|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
moje pierwsze wyroby...
Witajcie! Jestem nowa na forum... Zaczęłam robić kolczyki, wisiorki (itp.) pod koniec grudnia. Dopiero niedawno zrobiłam im zdjęcia. Chciałabym, żebyście drogie Panie oceniły moje prace i napisały co im jeszcze brakuje, jakie są moje błędy... Będę wdzięczna za każdą radę i opinię.
![]() PS. Na niektórych zdjęciach drut i bigle wyglądają na miedziane. W rzeczywistości są srebrne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: moje pierwsze wyroby...
Witamy na forum!
Prace różnorodne, kolorowe. Stosujesz przekładki, to dobrze. Zostawiasz jednak pusty drucik, a tego unikamy! W kolczykach z kłami nie zostawiaj samopas drucika na dole, pomyśl jak go złapać, bo można po pierwsze go łatwo odgiąć, a po drugie o coś zahaczyć. Trochę pracy nad loopikami i będzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie są boskie chociaż w ogóle sie nie znam na tym co robisz, ale uwielbiam kolczyki, po prosu mam ich mnóstwo. a podobają mi sie zwłaszcza pierwsze i trzecie. Twórz dalej i pochwal się czymś nowym
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Witamy na forum!
Prace różnorodne - to duży plus. Proponuję używać rureczek dystansowych - unikaj gołego drutu (wygląda nieestetycznie). Sama robiłaś bigle (np. TU)? Wydaje mi się, że użyłaś za cienkiego drutu - to po pierwsze, po drugie - bigle znacznie się od siebie różnią - źle to wygląda. Unikaj loopów na zakończenie kolczyków - stosuj szpilki lub gwoździki. TU na przykład widać, że masz jeszcze problem z loopikami - powinny być odgięte do tyłu. Jak robisz zdjęcia to postaraj się, aby na fotografii kolczyki nie były ucięte (pełne słońce nie jest dobre do robienia zdjęć, powstaje wtedy bardzo brzydki cień i srebre elementy robią się żółte). Biżuteria, oprócz tego, że powinna być ładna, to musi być przede wszystkim w miarę praktyczna - w TYCH kolczykach ten wystający drut jest niewskazany - po pierwsze będzie się zahaczał, po drugie może drapać. Mam nadzieję, że w następny wrzucie zobaczę zmiany na lepsze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.