Urban Decay, Estee Lauder, Avene, Nouba, Sephora + kilka ciuszków i drobiazgów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-02, 09:52   #1
Buła
Raczkowanie

Przekupka: 8 pkt / 100% pozyt.
Arrow

Urban Decay, Estee Lauder, Avene, Nouba, Sephora + kilka ciuszków i drobiazgów

Nieaktualny!!!!!!!!!!!!!

Witam drogie Wizażanki!!!

Długo mnie nie było, ale za to z tym większym zapałem komponuję mój kramik

Na początek poszukiwane:
Lakier w kolorze ciemnego brązu/fioletu/wiśni
kosmetyki mineralne!!!
pielęgnacja apteczna, a szczególnie: lekki krem (dobrze) nawilżający, avene cicalfate, dobry żel do mycia twarzy bez SLS, woda termalna LRP
Emolium emulsja do ciała!!!
Cetaphil MD
perfumy/wody toaletowe choć z doświadczenia wiem, że za nie niebardzo chcecie się wymieniać Najchętniej Narciso Rodriguez, Coco Chanel, Noa, Cerruti 1881 i AA Tutti Kiwi
Mam atomizerek 8ml i szukam propozycji ciekawych odlewek
Produkty do pielęgnacji ciała dla dzieciaczków, najchętniej Hipp lub Babydream
Na zapas: Mac Blot Pressed Powder w kolorze Medium
Ciekawe apaszki, szaliki, czapki, rękawiczki i świecidełka

Uwaga! Ciuszki i dodatki w poście 4

Kosmetyki, które skłonna jestem odstąpić:

1. Nouba Spicegold cienie sypkie, kolor 152 - prześliczny, głęboki fiolet. Z żalem przyznaję, że nie potrafię i już chyba nigdy się nie nauczę nakładania cieni sypkich. Efekt wprawdzie przyzwoity, ale dla mnie - makijażowej perfekcjonistki (:P) niezadowalający. Jeśli wymienię, to na coś naprawdę ciekawego i potrzebnego. Pożegnam się z nim z naprawdę ciężkim sercem, bo to fiolet idealny dla moich zielonych ocząt. Ubytek minimalny. Nieudolnie pomalowałam się może 10 razy:/

2. Urban Decay, cień pojedynczy o odcieniu Goddess - piękny, mieniący się ciemny granat. Efekt glamour gwarantowany!1,5 g - raz wypróbowany (kolor nie podpasował w 100%) link do KWC:

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23458

oddam tylko za coś wymarzonego!

3. Clinique Superdefense SPF 25, age defense moisturizer. Śliczny słoiczek 15 ml. Nowiutki, nieużywany.

4. Avene, Emulsja z bardzo wysoką ochroną przeciwsłoneczną SPF 50+. Z niebieskim paskiem = beztłuszczowa. 2 x 5ml (próbki nietknięte, w kartonikach)

5. Avene, Emulsja z umiarkowaną ochroną przeciwsłoneczną SPF 20. Z niebieskim paskiem.Zostało jakieś 20 ml. Bardzo ją sobie chwalę, ale data ważności to 12.09, a ja nakładam bardzo cienką warstwę filtra i obawiam się, że nie uda mi się jej wykończyć.

6. Sally Hansen Hard as Nails Xtreme Wear kolor cherry red - trwały, porządny lakier do paznokci o ślicznym, intensywnym jaskrawoczerwonym odcieniu. Pojemność wyjściowa to 11,8 ml. Użyty 3 razy

7. Tołpa Huminea StrefaT tonik - żel 2w1 - miło wspominam: nawilża, ładnie pachnie, fajnie działa na cerę. Odkąd znalazłam moje tonikowe KWC rzadko po niego sięgam i na pewno nie zużyję przed upływem daty ważności (11.2009). Zostało ok 1/2 opakowania.

