|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Guerlain L'instant edp a L'Instant Magic
Bardzo proszę o porównanie. Jestem fanką klasyka, a niestety nie ma u mnie w perfumerii testera do wersji Magic. Znalazłam jedynie, że bazę mają podobną, a jak z resztą?
Zapomnailam dodać, ze strasznie ważna jest dla mnie trwałość, bo mam z tym wielki problem ![]() Bardzo będę wdzięczna za pomoc. Edytowane przez byasia Czas edycji: 2009-12-05 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Guerlain L'instant edp a L'Instant Magic
Magic nie jest wariacją klasyka tylko kompletnie innym zapachem. Waniliowym do bólu. Nie polecam zakupu w ciemno, bez uprzedniego przetestowania. O ile wersję EDP bardzo lubię, to Magic wywraca mi żołądek na druga stronę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Layila ma rację, to dwa zupełnie różne zapachy. Magic są cięższe, mniej kwiatowe, bardziej pudrowe, czuję w nich wanilię, migdały, duuużo piżma oraz goździkopodobny niuans. Nie sugeruj się tym, że lubisz klasyka, bo w odniesieniu do Magic, to o niczym nie świadczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Klasyk to ciepła, słodka, puchata wanilia, Magic to migdałowy puder, nie są do siebie podobne. Trwałość w obu przypadkach dobra, przynajmniej na mojej skórze.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.