Przerwać milczenie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-18, 14:19   #1
Zein
Przyczajenie

Przerwać milczenie?

Adama znam od kilku lat, był moim przyjacielem. Kiedy wyznał mi miłość nasze drogi rozeszły się. Dopiero po jakims czasie uświadomilam sobie, ze bardzo mi na nim zależy, że jest dla mnie kimś wyjątkowym i pragnę z nim być.
Nawiazalam z nim ponownie kontakt. Okazało się, że zaczął spotykać się z inną kobietą. Po kilku miesiacach spotkalismy sie na zjezdzie. Porozmawialismy ze soba "szczerze". Powiedzial mi wtedy, ze zrozumial, ze wciaz mnie kocha. Tego dnia kilka razy probowal mnie pocalowac, a w nocy polozyl sie obok mnie w lozku i bynajmniej nie zalezalo mu na tym, bym opowiedziała mu bajkę na dobranoc, jednak nie pozwoliłam by do czegokolwiek doszło.
Po tych wydarzeniach w głębi serca liczyłam na to, że rozstanie sie ze swoją TŻetka, wiec gdy "temat Kasia" zniknął, a Adam zaczal nalegac na spotkanie pomyslalam, ze jest juz wolny. Niestety na naszym spotkaniu moje nadzieje zostały szybko rozwiane.
Rozmawialismy, a chłopak w pewnym momencie zaczal mnie calowac i pchać łapy pod moją koszulkę. Powiedzialam "stop" i wyszłam. Obiecalam sobie, że już nigdy więcej się z nim nie spotkam.
Od tamtego czasu utrzymujemu tylko kontakt telefoniczny i mailowy.

Przyznam, że zachowanie Adama "trochę" mnie przeraża. Dowiedziałam się, że ma wiele moich zdjęć, że szuka(ł) w internecie informacji na mój temat, a swojemu znajomemu, który chciał się ze mną umówić, delikatnie zasugerował, że powinien zostawić mnie w spokoju. Jego argumentacja? "Nie pozwolę byś z kimś była, musisz być wolna". W naszych rozmowach często daje mi do zrozumienia, że chce się ze mną przespać. Swoją drogą ostatnio wyznał mi, że zdradził swoją partnerkę ze swoją znajomą .

Chłopak proponuje mi spotkanie i poważnie zastanawiam się nad tym czy się z nim zobaczyć. Zrobiłabym to tylko dlatego by przekonać się czy rzeczywiście nie zmienił swojego postępowania i jeśli tego nie zrobił, urzeczywistnić to, co chodziło mi po głowie od jakiegoś czasu - miałam zamiar w jakiś sposób skontaktować się z jego dziewczyną i powiedzieć jej o wszystkim.
Czuję się winna, niepotrzebnie się z nim spotkałam te kilka razy. Ponadto uważam, że nikt nie zasługuje na to by być tak perfidnie oszukiwanym przez ukochaną osobę. Według mnie Kasia powinna znać prawdę o swoim chłopaku, jednak nie chcę być przyczyną rozstania dwojga ludzi.
Nie wiem, co robić. Jak Wy byście się zachowały w takiej sytuacji?
Zein jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 14:28   #2
Mojitooo
Zadomowienie

Dot.: Przerwać milczenie?

Nic bym nie zrobiła.
Urwać kontakt, nie pisać smsów, maili, nie spotykać się. Tyle.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 14:43   #3
dzustam
Zakorzenienie

Ale po co? Po co ciągnąć tę znajomość? Po co cokolwiek sprawdzać i weryfikować ewentualną przecudowną przemianę charakteru.

Jak Ci to nie odpowiada, to pilnuj własnej bluzki. Nie wiem, po co masz z nim jakikolwiek kontakt, to nic, że tylko mailowy czy telefoniczny...

Co do uświadamiania Kasi, to już tylko i wyłącznie zależy od Ciebie... jedni wolą wiedzieć, inni nie wiedzieć... a zapewne nie wiesz, co woli Kasia...

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 14:49   #4
201803290936
Konto usunięte

Mnie zastanawia (i mocno dziwi) jeden fakt: czemu Ty z nim dalej utrzymujesz jakikolwiek kontakt??
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 14:57   #5
n-nika
Zadomowienie

dawno już bym na twoim miejscu o nim zapomniala....
-
Urządzamy Nasz dom
zaKochana
n-nika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 15:13   #6
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zein Pokaż wiadomość
"Nie pozwolę byś z kimś była, musisz być wolna". W naszych rozmowach często daje mi do zrozumienia, że chce się ze mną przespać. Swoją drogą ostatnio wyznał mi, że zdradził swoją partnerkę ze swoją znajomą .
Te trzy zdania podsumowują doskonale mój obraz o nim. Toż to kompletny burak, zerwij z nim wszelkie kontakty. Szkoda słów. A jego dziewczyny nie ma co ratować na siłę, możesz jej co najwyżej wysłać anonima, żeby miała szeroko otwarte oczy.

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2009-12-18 o 15:15
margitta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 15:18   #7
bluebluesky
Zakorzenienie

Co za facet! Trzymaj się od niego jak najdalej!
bluebluesky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 15:36   #8
nicka01
Wtajemniczenie

forget forgot forgoten

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 16:23   #9
bravee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Ale po co? Po co ciągnąć tę znajomość? Po co cokolwiek sprawdzać i weryfikować ewentualną przecudowną przemianę charakteru.

Jak Ci to nie odpowiada, to pilnuj własnej bluzki. Nie wiem, po co masz z nim jakikolwiek kontakt, to nic, że tylko mailowy czy telefoniczny...

Co do uświadamiania Kasi, to już tylko i wyłącznie zależy od Ciebie... jedni wolą wiedzieć, inni nie wiedzieć... a zapewne nie wiesz, co woli Kasia...
zgadzam się z wypowiedzią powyżej; po co utrzymujesz z nim jakikolwiek kontakt? a z uświadamianiem jego dziewczyny o zdradach również daj sobie spokój, gdy się rozstaną winowajcą będziesz Ty, mimo iż chciałaś tylko pomóc...
Stary 2009-12-18, 16:55   #10
hryzotemis
Zadomowienie

Zapomnij.
hryzotemis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 23:14   #11
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Beznadziejny facet. Trzymałabym się od niego z daleka.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 23:19   #12
Sondrina
BAN stały

Facet ma tendencję do oszukiwania kobiet i skakania z kwiatka na kwiatek, zalezy mu na tym, by się z Tobą przespać. Ja bym z kimś takim, o takim charakterze nie chciała mieć nic wspólnego.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości