kolczyk w pępku i nosie :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-14, 00:03   #1
nina2561
Przyczajenie

Smile

kolczyk w pępku i nosie :)

Czy któraś z Wizażanek przekłuwała pępek lub nos w gabinecie kosmetyczmyn "Ludmiła" w Rzeszowie, w gabinecie kosmetycznym Barbara Pado BP także w Rzeszowie, lub w gabinecie kosmetycznym Ewy Borczyk w Sanoku? Może ktoś mógłby podzielić się wrażeniami albo polecić jakiś dobry salon w tych okolicach
nina2561 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 08:54   #2
Paulinax123
Zadomowienie

Dot.: kolczyk w pępku i nosie :)

Ja na takie przekłucia polecałabym salon piercingu i tatuażu a nie kosmetyczkę
Paulinax123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 09:04   #3
Cheerledaerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulinax123 Pokaż wiadomość
Ja na takie przekłucia polecałabym salon piercingu i tatuażu a nie kosmetyczkę

A ja kolczyk w nosie sama sobie zrobiłam
Stary 2009-08-14, 10:14   #4
Constanca
Raczkowanie

Kolczyk w pępku nie jest zły...tylko nie wkładajdzie sobie żadnych motylków bądź też kwiatuszków...bo to odbiera temu przedsięwzięiu uroku, a ukazuje jedynie brak gustu.
Stary 2009-08-14, 10:42   #5
Camille91
Przyczajenie

Ja mam i w nosie i w pępku w nosie zrobiłam sobie sama ale nie polecam osobie wrażliwej na ból i o słabych nerwach... Co do kolczyków wiszących w pępku ja jestem zdecydowanie za... Wszystko zależy od gustu oczywiście ale dobrze dobrany świetnie wygląda A co do kosmetyczki... Nie polecam... Nie zrobi tego profesjonalnie bo nie ma do tego potrzebnych sprzętów więc jeśli w takich miejscach (a szczególnie pępek) to tylko w specjalnych salonach... Będzie i sterylnie, i dadzą parę rad a będziesz pewna, że wszystko jest ok
Camille91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 11:55   #6
Marzeniatko
Zakorzenienie

Było, było, było

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=7203
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=60369
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=7102
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13042267

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 12:16   #7
Cheerledaerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Camille91 Pokaż wiadomość
Ja mam i w nosie i w pępku w nosie zrobiłam sobie sama ale nie polecam osobie wrażliwej na ból i o słabych nerwach... Co do kolczyków wiszących w pępku ja jestem zdecydowanie za... Wszystko zależy od gustu oczywiście ale dobrze dobrany świetnie wygląda A co do kosmetyczki... Nie polecam... Nie zrobi tego profesjonalnie bo nie ma do tego potrzebnych sprzętów więc jeśli w takich miejscach (a szczególnie pępek) to tylko w specjalnych salonach... Będzie i sterylnie, i dadzą parę rad a będziesz pewna, że wszystko jest ok
Sądzisz, że kosmetyczka nie potrafi zrobić kolczyka??A jakim sprzętem robi kosmetyczka a jakim robią w "specjalnych salonach"?
Sądzisz również, że kosmetyczka nie zachowuje sterylności??
Chyba coś Ci się pomyliło
Stary 2009-08-14, 12:43   #8
Paulinax123
Zadomowienie

Chociażby autoklaw- nie była bym pewna, że kosmetyczka go posiada.
Poza tym odpowiednie kwalifikacje i doświadczenie...

Co do przebicie samemu nosa- nie ma się czym chwalić, to żaden wyczyn- to tylko głupota.
Stary 2009-08-14, 16:30   #9
Cheerledaerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulinax123 Pokaż wiadomość
Chociażby autoklaw- nie była bym pewna, że kosmetyczka go posiada.
Poza tym odpowiednie kwalifikacje i doświadczenie...

Co do przebicie samemu nosa- nie ma się czym chwalić, to żaden wyczyn- to tylko głupota.
Nie zakładaj z góry, że żadna kosmetyczka nie ma doświadczenia ani kwalifikacji bo właśnie mają...A ktoś się tutaj pochwalił tym, że sam sobie kolczyk zrobił?? Bo ja nie widze, żeby ktoś coś takiego napisał.
Stary 2009-08-14, 16:38   #10
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cheerledaerka Pokaż wiadomość
A ja kolczyk w nosie sama sobie zrobiłam
To masz się czym chwalić

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Nie zakładaj z góry, że żadna kosmetyczka nie ma doświadczenia ani kwalifikacji bo właśnie mają...A ktoś się tutaj pochwalił tym, że sam sobie kolczyk zrobił?? Bo ja nie widze, żeby ktoś coś takiego napisał.
Ty masz jakiś problem ?
Napisałaś to kilka postów wyżej.
Stary 2009-08-14, 16:40   #11
Paulinax123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
To masz się czym chwalić

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Ty masz jakiś problem ?
Skleroza nie boli
Stary 2009-08-14, 16:58   #12
Cheerledaerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
To masz się czym chwalić

Ty masz jakiś problem ?

