|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Kino kobiet
Sieć kin Helios organizuje cykliczne pokazy filmowe tylko dla damskiej części widowni. Jak w tytule noszą one nazwę "Kino kobiet". Ostatnio ten cykl spotkań obchodził swoje urodziny.
![]() ![]() W związku z tym, że nie znalazłam tu wątku w tym temacie chciałabym zachęcić do rozmów właśnie na temat tych seansów ![]() Bywam czasem na tych imprezach, więc ciekawa jestem jak w Waszym mieście spisali się organizatorzy, jakie konkursy przypadły do gustu i oczywiście jak wypadł film ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kino kobiet
Byłam w poniedziałek pierwszy raz - na filmie "Dzień dobry, kocham cię".
Sala faktycznie pełna, nie spodziewałam się, że przyjdzie aż tyle kobiet. Konkursów mnóstwo - 1,5 godziny to wszystko trwało. Były 2 konkursy taneczne, były zagadki filmowe (z jakiego filmu jest cytat, piosenka), byli znani aktorzy różnie ucharakteryzowani i trzeba było zgadnąć kto to jest. Były zadania na scenie - kalambury i czytanie dialogów z filmów. Dużo śmiechu - osoby nieśmiałe raczej się tam nie odnajdą, kiedy będą musiały wyjść na scenę i pokazywać kilkuset kobietom jakąś scenkę czy tańczyć przed nimi. Ale atmosfera fajna - każdy każdemu podpowiadał w konkursach. Na koniec, by na szybko rozdać resztę nagród - niech na scenę wyjdą Pani, które mają kapelusz, potem niech zostanę te z niepomalowanymi paznokciami i potem te,które mają sznurowane buty. I dostały jakieś tam drobiazgi. A sam film fajny - Lucek wymiata. ![]()
![]() |
#3 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Mnie kiedyś korciło to kino,aby pójść na jakiś film - tylko obawiam się,że tam same takie typowo romansidła lecą i zanudzę się na maxa....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
To ja polecam wybrać się w grudniu. Zerknij na zwiastun filmu, który będzie wyświetlany "Za jakie grzechy, dobry Boże". Według mnie będzie można się dobrze bawić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.