|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() kolczyk w pępku i nosie :)
Czy któraś z Wizażanek przekłuwała pępek lub nos w gabinecie kosmetyczmyn "Ludmiła" w Rzeszowie, w gabinecie kosmetycznym Barbara Pado BP także w Rzeszowie, lub w gabinecie kosmetycznym Ewy Borczyk w Sanoku? Może ktoś mógłby podzielić się wrażeniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: kolczyk w pępku i nosie :)
Ja na takie przekłucia polecałabym salon piercingu i tatuażu a nie kosmetyczkę
![]()
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja kolczyk w nosie sama sobie zrobiłam ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Kolczyk w pępku nie jest zły...tylko nie wkładajdzie sobie żadnych motylków bądź też kwiatuszków...bo to odbiera temu przedsięwzięiu uroku, a ukazuje jedynie brak gustu.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja mam i w nosie i w pępku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sądzisz również, że kosmetyczka nie zachowuje sterylności?? Chyba coś Ci się pomyliło ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Chociażby autoklaw- nie była bym pewna, że kosmetyczka go posiada.
Poza tym odpowiednie kwalifikacje i doświadczenie... Co do przebicie samemu nosa- nie ma się czym chwalić, to żaden wyczyn- to tylko głupota.
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie zakładaj z góry, że żadna kosmetyczka nie ma doświadczenia ani kwalifikacji bo właśnie mają...A ktoś się tutaj pochwalił tym, że sam sobie kolczyk zrobił?? Bo ja nie widze, żeby ktoś coś takiego napisał.
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
To masz się czym chwalić
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
Napisałaś to kilka postów wyżej.
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co widze to właśnie ty masz jakiś problem. Chyba nie każdy tu wie co oznacza słowo "chwalić się".
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
kwalifikacje mowisz-
jesli ukonczenie jednodniowego kursu z zapewnionym jednym przekluciem jest odpowiednia kwalifikacja do piercingu to chyba przeceniam swoja wiedze z tego zakresu(ktora zdobywalam latami-i na biezaco sie doksztalcam) o posiadaniu autoklawu juz nie wspominam-choc zdarzaja sie chlubne wyjatki piercer to osba zajmujaca sie tylko i wylacznie przekluwaniem ciala-posiadajaca wiedze z zakreu higieny,dezynfekcji,stery lizacji,anatomii,farmakol ogii i dermatologii
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ludzie chodzi mi o to, żeby nie wrzucać wszystkich ludzi do jednego wora. Owszem też sądze, że jeżeli chodzi o piercing to lepszym wyjściem jest pójść do salonu, ktory tylko i wyłącznie się tym zajmuje. Ale nie można też z góry zakładać, że wszystkie kosmetyczki nie mają do tego odpowiednich kwalifikacji i zarzucać im brak sterylności. Tylko i wyłącznie o to mi chodzi.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
wiesz ja niestety swoje zarzuty opieram na osobistym organoleptycznym doswiadczeniu
niestety mi osbiscie nie bylo dane spotkac kosmetyczki wykonujacj piercing i sterylnie i prawidlowo-co nie zmieni faktu ze z mila checia takowa bym poznala a tak pozatym uwazam ,ze nie posiadaja odpowiedniej wiedzy do przekluwania-to naprawde jest ogrom wiedzy anatomicznej-a o samoksztalceniu sie nie wspominam-wiedza co to jest surface bar, microdermal,transdermal,t unele...o fachowych nazwach przekluc juz nie wspominam ale przeciez podobno piercing to zadna filozofia-defakto nawet malpa gdyby ja wyuczyc potrafila by wbic igle i przeciagnac kolczyk ![]()
MISS VENFLON PORTFOLIO Edytowane przez miss venflon Czas edycji: 2009-08-14 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Ja kolca w jezyku robilam u kosmetyczki i bylo ok, ale to byl taki spontan więc zbytnio nie mialam wyboru "tu czy tam". Kolczyk w pepku zrobilam w studiu tatuazu i piercingu. Bardzo szybko sie zagoilo, nie mialam zadnych problemow, kolczyk mam do dzis...juz chyba 6 lat, ale znudzilo sie mnie to zmienianie kolczykow i chyba od pol roku mam taki zwykly z cyrkonia, zadne motylki, kwiatki itp
![]()
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to rozumiem, takie jest twoje zdanie i nawet nie próbuje go podwarzać ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
wiesz doszkalac to sie mozna na panelach dyskusyjnych lub korzystajac z dosiwadczen bardziej doswiadczonych piercerow-na branzowych spotkaniach nie spotklam jeszcze osoby glodnej wiedzy ktora pracowalaby poza studiem tatuazu i piercingu
a nie eksperymentowaniem na klientach co czesto widze na klientach
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A ja właśnie znam taką osobę.Jest właśnie kosmetyczką i chce otworzyć salon przeznaczony do piercingu.Od kilku lat się tym interesuje, doszkala się w tym i pogłębia swoją wiedze na ten temat.
edit: Więc jak widać wyjątki się zdarzają.
...NIC DODAĆ NIC UJĄĆ! Edytowane przez Cheerledaerka Czas edycji: 2009-08-14 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I oczywiście miss venflon ma rację...
`Bo tylko życie poświęcone innym, warte jest przeżycia... ![]() Edytowane przez Camille91 Czas edycji: 2009-08-15 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak owszem chce otworzyć salon, ale narazie robi to w gabinecie kosmetycznym.A ja znam wiele osób które kolczykują się u kosmetyczek i jeszcze od żadnej z tych osób nie usłyszałam, że są niezadowolone. Więc mimo tego upieram się, że do kosmetyczek warto też iść ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
kilka lat temu postanowilam zrobic kolczyka w nosie, poszlam do kosmetyczki.. a ona zrobila mi go pistoletem ;/ a ja bylam tak glupia, ze sie zgodzilam, bo nie wiedzialam ze tak nie mozna.. po miesiacu musialam wyjąć bo juz nie dawalam rady z tym bólem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
ja przedwczoraj przebiłam pępek . wszystko odbyło się sterylnie
![]() nic mnie nie bolało , choć teraz zaczyna przy dotykaniu , może dlatego że po tym zabiegu schylałam się i nie oszczędzałam . nie spuchło . nie zaczerwieniło się . przemywam codziennie wodą utlenioną i smaruję maścią tribiotic (maścią dopiero dziś zaczęłam) . ogólnie radziłabym jako pierwszy kolczyk kupić taki o budowie i nazwie " banan" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Mi brew klula kosmetyczka i posiadala autoklaw. Co do wyksztalcenia, to w panstwowych szkolach (prznajmniej w moim miescie) ksztalca w zakresie anatomii np. Co innegi jakies tam studium, ktorych pelno i, w ktorych nauka opiera sie na sciaganiu referatow z neta, za ktore potem postawia w szkole 5ke. Do takiej kosmetyczki strach isc na jakikolwiek zabieg.
W nosie tez mi, inna juz kosmetyczka, robila dziure pistoletem. Pokrotkim czasie kolec wyciagnelam, bo w srodku zrobila mi sie jakas kulka. Za to moja znajoma miala cos podobnego po przekluciu w studiu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
mam kolczyka w pępku. Przebijalam w salonie. Marrzy mi sie jeszcze w nosie xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
a moje koleżanki przekłuwały nosy i pepki w salonie kosmetycznym bp u pani Basi i sa zadowolone . .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.