Z tego co widze to właśnie ty masz jakiś problem. Chyba nie każdy tu wie co oznacza słowo "chwalić się".
Stary 2009-08-14, 17:11   #13
miss venflon
Zakorzenienie

kwalifikacje mowisz-
jesli ukonczenie jednodniowego kursu z zapewnionym jednym przekluciem jest odpowiednia kwalifikacja do piercingu to chyba przeceniam swoja wiedze z tego zakresu(ktora zdobywalam latami-i na biezaco sie doksztalcam)
o posiadaniu autoklawu juz nie wspominam-choc zdarzaja sie chlubne wyjatki
piercer to osba zajmujaca sie tylko i wylacznie przekluwaniem ciala-posiadajaca wiedze z zakreu higieny,dezynfekcji,stery lizacji,anatomii,farmakol ogii i dermatologii
Stary 2009-08-14, 17:19   #14
Cheerledaerka
Raczkowanie

Ludzie chodzi mi o to, żeby nie wrzucać wszystkich ludzi do jednego wora. Owszem też sądze, że jeżeli chodzi o piercing to lepszym wyjściem jest pójść do salonu, ktory tylko i wyłącznie się tym zajmuje. Ale nie można też z góry zakładać, że wszystkie kosmetyczki nie mają do tego odpowiednich kwalifikacji i zarzucać im brak sterylności. Tylko i wyłącznie o to mi chodzi.
Stary 2009-08-14, 17:25   #15
miss venflon
Zakorzenienie

wiesz ja niestety swoje zarzuty opieram na osobistym organoleptycznym doswiadczeniu
niestety mi osbiscie nie bylo dane spotkac kosmetyczki wykonujacj piercing i sterylnie i prawidlowo-co nie zmieni faktu ze z mila checia takowa bym poznala
a tak pozatym uwazam ,ze nie posiadaja odpowiedniej wiedzy do przekluwania-to naprawde jest ogrom wiedzy anatomicznej-a o samoksztalceniu sie nie wspominam-wiedza co to jest surface bar, microdermal,transdermal,t unele...o fachowych nazwach przekluc juz nie wspominam
ale przeciez podobno piercing to zadna filozofia-defakto nawet malpa gdyby ja wyuczyc potrafila by wbic igle i przeciagnac kolczyk

Edytowane przez miss venflon
Czas edycji: 2009-08-14 o 17:28
miss venflon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-14, 17:27   #16
foremka001
Rozeznanie

Ja kolca w jezyku robilam u kosmetyczki i bylo ok, ale to byl taki spontan więc zbytnio nie mialam wyboru "tu czy tam". Kolczyk w pepku zrobilam w studiu tatuazu i piercingu. Bardzo szybko sie zagoilo, nie mialam zadnych problemow, kolczyk mam do dzis...juz chyba 6 lat, ale znudzilo sie mnie to zmienianie kolczykow i chyba od pol roku mam taki zwykly z cyrkonia, zadne motylki, kwiatki itp
Stary 2009-08-14, 17:34   #17
Cheerledaerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss venflon Pokaż wiadomość
wiesz ja niestety swoje zarzuty opieram na osobistym organoleptycznym doswiadczeniu
niestety mi osbiscie nie bylo dane spotkac kosmetyczki wykonujacj piercing i sterylnie i prawidlowo-co nie zmieni faktu ze z mila checia takowa bym poznala
a tak pozatym uwazam ,ze nie posiadaja odpowiedniej wiedzy do przekluwania-to naprawde jest ogrom wiedzy anatomicznej-a o samoksztalceniu sie nie wspominam-wiedza co to jest surface bar, microdermal,transdermal,t unele...o fachowych nazwach przekluc juz nie wspominam
ale przeciez podobno piercing to zadna filozofia-defakto nawet malpa gdyby ja wyuczyc potrafila by wbic igle i przeciagnac kolczyk

Ja to rozumiem, takie jest twoje zdanie i nawet nie próbuje go podwarzać Każdy ma prawo do wypowiedzenia się. W pewnym stopniu podzielam twoją opinie, lecz sądze, że są też kosmetyczki, które doszkalają się i pogłebiają swoją wiedzę w kwesti piercingu.
Stary 2009-08-14, 17:39   #18
miss venflon
Zakorzenienie

wiesz doszkalac to sie mozna na panelach dyskusyjnych lub korzystajac z dosiwadczen bardziej doswiadczonych piercerow-na branzowych spotkaniach nie spotklam jeszcze osoby glodnej wiedzy ktora pracowalaby poza studiem tatuazu i piercingu
a nie eksperymentowaniem na klientach co czesto widze na klientach
Stary 2009-08-14, 17:45   #19
Cheerledaerka
Raczkowanie

A ja właśnie znam taką osobę.Jest właśnie kosmetyczką i chce otworzyć salon przeznaczony do piercingu.Od kilku lat się tym interesuje, doszkala się w tym i pogłębia swoją wiedze na ten temat.

edit: Więc jak widać wyjątki się zdarzają.

