Czerwony nos. Jak temu zapobiegać i walczyć? Co może być przyczyną? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 17:55   #1
natasza1236
Przyczajenie

Czerwony nos. Jak temu zapobiegać i walczyć? Co może być przyczyną?

Witam
Od pewnego czasu mam pewnie problem a mianowicie czerwony nos, a szczególnie jego "boki". Zakrywam go lekkim makijażem (bo nie lubię się zbyt dużo malować) ale to nie zawsze pomaga lub pomaga na chwilę.

Moje pierwsze pytanie brzmi : Co może być przyczyną? Dlaczego tak się dzieje? Bo w zimie to chyba normalne no, ale mamy już prawie wakacje ...

A po drugie: Jak z tym walczyć i zapobiegać? Istnieją jakieś domowe sposoby, lub kosmetyki, które mogą pomóc w usunięciu lub "zakryciu"?

Proszę o wszelkie informację z góry dziękuję
natasza1236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 18:17   #2
martynasss
Przyczajenie

Dot.: Czerwony nos. Jak temu zapobiegać i walczyć? Co może być przyczyną?

może odmroziłaś sobie nos ? nie wiem , ja w zimie nigdy nie noszę rękawiczek i mam takie strasznie czerwone ręce , no ale w sumie nos ? to takie trochę dziwne może jakiś krem na przebarwienia , a może to od alergi , albo zbt intensywnego wycierania nosa podczas kataru ?
martynasss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 22:41   #3
arbuziak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natasza1236 Pokaż wiadomość
Witam
Od pewnego czasu mam pewnie problem a mianowicie czerwony nos, a szczególnie jego "boki". Zakrywam go lekkim makijażem (bo nie lubię się zbyt dużo malować) ale to nie zawsze pomaga lub pomaga na chwilę.

Moje pierwsze pytanie brzmi : Co może być przyczyną? Dlaczego tak się dzieje? Bo w zimie to chyba normalne no, ale mamy już prawie wakacje ...

A po drugie: Jak z tym walczyć i zapobiegać? Istnieją jakieś domowe sposoby, lub kosmetyki, które mogą pomóc w usunięciu lub "zakryciu"?

Proszę o wszelkie informację z góry dziękuję
Też mam taki nochal W moim przypadku są to niestety popękane i rozszerzone naczynka Stosuję maść auriderm, nie jest tania, ale efekty LEKKIE przynosi. Popękanych naczynek niestety nie da się usunąć domowymi sposobami. Myślę o laserowym zamykaniu naczyń, ale to dopiero jesienią jest możliwe.

Dodatkowo makijaż ściera mi się ekspresowo z okolicy nosa, bo mam wieczny katar
arbuziak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 10:58   #4
Muffka_
Zakorzenienie

Mam tak samo i to nie tylko na nosie...ale taka uroda cery naczynkowej. Mysle, ze smarowidla nie dadza tu zbyt wiele. Od siebie polecam nie jesc ostrych potraw, alkoholu i innych uzywek bo to niestety zaostrza problemy. A na codzien zielony korektor, ktory swietnie zakrywa wszelkie czerwonosci

Muffka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 11:06   #5
violet_oleander
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Muffka_ Pokaż wiadomość
Mam tak samo i to nie tylko na nosie...ale taka uroda cery naczynkowej. Mysle, ze smarowidla nie dadza tu zbyt wiele. Od siebie polecam nie jesc ostrych potraw, alkoholu i innych uzywek bo to niestety zaostrza problemy. A na codzien zielony korektor, ktory swietnie zakrywa wszelkie czerwonosci
Tak, ja mam ten sam problem na nosie, szczególnie po bokach i szczególnie po wypiciu trochę alkoholu lub gdy jest gorąco wyglądam jak żul Mam popękane naczynka niestety. Zielony korektor niweluje czerwoności, ja też zazwyczaj nakładam na nos podkład revlon colorstay ale niestety mam przewlekł problem z zatokami i muszę często wcierać nos i nawet revlon się ściera po jakimś czasie.
violet_oleander jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 18:03   #6
arbuziak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez violet_oleander Pokaż wiadomość
Tak, ja mam ten sam problem na nosie, szczególnie po bokach i szczególnie po wypiciu trochę alkoholu lub gdy jest gorąco wyglądam jak żul Mam popękane naczynka niestety. Zielony korektor niweluje czerwoności, ja też zazwyczaj nakładam na nos podkład revlon colorstay ale niestety mam przewlekł problem z zatokami i muszę często wcierać nos i nawet revlon się ściera po jakimś czasie.
Mi revlon bardzo szybko znika z płatków nosa Dlatego nie inwestowałam w zielony korektor, bo doszłam do wniosku, że dla 10minutowego efektu szkoda kasy. Polecasz jakiś?
arbuziak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości