|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Na allegro znowu cytują wizaż
a konkretnie - mnie! właśnie to znalazłam:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24677270 nie sądzę, żeby ten sprzedawca pytał kogokolwiek, czy może skorzystać z mojej opinii. mnie nie pytał na pewno. rozumiem: podać linka, sama często to robię, ale tak? to chyba nie w porządku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Re: Na allegro znowu cytują wizaż
Jeśli otworzysz tę stronkę, wyswietli sie cała strona.Kliknij w rubruce sprzedającego "o mnie". Wyświetli się strona użytkownika wraz z jego adresem mailowym, celem kontaktu.Wyślij maila -zaznaczając, że naraża się na nieprzyjemności z tytułu "kradzieży opisu-plagiat".Nie byłaś jego klientka, i nie jest to sonda przez Niego prowadzona. Zażądaj natychmiastowej zmiany opisu aukcji. Ponformuj, że w przypadku zlekceważenia twego protestu-zawnioskujesz o "weryfikację aukcji".To powinno podziałać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Re: Na allegro znowu cytują wizaż/do evee - pytania o serum
Przepraszam, ja sie podlacze pod watek, ale z innego powodu. Mam pytania do evee, bo widze, ze uzywalas obu kosmetykow - serum Chanel i Clinique. Chce kupic serum Clinique lub Chanel, Éclat Originel. I nie wiem na ktore sie zdecydowac. Mam 23 lat i nie wiem, czy w ogole nie beda to dla mnie za mocne kosmetyki. Chodzi mi glownie o to, zeby ujednolicic cere i rozswietlic. Ktory bedzie lepszy teraz juz na troche cieplejsze dni? Tzn, ktory z nich jest lzejszy i czy mozna je uzywac na dzien pod podklad itp.
Piszesz rowniez, ze ten Chanel nie nawilza, ale czy w takim razie wysusza..? Bo mam sklonnosc niestety do alergii i przesuszonej skory. No i ostatnie, czy oba kosmetyki sa wydajne? No i ostatnie, nie jest podana cena tego Chanel, ile on kosztuje..? Pozdrowienia, Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Jeszcze jedno.Wcale nawet nie musisz do sprzedającego pisać.Na otwartej stronie z aukcją, znajduje sie w górnym prawym rogu pasek z trzema nazwami: opis, jak licytować oraz weryfikacja aukcji. Klikasz w weryfikację wyświetlaja sie opcje wśród nich: naruszenie zasad opisu. Wypełniasz wszystko co potrzeba i wysyłasz prosto do Zarządu Allegro. Gdybyś miała kłopoty /trzeba mieć rejestrację/ wyluskaj wszystkie takie przypadki. Pomogę. Może również włączyć się w ten protest nasza redakcja.Lepszy będzie odbiór, większa presja dla sprzedającego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiająco często na allegro cytują wizaż... gdyby podano link, sprawa byłaby zrozumiała. JA zrobiłabym tak jak radzi Vulgata, napisała do sprzedawcy a oprócz tego zweryfikowała aukcję.
Cheetah - znam oba produkty, tzn kupić nie kupiłam bo coś innego mi przypadło do gustu bardziej, ale miałam próbki. Myślę że dla osoby w Twoim wieku Chanel nada się lepiej, Clinique jest w zamyśle dla kobiety starszych o nieco już zniszczonej cerze, ma silniej regenerować. Ile koszyuje teraz Chanel nie mam bladego pojęcia, usiłuję sobie przypomnieć ile płaciłam kiedyś za inne serum, Age Delay i coś mnie pamięc zawodzi. Myslę że Chanel jest jednak tańsze od Clinique - wydaje mi się że Chanel kosztuje poniezej 300 zł.
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dzięki Vulgato, zrobiłam jak radziłaś: napisałam do sprzedawcy i zgłosiłam aukcję do weryfikacji (co prawda w wyszczególnionych powodach nie ma odpowiadającego tej sytuacji, zostało więc ogólnikowe: "naruszenie zasad opisu", ale lepsze to niż nic). Ciągle mam nadzieję na wsparcie ze strony wizażu - pamiętam, że wcześniej w takich sytuacjach Złośliwiec (chyba) też coś wysyłał
![]() Będę informować o postępach ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Re:Do Elve
Zasady Allegro sa jasne.Sprzedający naruszył regulamin.Cytując cały komentarz, bez podania autora tekstu-to plagiat.Należą się "tantiemy" za każdy dzień ekspozycji Twojego tekstu?.Należą.Mnie też od dłuższego czasu - zastanawiały jego opisy.Zaraz sprawdzę wszystkie aukcje Sprzedającego.Faktem jest jak wspomina Smoczyczka/
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Do smoczyczki
Chciałam dać Tobie buziaka - no i widzisz?tego złośliwca komputera?. On za mnie podejmuje decyzję. Zdaje się że wymaga "lekkiego tarcia".Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Re: Na allegro znowu cytują wizaż/do cheetah - pytania o serum
Za Eclat Originel płaciłam ostatnio 285 zł. Nie mam porównania z Clinique, ale Chanel do rozświetlenia poszarzałej buźki dla mnie jest idealny. Jest niestety mało wydajny (nie używam go zgodnie z zaleceniami: 2 dozy jednorazowo, tylko jakieś 3-4, bo po dwóch odczuwam jeszcze niedosyt
![]() ![]() Mam nadzieję, że coś pomogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Do kasia_k i Smoczycy
Dziekuje kasia_k i Smoczyco
![]() ![]() Dzieki jeszcze raz za pomoc, Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Vulgato
Droga Vulgato strasznie mi miło i całuska odwzajemniam
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Cheetah
Gratuluje ukonczenia pisaniny, sama pamiętam ile mnie to kosztowało nerwów, choc pisałam z rzeczy szalenie mnie interesujących
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Age Delay
Oglądałam ostatnio Chanel Age Delay w Sephorze i kosztuje niewiele ponad 200 zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Re: Smoczyca
Smoczyca napisał(a):
> Gratuluje ukonczenia pisaniny, sama pamiętam ile mnie to kosztowało nerwów, choc pisałam z rzeczy szalenie mnie interesujących ![]() ![]() Dziekuje. Nie bylo tak strasznie, tylko trzeba bylo poswiecic temu mnostwo czasu ![]() ![]() ![]() ![]() A obrone bede miala miedzy 14 a 18 czerwca ![]() Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.