|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
czy mozna..?
Czy mozna sobie depilowac wloski kolo intymnej czesci ciala??no!na przyklad jak zalze stroj kapielowy...to...mi tam takie wloski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: czy mozna..?
Można. Tylko to strasznie boli. Ja depiluję woskiem na gorąco. Bardzo przy tym krzyczę. Ale żeby być piękną trzeba pocierpieć. Podobno. Jak o tym piszę to już sobie przypominam jak to boli. Aż gęsiej skórki dostałam. Ale mimo wszystko polecam. Na długoooo starcza. Na dużo, dużo dłużej niż golenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Hej [img]icons/icon7.gif[/img]
Oczywiscie, ze mozesz je depilowac, ale obawiam sie, ze to moze byc dosyc bolesne jezeli bedziesz probowala zrobic to sama. Lepiej idz do gabinetu kosmetycznego. Tam dostaniesz prawdopodobnie jednorazowa bielizne i wtedy zabieg nie jest tak bardzo krepujacy [img]icons/icon7.gif[/img]
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A mi po wosku tam wrastaly włoski, co jest jeszcze bardziej wkurzajace niz wrastające włoski na nogach (też to trzeba jakoś "wydłubywać"). Da sie jakoś temu zaradzić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Mnie też kiedyś wrastały włoski. Używałam wtedy tylko depilatora elektrycznego. Zaczęłam robić peeling przed depilacją i zaraz po depilacji i przez parę dni po smaruję nogi częściej różnymi nawilżającymi balsamami i oliwkami. Problem praktycznie zniknął. Teraz używam czasem depilatora, a czasem wosku. Nie wiem czy na wrastające włoski ma to znaczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A można usunąć wszystkie włoski w tym miejscu przy pomocy wosku?.....
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To jest dosyć trudne, bo włoski muszą być tej samej długości (nie za długie, bo wtedy jest trudniej i bardziej boli, nie za długie, bo nie "chwycą". Tak koło centymetra jest najlepiej). Musisz uważać, żeby naciągnąć skórę, która jest delikatna. Jeśli jej nie naciągniesz będziesz miała sińce. No i wrastające włoski w tym miejscu też nie są sympatyczne. Woskiem boli mniej niż depilatorem. Parę sekund i po bólu. Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.