Edytowane przez Cheerledaerka
Czas edycji: 2009-08-14 o 17:47
Cheerledaerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 08:45   #20
Camille91
Przyczajenie

Cytat:
A ja właśnie znam taką osobę.Jest właśnie kosmetyczką i chce otworzyć salon przeznaczony do piercingu.Od kilku lat się tym interesuje, doszkala się w tym i pogłębia swoją wiedze na ten temat.

edit: Więc jak widać wyjątki się zdarzają.
No widzisz, więc dlatego uważasz, że masz rację bo znasz jedną kosmetyczkę, która chce założyć specjalistyczny salon piercingowy... Ale jak już sama to powiedziałaś... Nie wkładajmy wszystkich do jednego worka! A poza tym... Z tego co napisałaś ona chce OTWORZYĆ nowy salon a nie robić w SALONIE KOSMETYCZNYM... Przecież chyba o tym mowa, prawda? Bo do kosmetyczki w salonie kosmetycznym nie poszłabym gdybym miała przebijać jakąkolwiek część ciała (oprócz uszu oczywiście) bo nie raz słyszałam od znajomych że wybrały się a kolczyki były robione pistoletem do uszu... I to autentyczne zdarzenie... Dziurka w brzuchu nie chciała jej się za nic zagoić... Okropnie to wyglądało.
I oczywiście miss venflon ma rację...

Edytowane przez Camille91
Czas edycji: 2009-08-15 o 08:48
Camille91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 14:53   #21
Cheerledaerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Camille91 Pokaż wiadomość
No widzisz, więc dlatego uważasz, że masz rację bo znasz jedną kosmetyczkę, która chce założyć specjalistyczny salon piercingowy... Ale jak już sama to powiedziałaś... Nie wkładajmy wszystkich do jednego worka! A poza tym... Z tego co napisałaś ona chce OTWORZYĆ nowy salon a nie robić w SALONIE KOSMETYCZNYM... Przecież chyba o tym mowa, prawda? Bo do kosmetyczki w salonie kosmetycznym nie poszłabym gdybym miała przebijać jakąkolwiek część ciała (oprócz uszu oczywiście) bo nie raz słyszałam od znajomych że wybrały się a kolczyki były robione pistoletem do uszu... I to autentyczne zdarzenie... Dziurka w brzuchu nie chciała jej się za nic zagoić... Okropnie to wyglądało.
I oczywiście miss venflon ma rację...

Tak owszem chce otworzyć salon, ale narazie robi to w gabinecie kosmetycznym.A ja znam wiele osób które kolczykują się u kosmetyczek i jeszcze od żadnej z tych osób nie usłyszałam, że są niezadowolone. Więc mimo tego upieram się, że do kosmetyczek warto też iść
Stary 2009-09-17, 17:42   #22
landi0909
Zakorzenienie

kilka lat temu postanowilam zrobic kolczyka w nosie, poszlam do kosmetyczki.. a ona zrobila mi go pistoletem ;/ a ja bylam tak glupia, ze sie zgodzilam, bo nie wiedzialam ze tak nie mozna.. po miesiacu musialam wyjąć bo juz nie dawalam rady z tym bólem ropiało i wyglądało fatalnie.. kilka dni temu zrobiłam w salonie tatuażu kolczyka, tu juz fachowo igłą zrobili mi tego kolczyka.. minelo kilka dni i juz praktycznie jest zagojone i prawie nie bolalo
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-27, 15:15   #23
zoska9375
Raczkowanie

GG do zoska9375

ja przedwczoraj przebiłam pępek . wszystko odbyło się sterylnie
nic mnie nie bolało , choć teraz zaczyna przy dotykaniu , może dlatego że po tym zabiegu schylałam się i nie oszczędzałam . nie spuchło . nie zaczerwieniło się . przemywam codziennie wodą utlenioną i smaruję maścią tribiotic (maścią dopiero dziś zaczęłam) . ogólnie radziłabym jako pierwszy kolczyk kupić taki o budowie i nazwie " banan"
zoska9375 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-27, 16:01   #24
Chaos_Girl
Zadomowienie

Mi brew klula kosmetyczka i posiadala autoklaw. Co do wyksztalcenia, to w panstwowych szkolach (prznajmniej w moim miescie) ksztalca w zakresie anatomii np. Co innegi jakies tam studium, ktorych pelno i, w ktorych nauka opiera sie na sciaganiu referatow z neta, za ktore potem postawia w szkole 5ke. Do takiej kosmetyczki strach isc na jakikolwiek zabieg.
W nosie tez mi, inna juz kosmetyczka, robila dziure pistoletem. Pokrotkim czasie kolec wyciagnelam, bo w srodku zrobila mi sie jakas kulka. Za to moja znajoma miala cos podobnego po przekluciu w studiu.
Chaos_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-27, 17:36   #25
pati0090
Zakorzenienie

mam kolczyka w pępku. Przebijalam w salonie. Marrzy mi sie jeszcze w nosie xD

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-22, 18:04   #26
paulik89
Przyczajenie

a moje koleżanki przekłuwały nosy i pepki w salonie kosmetycznym bp u pani Basi i sa zadowolone . .
paulik89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości