|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Odwieczny wróg.. :(
Dużo już czytałam o cellulicie ale dalej nie wiem za co się zabrać, dieta czy kosmetyki?
Chciałabym tez zrzucić troszkę brzuszka, tylko jaką dietę stosować? Mam 163cm wzrostu i 51kg, niby niedużo ale nadmiar składnika którego my kobiety nie lubimy odczuwam .. Co do cellulitu to podam ciekawostkę, u mnie jest znacznie większy tylko na lewej nodze, czym to może być spowodowane? Nie chodzę w spódniczkach a tak bardzo bym chciała .. Dziekuje z góry za odp.. ![]() - Nowa - |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odwieczny wróg.. :(
najlepiej to i dieta i cwiczenia i ew. kosmetyki
w googlach jest duzo inf na temat zwalczania cellulitu. polecam tez masaze i prysznic (na przemian ciepla i zimna woda), jak kosmetyki to z kofeina no i cwiczenia moze jakis rower bieganie przysiady, wymachy? Jezeli chodzi o diete to slyszalam ze dobre na cellulit sa tluszcze zaw w rybach,orzechach, oliwie z oliwek. oczywiscie warzywa i duuuzo wody niegazowanej no i chleb pelnoziarnisty - nie bojmy sie go :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Ja polecem przede wszystkim jesli chodzi o diete ograniczyc do minimum sol w potrawach
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
tak myślę teraz <myśli> cellulitu nie jest trudno się pozbyć, tak prawde powiedziawszy. my, dziewczyny jesteśmy w stanie dużo zrobić dla swojej urody, katujemy się ćwiczeniami, głodujemy, depilujemy itd, ale bardzo często nie pracujemy nad podstawowymi zasadami. (nie mówię, że wszystkie. uogólniam i mówie też o sobie
![]() bo co to jest za problem, żeby wsmarowywać codziennie krem, prysznic z na przemian zimną i ciepłą wodą i trochę ruchu? parę przysiadów, wymachów itd dziennie wystarczy. i nie zajmie zbyt dużo czasu. a my zamiast zająć się tymi podstawowymi sprawami doszukujemy się przeróżnych różnistych diet i dziwacznych zestawów ćwiczeń, z których rezygnujemy po paru dniach ze względu na zakwasy. warto to przemyśleć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja odstawiłam tabletki anty i cellulit zniknął... dołączyłam aktywność fizyczną, zimne prysznice, duuużo wody i chyba go nie ma, może minimalny.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.