8. Estee Lauder Graphic Color Eye Shadow Quad wersja not for individual sale, 06 chic plum. Z wymianki. Pozostały 3 kolory: brąz wpadający w fiolet (matowy) i mieniące się delikatnie jasne lila i błękitny. Osobiście użyłam 3 razy (kolory zdecydowanie nie dla mnie) Szacuję, że zwłaszcza jasne cienie są zużyte w ok 20%. Fiolet/brąz prawie nietknięty. Błękitny niestety pękł w dwóch miejscach (czyli obecnie jest trójdzielny:P) ale nie wypada i nie kruszy się, bo lusterko mocno dociska go do "podłoża".

9. Avene Couvrance podkład we fluidzie, 02 naturel - fajny, naturalny kolorek, niestety dla mnie już za ciemny. Dobre recenzje na KWC. Świetnie spisuje się nawet na wrażliwej skórze (a wiem o czym mówię!) Została ok 1/3 - 1/4 opakowania

10. Sephora, pędzel nr 4 do różu w stanie bardzo dobrym. Mam od roku, a używam (jako i różu) tylko na wielkie, wieczorne wyjścia. Lubimy się, więc będę marudzić ;P

11. Sephora, skośny pędzel do nakładania cieni do brwi nr 13. Praktycznie nie używam, więc mogę oddać. Stan idealny.

12. Maybelline Pure Foundation Mineral, odcień 04 vanilla rose - "mineralny" podkład w pudrze - kupiony w połowie stycznia, użyty z 10 razy - ubytek minimalny. Byłam bardzo zadowolona z jaśniejszego odcienia, który kupiłam za granicą. Ten (najjaśniejszy z dostępnych w kraju) już bardzo odznacza się na mojej bladej skórze Gdzieś mam pędzelek (jeśli jesteście zainteresowane - pytać, to poszukam)

13. AA Therapy Naczynka, krem łagodzący. Z 50 ml zostało przynajmniej 45. Wypróbowałam - pięknie nawilża i rzeczywiście łagodzi, ale dla mnie niestety zbyt treściwy.

14. La Roche Posay, Rosaliac XL. 3 nowiutkie próbki po 2ml = 6ml. SPF 15.

15. Tołpa Huminea Strefa T, matujący krem korygujący. Z 40 ml zostało trochę więcej niż połowa. Pozostawia buźkę pięknie zmatowioną!

Wymienione zaznaczone będą na szaro
Rezerwacja na jasny fiolet

ZAPRASZAM DO WYMIANKI!!!

Edytowane przez Buła
Czas edycji: 2010-08-23 o 20:14
Buła jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 10:04   #2
Nicole
Zakorzenienie

Przekupka: 77 pkt / 99% pozyt.
Dot.: Urban Decay, Estee Lauder, Avene, Nouba, Sephora + kilka ciuszków i drobiazgów

Urban Decay, cień pojedynczy
Nouba Spicegold cienie sypkie, kolor 152

cos u mnie za 1 z nich?

Edytowane przez Nicole
Czas edycji: 2009-10-02 o 11:18
Nicole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 10:48   #3
annamonica
Zakorzenienie

Przekupka: 62 pkt / 100% pozyt.
GG do annamonica
Dot.: Urban Decay, Estee Lauder, Avene, Nouba, Sephora + kilka ciuszków i drobiazgów

cos u mnie za:
1. Nouba Spicegold cienie sypkie, kolor 152 (jesli nie cały to chociaż odsypkę)
11. Sephora, skośny pędzel do nakładania cieni do brwi nr 13.
Stary 2009-10-02, 11:01   #4
Buła
Raczkowanie

Ciuszki/drobiazgi:

