|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
'Zwracanie treści pokarmowej przy odbijaniu'
Taki jest jeden z moich problemów. Od paru tygodni(drugi miesiąc leci) mam zalegania w żołądku(nie czuję się do końca głodna,ani jakoś przejedzona nawet gdy dużo zjem)+ ww. objawy.
Gdy mi się odbija czuję,że 'podbija' mi się treść pokarmowa. Czy wiecie może z czym są związane takie objawy?Co się dzieje w środku? Lekarz kazał brać krople żołądkowe + bioprazol.Narazie nic.Interesuje mnie jednak co tam się może dziać. Do kolejnego lekarza idę w przyszłym tygodniu,z pewnych powodów do tej pory po prostu nie mogłam,a z kolejnych wizyta z tego tygodnia musiała być przesunięta na przyszły ![]() Jeżeli chcecie mi napisać 'idź do lekarza,nie rozumiem czemu jeszcze nie poszłaś',do please bardzo,darujcie sobie.
intro.blog tu się otwieram. Edytowane przez niuja Czas edycji: 2009-11-23 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: 'Zwracanie treści pokarmowej przy odbijaniu'
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moze to refluks zoladkowy?? no ale to mozna zaczac podejrzewac jesli nie pomoga leki zapisane przez lekarza. Jesli nic sie nie zmieni to idz do niego, powinien pokierowac Cie na szczególowe badania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
przypuszczam, że masz refluks
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Choroba...ksowa_przełyku
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Fak,tego się obawiałam,koleżanka ma.
Z odżywianiem tak hm...nie najgorzej,co prawda do października odżywiałam się b.dobrze w porównaniu do normy krajowej ![]() No nic to,czekam na wizytę,a nóż widelec w międzyczasie lekarstwa pomogą. Anyway dziękuję Wam bardzo! ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wygląda na refluks, u mnie tak się objawiał. Ja dostałam na to tabletki Controloc 40, pomagają, wszystkie objawy zniknęły. Nie polecam kombinowania i leczenia dietą, u mnie wyszło, że mogłabym jeść... w zasadzie tylko yogurt... A, przed wizyta u lekarza zrób sobie badanie krwi na helicobakter bodajże, nie tzreba byc do tego na czczo, a i tak będziesz musiałą zrobić, bo w ten sposób wyklucza się wrzody. Jeżeli masz jakieś dolegliowśc i od strony przełyku, np. czujesz przechodzące jedzenie, wezmą Cię na gastroskopię. Wyproś gastroskopie przez nos, zmniejsza ryzyko uszkodzenia strun głosowych. Z tym, że robi się ją pod narkozą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tekst z http://www.pfm.pl/u235/navi/199923
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Gracias
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.