|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
rogowacenie mieszkowe
Witam
![]() Od urodzenia na rękach i nogach mam takie małe krostki "gęsia skórka". Niedawno byłam u lekarza i dopiero teraz dowiedziałam się że to jest rogowacenie mieszkowe. Wygląda to okropnie i nie wiem co z tym zrobić. Od jakiegoś czasu stosuję maść solcokerasal. Poprawa jest dosyć mała. Może znacie jakieś preparaty, maści lub peelingi na to paskudztwo. Albo u kosmetyczki usunąć? Proszę o pomoc. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: rogowacenie mieszkowe
Halo kochana mam to samo ale w mniejszym stopni, Nigdy nie byłam z tym u lekarza bo mam 'to' na ramionach i na łydkach, ale nie rzuca się w oczy bo bardzo blada jestem (: u mnie znikają (całkowicie!) jak dobrze nawilżam: super jest oliwka Hipp (uwielbiam!) i nawilżające kąpiele w wannie. Odkąd sie wyprowadziłam z rodzinnego domu i mieszkam z narzeczonym i mam i wannę i prysznic (w domu tylko prysznic) to kąpiele w wannie poradziły sobie z problemem. Ale tak jak piszę, u mnie nie był to nasilony problem, wystarczy pamiętać o regularnym nawilżeniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
też to mam na ramionach-_- koszmarna sprawa, niestety u mnie jest to bardzo widoczne i cała skóra jest jakby zaczerwieniona w tych miejscach,niestety nic mi na to nie pomaga,muszę jeszcze raz przyjść się do dermatologa bo mnie to załamuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.