odchudzanie, jak zrzucić 5 -6 kg, w jak najkrótszym czasie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-25, 16:24   #1
kamila92gdz
Przyczajenie

Smile

odchudzanie, jak zrzucić 5 -6 kg, w jak najkrótszym czasie

witajcie, przed chwilą sie zarejestrowała, nie umiem się połapać na tym forum wiec wybaczcie jeśli źle umieściłam posta
mam niespełna 18 lat, mierzę 167 wzrostu i obecnie ważę 55 kg. chciałabym schudnąc te nadprogramowe 5 do 6 kg, nie czuję się dobrze w swojej skórze, ciągle czuję że tu i tam mam za dużo tłuszczyku. mam nadzieje że mi pomożecie. moja aktywnośc fizyczna na tą porę roku jest minimalna, czasami rusze się z psem na krótki spacer, nic po za tym mogę ćwiczyć w domu, owszem ale nie wiem jakie typy ćwiczeń mam wykonywać bo moją zmorą są grube uda ;/ piję dużo czerwonej herbaty, zielonej, no i wodę niegazowaną, słodyczy nie jem w ogóle, jem za to warzywa, owoce, no i małą porcję obiadu . hmm.. mam nadzieję że coś mi poradzicie, pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
kamila92gdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 20:13   #2
agusia814
Zadomowienie

Dot.: odchudzanie, jak zrzucić 5 -6 kg, w jak najkrótszym czasie

Hej
Moje rady :
1. Na śniadanie jedz węglowodany ( najlepiej płatki owsiane), żeby dały Ci " kopa" na cały dzień. Na kolacje białko - nie odkłada się jak weglę, za to zapobiega spowolnieniu metabolizmu.
2. Dużo ćwiczeń. [ ok. 3 godz po obiedzie], spacery, łyżwy itp.
3. Po 14 staraj się nie jeść owoców.
4. Nie słodź herbaty
5. Ostatni posiłek jedz ok. 2 godz przed spaniem. I staraj sie nie objadać za bardzo.
6. Nie podjadaj między posiłkami, bo to najgorsze co może być. A jeśli juz Ci się zdarzy to nie głoduj później, bo tylko spowolnisz metabolizm.
7. Przed posiłkiem możesz wypić szklanke wody z cytryną. Wtedy mniej zjesz [ może nie jest to do końca zdrowe, ale decyzja należy do Ciebie ]
8. Polecam ćwiczenia : 8 minute abs/buns/legs/arms itp. Wszystko na youtube.
9. Jeśli dopada Cie chęć jedzenia wszystkiego co popadnie to najlepiej umyć zęby albo wziąc gume do żucia miętową. Mi pomaga
10. Codziennie stawaj przed lustrem i patrz ile Ci jeszcze brakuje do wymarzonego wyglądu. Motywuj się zdjęciami szczupłych dziewczyn Powiedz koleżanka o swoim odchudzaniu, niech Ci pomogą i nie kuszą słodkim itp.

To tyle. Mam nadzieję, że coś pomogłam. Powodzenia

Non seulement belle, mais encore sage!

zapuszczam i dbam o włosy
odchudzam się
uczę się cienko obierać ziemniaki
agusia814 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 20:16   #3
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez kamila92gdz Pokaż wiadomość
witajcie, przed chwilą sie zarejestrowała, nie umiem się połapać na tym forum wiec wybaczcie jeśli źle umieściłam posta
mam niespełna 18 lat, mierzę 167 wzrostu i obecnie ważę 55 kg. chciałabym schudnąc te nadprogramowe 5 do 6 kg, nie czuję się dobrze w swojej skórze, ciągle czuję że tu i tam mam za dużo tłuszczyku. mam nadzieje że mi pomożecie. moja aktywnośc fizyczna na tą porę roku jest minimalna, czasami rusze się z psem na krótki spacer, nic po za tym mogę ćwiczyć w domu, owszem ale nie wiem jakie typy ćwiczeń mam wykonywać bo moją zmorą są grube uda ;/ piję dużo czerwonej herbaty, zielonej, no i wodę niegazowaną, słodyczy nie jem w ogóle, jem za to warzywa, owoce, no i małą porcję obiadu . hmm.. mam nadzieję że coś mi poradzicie, pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
nadprogramowe kg?
minus te kg będziesz mieć bmi 17,2 czyli nienaturalna niedowagę.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 20:40   #4
kamila92gdz
Przyczajenie

dziękuję Agnieszko za te rady, spróbuje je wykonać w praktyce
Iza, wiem, wiem, ale jeśli zrzucę te 5 kg, to niedośc że udowdnię sobie ze potrafię to i się lepiej poczuję. widze że moj wątek został przeniesiony do krzywego zwierciadła ... łał.
Stary 2010-01-25, 20:55   #5
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

owszem
bo dążysz do b. niskiej wagi (to, że sobie udowodnisz, że potrafisz w jakikolwiek sposób to usprawiedliwia? minimalizuje szkodliwość dla zdrowia nienaturalnej niedowagi? ^^')
a w tytule zawarłaś pytanie o zgubienie 6 kg w jak najkrótszym czasie ;-)

Stary 2010-01-25, 21:08   #6
kamila92gdz
Przyczajenie

rozumiem, rozumiem ale fajnie byłoby gdyby mozna było jak najwięcej zrzucić w jak najkrótszym okresie czasu
Stary 2010-01-25, 21:11   #7
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

wiadomo szybkie efekty są the best:P
tyle, że niezdrowe

powodzenia choć na Twoim miejscu i tak nie zaczynalabym diety (ujemnego bilansu) ale przerzucila się na zdrowe żarło i ćwiczyła więcej /basen, bieganie, co kto lubi/. od razu polubisz swoje jędrne ciało

Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości