|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Prezent ślubny - doradźcie, proszę
Witajcie,
Jestem zaproszona na wesele koleżanki, oczywiście standardowo w wierszyku na zaproszeniu informacja o tym, że młodzi nie chcą prezentów ani kwiatów, tylko pieniądze i wino/książki/miśki dla schroniska, czy inne tym podobne. Pytanie dotyczy pieniędzy - czy mimo wszystko wypada dać voucher na jakąś ciekawą atrakcję? Sama chciałabym zrobić wiele rzeczy, w stylu lot paralotnią, quady, kurs strzelecki, wizyta w winnicy z degustacją, profesjonalna sesja zdjęciowa z charakteryzacją, itp., ale wiem, że nigdy sobie tego nie zafunduję, bo zwyczajnie szkoda mi będzie pieniędzy. Chciałabym właśnie, żeby np. przy okazji urodzin znajomi złożyli się właśnie na taki prezent dla mnie - wolałabym to od kilkunastu pierdół, z którymi nie wiadomo co zrobić. Z tego względu więc wydaje mi się to dobrym pomysłem. Ale może się mylę i skoro chcą pieniądze, lepiej im je po prostu włożyć do koperty? Co myślicie?
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prezent ślubny - doradźcie, proszę
To że Ty (i ja też na przykład) byś chętnie taki voucher przygarnęła, to nie znaczy, że młodzi by chcieli. Według mnie jak chcą kasę, to daj kasę, chociaż jestem przeciwnikiem "wierszyków".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jak znasz mlodych i wiesz ze chetnie by skoczyli spadochronem to wg mnie super pomysł
![]() moze da sie tez dac voucher o wartosci np 400-500zł i zeyb sobie wybrali taki by mnie ucieszył. bo np ze spadochronu byalabym sie skoczyc i bym po prostu tego nie wykorzystała... ![]() to zalezy jak dobrze znasz mlodych..moze mozesz ich rodzenstwo, rodzicow, przyjaciol, swiadkow podpytac?? ![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Co prawda wierszyka nie miałam w zaproszeniu - ale od większości gości dostaliśmy pieniądze. I miło nam było że niektórzy gościa dali nam materialne prezenty, trafiła się też wizyta w spa
![]() Może podpytaj PM - powiedz że zastanawiasz się nad czymś innym np weekend w spa, talon na kurs tańca nowoczesnego, lot balonem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
ja bym dala kase skoro o nia prosza- to najprawdopdoobniej ,zeby nie podostawac badziewi/czegos niepotrzebnego/czegos czego nie chca,
byc moze tez zbieraja n a dom/samochod/dziecko... takie rpezenty jakie wymienilas sa fajne jak znasz baaardzo dobrze pare mloda i ich sytuacje- ja np nie chcialabym skokow na spadochronie bo sie boje wysokosci, kursy tanca i strzelnica mnie nie interesuja, a sesja zdjeciowa moze bylaby fajna ale bez szalu,marzeniem moim np nie jest,woallabym to kilka stow do reki - no i pytanie czy Twoja kolezanka jest bardziej jak ja czy bardziej jak Ty ![]() aczolweik-jesli wrzucili taki wierszyk, to znaczy,ze raczej w prezenty nie chca isc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
wg mnie (ktora wierszyk dała;P) pisze sie wierszyk dla rodziny starszej.. tak aby uniknac porcelany, zastaw, recznikow, przescieradeł. tzn wszystko moze byc przydatne ale zakupiona posciel ktora podoba sie cioci Jadzi niekoniecznie spodoba sie mi.. a raczej na pewno nie.
od znajomych przyjme prezenty z wielka checia bo wiem ze mnie znają i na pewno bardziej mnie to ucieszy niz pare stów na płytki bo akurat jestesmy na etapie konczenia domu ![]() takie prezenty, szczegolnie jak ktos zbiera mocno na dom/samochod/wklad wlasny, są super/ bo mlodzi no.. "nie zbiednieją" a zrobią coś a co teraz by sobie na pewno nie pozwolili ![]() imho.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.