|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Upominek w Rossmannie za skorzystanie z ich karty - co to?
Witam, zastanawiam sie nad skorzystaniem z karty kredytowej Rossmann. Zaintrygowala mnie informacja, ze za kazdym razeem placac ta karta w Rossmannie otrzymujemy upominek - wiecie moze, co to moze byc? Przy okazji - czy jestescie zadowolone z tej karty? To by byla moja pierwsza kredytowa.
Pozdrawiam, Asia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Upominek w Rossmannie za skorzystanie z ich karty - co to?
Przejrzałas inne oferty banków ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
a prezentem nie jest 5% zniżki przy każdych zakupach w Rossmannie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Zazwyczaj karty z marketów nie są opłacalne. Kuszą dodatkowymi upominkami czy rabatami, ale oprocentowanie mają wysokie. Najpierw sprawdź te szczegóły i porównaj z ofertą zwykłych kart bankowych, jeśli tak bardzo potrzebujesz karty kredytowej
![]()
![]() |
#5 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Czy wystarcza Ci wypłaty do końca miesiąca i jeszcze coś odkładasz? Czy opłaca Ci się płacić 30 zł rocznie przy oprocentowaniu ok. 20% za możliwość otrzymania próbki czy mydełka przy kasie i 5% rabatu (nie znalazłam informacji o minimalnej kwocie zakupów, od której naliczany jest rabat, za to czasem do akcji włączane są inne sklepy) od zakupu w Rossmannie? Czy zamierzasz w najbliższym czasie wziąć jakiś kredyt?
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2009-07-10 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ten upominek - pytam z czysej cieawosci. 5% pewnie ne zwroci mi 30 zl rocznie, ale zawsze cos tam mam. Potrzebuje karty na taie stuacje, jak m teraz. Dokladnie - w prac mam wyplacana podstawe i prowizej. Ostatnio prowizje byly ladne, ale np. w tm miesiacu nie bylo zadnej. A akra sie przeprowadzam - kaucja, czynsz, inne play. Par drobiazgow mieszkanowych ak weszaki spinacze it, malowanie scian. Od 1 sierpnia urlop i pewnie wyjazd za granice. Urodzny chlopaka. W sierpniu pewnie t sobie odbije, ale kasapotrzebna jest wczesniej. O karcie kredytowej pomslalam jako o czyms w rodzaju krotkoterminowej pozyczki. Oprocentowanie chyba nie jest az tak istotne skoro zamierzam splacac karte reglarnie. W lipcu dzieki karce moge placi za zakuy w supermarkecie, drogerii, galerii handlowej, a pienadze na koncie pojda np. a wakacje i oplay. naprawde sie nie znam na kartach i warunkach. Cztalam oplay, prowizje np. karta mBank jes drozsza, a nie ma zadnch odatkow jak 5% w Rossmanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nie depcze krokusów
|
O tak, karta czasem się przydaje
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mam tę kartę i jestem zadowolona. Lubie kupować w Rossmannie. Żeby zwróciło się 30 zł to musisz w roku kupić w Rossmannie za 600 pln (x5%). Czyli 50 zł/m-c.
Płacę też tą kartą za paliwo i inne zakupy. Jak podchodzisz do karty pod kątem "opłaca się czy nie" to żadna się nie opłaca ![]() Żaden kredyt się nie opłaca bo oddajesz więcej jak wzięłaś lub płacisz opłatę roczną od karty np. Czasem Rossmann miewał promocje typu "za zakupy powyżej 100pln aż 10% rabatu". Rok temu na coś takiego się załapałam z moimi prezentowymi zakupami na takie promo i to było miłe. Minimalna płatność to 20 pln. Przy kasie wyraźnie napisali, że od tej kwoty wzwyż można kartą płacić (w ogóle, jakąkolwiek kartą). Mniej niż 20 = gotówka. Teraz przy każdych zakupach opłacanych kartą mBanku dają prezent. Gdzieś czytałam że dają jakieś szczoteczki do zębów. Ja ostatnio dostałam jakieś zastępcze produkty (kosmetyk i jakiś gadżet) bo "prezenty się skończyły". Ale może dlatego, że poszłam do mniejszego Rossmanna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.