|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mam problem. Proszę o pomoc
Witajcie!
myslalam, ze poradze sobie z tym sama ale chyba potrzebuje jakiegos rodzaju wsparcia, albo jakiejs rady. Licze na Wasza pomoc drogie Wizazanki. Jestem ze swoim Chłopakiem ponad 1,5 roku. W ostatnim czasie oboje mielismy ciezkie dni na studiach i mielismy o wiele mniej czasu dla siebie. Od pewnego czasu (bo ja zawsze uprzedzam przed okresem, ze moge miec zly humor) prosilam go o wieksze zainteresowanie, wsparcie, i bycie przy mnie. Przez 1,5 tygodnia czulam sie olewana i taka "odhaczona". Niby dzwonil, pisal, ale czulam, ze nie jest to takie prawdziwe czule wsparcie (zainteresowanie) z jego strony. Mowilam mu to i dobrze wiedzial czego potrzebuje. (zaznaczam ze jestem osoba BARDZO wrazliwa). Przez ten niedlugi czas zostalam przez Niego kilkukrotnie bardzo zraniona i niedoceniona.. stopniowo zal narastal. Pojawialy sie lzy, smutek i bylo mi bardzo przykro. Przeprosil. Mowil, ze nie widzial tych bledow, ze sie postara i ze nie wiedzial, ze az tak mnie rani.. -> Wierze mu, bo faktycznie staje na glowie i bardzo sie stara, ale jest jedno ale.. Czulam do niego ogromna milosc. Naprawde tworzymy wspanialy zwiazek. Jednak po tych sytuacjach czuje sie o wiele gorzej. Jestem z nim absolutnie szczera... Nie dokonca czuje uczucie jakim jest milosc do niego. nie chce byc z kims innym, ale boje sie ze milosc juz nie wroci. (jestem prawie pewna, ze nie bylo to przyzwyczajenie) Jestem w mega wielkiej kropce bo naprawde nie wiem co czuje. Czuje takie .. takie nic polaczone z niewiadomoco. Niestety przerwy w zwiazku w moim wypadku nie wchodza w gre bo jest zawsze gorzej.. Co ja mam zrobic? Bardzo mi na nim zalezy, chcialabym moc mu szczerze mowic ze go kocham, cieszyc sie na spotkania, z telefonow i rozmow.. Czy to uczucie jest przytlumione zalem? Czy moje uczucie dluzej nie wytrzymalo? czy czas wyleczy rany i mamy szanse byc szczesliwi? (czasami seks nam pomagal.. bo czulam taka silna wiez.. jednak tym razem to nie podzialalo) Edytowane przez valantiah Czas edycji: 2009-12-03 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mam problem. Proszę o pomoc
Cytat:
Zresztą cokolwiek by to było, tylko Ty możesz wiedzieć, czy to uczucie jest "przytłumione żalem" czy też może "dłużej nie wytrzymało"... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie dokońca rozumiem czym Cie zranił.
Na ostatnie pytania w swoim poście musisz sobie odpowiedzic sama ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Do prawdy, początek wątku jakby żywcem spisany z ostatniego, którego napisała 'Oshe Andie'.
Do rzeczy: Dajcie sobie trochę czasu, uświadomcie sobie wzajemnie czego oczekujecie. Dbajcie o to, by nie kłócić się o błahostki. Ty też nie wymagaj od razu cudów. Cierpliwości. A jeśli nie poskutkuje - czas chyba na zmiany. Być może naprawdę to tylko przyzwyczajenie i strach przed samotnością? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Mam wrażenie, że zależy Ci na nim jako człowieku, niekoniecznie jako partnerze.Wydaje mi się, że jeśli się kogoś kocha to kocha się niezmiennie niezależnie od tego czy są gorsze chwile w związku czy nie. Samo zdanie "Czuje takie .. takie nic polaczone z niewiadomoco." świadczy o tym, że nie kochasz go i nagle znów nie pokochasz...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Po prostu masz żal, z czasem Ci przejdzie.
Miałam tak nie raz, tylko, że w moim przypadku byłam dalej pewna, że kocham Tż. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.