań TSH dopiero w marcu tego roku przez wysokie ciśnienie dostałam skierowanie na badania w których było i to.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

a ja mam nadczynność...no nic dzis ide do lekarza cos sie dowiem wiecej.....