![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Konewka
Do kompletu. Kiedyś wrzuciłam na forum fotografię kubka dość pokaźnych gabarytów, teraz pokazuję konewkę. Jeszcze przed lakierowaniem. Ale przymierzyłam już na parapet kuchenny i prezentują się wcale interesująco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Konewka
Koneweczka prześlicznej urody!! Bardzo mi się podoba!! A co do elitarnego wizażu to ja jestem tego zdania że można swoje dzieła umieszczać w jednym wątku, jak to robią inne wizażanki a nie dla jednego zdjęcia zakładać nowy wątek. Bez urazy takie jest moje zdanie. Pozdrawiam i czekam na kolejne dzieła!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ostatniego zdania - wyluzuj, trzeba tu jakoś porządek utrzymać, jednego dnia Ty dostaniesz burę, drugiego ja, a trzeciego, kto wie? Może PIRANIA_P? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A czemu nie...Bura za burę
![]() Dzięki za miłe opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Funieczko śliczna koneweczka. a nawet jeżli wizaż robi się elitarny (chociaż nie zauważyłam) to Ty także nalezysz do tej elity
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moje nowe dziełka...
Skrzyneczka znalazła cudowne zastosowanie w kuchni...na cebulę, a buteleczka jeszcze się przemieszcza...nie bardzo umiem znaleźć dla niej przeznaczenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Sliczne rzeczy, fajne pomysly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Swietna skrzyneczka, też mam zdekupażowane takie dwie, trzymam w nich decu pracownie
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję serdecznie za miłe opinie.
Elianka te twoje skrzyneczki muszą być pokaźnych rozmiarów chyba. Moja "pracownia" zajmuje trzy wielkie pudła, masę pudełeczek i jeszcze luzem stoją jakieś pierdoły. Upchnęłam to za drzwiami sypialni, bo tylko tam było miejsce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Śliczna skrzyneczka! No i buteleczka również
![]() Jeny coś mi dziś Wizaż szwankuje.....
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Witam ponownie. Mam mały problem i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Otóż mam kasetkę, całą pomalowaną majtkowym różem (farba akrylowa gwoli ścisłości), i musze się tego pozbyć. Sęk w tym, że nie wiem jak. Mnie przychodzi do głowy tylko papier ścierny. Bo woda to chyba tego nie ruszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Gdzieś kiedyś czytałam, że papierem ściernym ... ale może jest jeszcze inny sposób
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej!! Jeśli chodzi o pozbycie się starej farby to jest taki środek co się chyba "TYGRYS" nazywa, ale co do nazwy nie jestem pewna. Jes to coś jak rozpuszczalnik, maluje się po przedmiocie po czym farba pęcznieje i można to śmiało zdrapać np. szpachelką. Zapytaj w sklepach z farbami, jak mają to sobie instrukcje przeczytasz i sprawdzisz czy ci się nada. Pozdrawiam i życze udanego decu. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Znalazłam tego TYGRYSA firmy Śnieżka, to jest jego opis, może się przyda!!
TYGRYS Zastosowania: Jest zmywaczem powłok lakierniczych, mieszaniną specjalnie dobranych agresywnych rozpuszczalników organicznych z dodatkiem środków zagęszczających i spowalniających parowanie, przeznaczony jest do usuwania powłok lakierowych w przemyśle, w zakładach usługowych lub w budownictwie. Usuwa stare powłoki farb i lakierów ftalowych, poliuretanowych, renowacyjnych, styrenowanych i innych. Zalety: wygląd mętny, żelowaty, bez zanieczyszczeń, własności zmywające 1,1-1,2 , po 20min. spęcznienie i odstawanie powłoki lakierniczej [g/cm3] 1,2 , okres gwarancji: 12 miesięcy od daty produkcji, opakowania: puszki metalowe 0,5kg i 0,9kg, wydajność: zależna od grubości powłok, ich wieku, podłoża. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo za pomoc. Poszukam tego Tygrysa na pewno. Bo drapać papierem ściernym niepodobna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ogarnął mnie szał tworzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
śliczne. Bedą na pewno siwtnie wyglądały w kuchni
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Jejku, śliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A ja sądziłam, ze mi tysiąc rad dacie
![]() Ostatnio mam głowę pełną pomysłów. I nosi mnie, bo nie mam czasu za bardzo na zabawę. Ale zamawiam sobie dzisiaj serwetki i choćby w nocy biorę sie za ozdoby bożonarodzeniowe. Widziałąm w jakimś niemieckim katalogu przepiekne ozdoby zrobione ze zwykłych podkładek korkowych. Kwestia dobrania ładnego motywu, brokat i wstązeczka. Tam były zawieszone na gałązce jedliny. Rewelacyjnie wyglądały. Niestety nie mogę zdjęcia wkleić ponieważ gazeta nie należała do mnie a i krótki dostep do niej miałąm. Jak tylko uda mi się wykonać choćby jedna taką ozdóbkę wkleję zdjęcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Pobawiłam się trochę z podkładkami i wyszło mi takie cudo. Druga strona jest identyczna. Brak jeszcze tylko zawieszki. Zdjęcia nieciekawe, bo za diabła nie mogłam ustawić tego, żeby się ładnie zaprezentowało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładna podkładka. Ja na razie bawię się w decu na płytach cd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Świetna podkładka! Wygląda jak trójwymiarowa
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich serdecznie. Trochę mnie nie było. Ale moja nieobecność jest w pełni usprawiedliwona
![]() A ja jak zwykle z interesem. Widziałąm w Lidlu ogromne pudło plastikowych bombek i chyba się pokusze o nie. Ale nie wiem jak się do nich zabrać. Czy powierzchnię mam przetrzeć papierem ściernym? Czy tylko odtłuscić? Boję się by farba się nie "ciągnęła". Będę wdzieczna za wszelaką pomoc. Życzę wszystkim miłego wieczoru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
hejka. ja dziś poełniłam pierwszą bombkę, kupiłam w auchan za 2 zł
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
kupiłam w lidlu chyba te same bombki i już cztery są gotowe. ja je przetarłam wacikiem ze spirytusem salicylowym i malowałam gąbeczką (taką ze zmywaka) wystarczyły dwie warstwy. powodzenia z bąbkami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Funieczko bardzo ładne podkładki .... faktycznie wygląda jakby była 3d
![]() Deseczki też super ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za pomoc i za miłe opinie. Dzisiaj pędzę do Lidla po bombki, bo mnie już bardzo ciagnie do prac ręcznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Moja pierwsza bombka. Nie mam lakieru i czekam dopiero na serwetki, ale nie wytrzymałam i wyszło mi takie coś. Krytyka jaka by nie była mile widziana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
oj.... jaka śliczna, taka delikatniusia... a to serwetka, papier...? bo prawdę mówiąc wygląda jakby była ręcznie malowana konturówką, bardzo mi się podoba i z chęcią zawiesiłabym ją na swojej choince
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Funieczka ślicznie Ci to wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.