1. Welurowy żakiet Quiosque w kolorze bordo. Miałam go na sobie sporo razy, ale w stanie bdb. Rozmiar S

2. Rozpinana sukienka H&M Divided w kratę. Założyłam raz. Rozmiar 34, stan idealny

3. Króciutka fioletowa minispódniczka H&M. Noszona raz, stan idealny. Rozmiar 34

4. Sukienka bez ramiączek z dżerseju H&M Divided. Góra przetykana złotą nitką. Tylko przymierzona, ale metkę odcięłam :/Stan idealny, Rozmiar 34

5. Czarne bolerko KappAhl. Noszone kilka razy, ale bez uszczerbku na zdrowiu - stan bdb. Rozmiar 36/38 S

6. Fioletowa, długa bluzka Cubus. Również zaledwie kilka razy noszona. Stan bez zastrzeżeń. Rozmiar XS

7. Drewaniane, długie korale H&M. Podobno hand made w Indiach:P Gdzieniegdzie szklane paciorki i elementy metalowe. Odcięłam różowy wełniany kwiatek, który pierwotnie był do nich przytwierdzony. Poza tym stan bez zarzutu. Jak wyglądają można się przekonać w "Rozmowach nocą" na pani Różdżce

8. Czarny naszyjnik Miss Etam. Wisior pięknie lakierowany, złożony z trzech oddzielnych elementów. Dwa mniejsze kółeczka od tyłu "posrebrzone", największe przypomina (od tyłu!!!) masę perłową. W sumie wygląda jak prawdziwa masa perłowa, ale kosztowało albo 10 albo 15 euro (zabijcie mnie - nie pamiętam), a za taką cenę to chyba niemożliwe Kupiony w Holandii rok temu temu. Miałam na sobie raz - stan idealny

9. Biały naszyjnik/kolia(:P). Z białymi, mieniącymi się, plastikowymi paciorkami. Kupiony w Nanu Nanie -nie był drogi. Oddam za cokolwiek przydatnego

10. "Srebrne" kolczyki H&M. Zgubiłam zatyczki, ale nie wypadają z uszu. Poza tym stan idealny

11. Srebrne kolczyki Bijou Brigitte z masą perłową i fioletowymi kryształkami. Noszone kilka razy - srebro trochę pociemniało.

Edytowane przez Buła
Czas edycji: 2009-10-02 o 11:04
Stary 2009-10-02, 11:14   #5
alphala
Zadomowienie

Przekupka: 32 pkt / 100% pozyt.

witaj, interesuje mnie tonik Tołpy oraz skosny pędzelek do brwi.
alphala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 11:43   #6
Buła
Raczkowanie

Annamonica, podoba mi się musztardowy sweterek ( to ten jasnozielony na piątym zdjęciu?) i meteoryty...

Edytowane przez Buła
Czas edycji: 2009-10-02 o 11:46
Stary 2009-10-02, 11:45   #7
lilmary
BAN stały

Przekupka: 22 pkt / 96% pozyt.

cos u mnie za:
9. Sephora, pędzel nr 4 do różu w stanie bardzo dobrym. Mam od roku, a używam (jako i różu) tylko na wielkie, wieczorne wyjścia. Lubimy się, więc będę marudzić ;P

?
odpisz prosze u mnie
lilmary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-02, 11:46   #8
Nicole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole Pokaż wiadomość
Urban Decay, cień pojedynczy
Nouba Spicegold cienie sypkie, kolor 152

cos u mnie za 1 z nich?
a ja?

Stary 2009-10-02, 11:56   #9
Buła
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nicole Pokaż wiadomość
a ja?
Na pierwszy rzut oka nic, ale widzę, że masz sporo EDM. Będę o Tobie pamiętała - może jeszcze wrócimy do rozmowy
Pozdrawiam!!!
Stary 2009-10-02, 12:15   #10
madziorek25
Rozeznanie

Przekupka: 3 pkt / 80% pozyt.

5. Sally Hansen Hard as Nails Xtreme Wear kolor cherry red
12. AA Therapy Naczynka, krem łagodzący.
coś u mnie?
ciuchy nowy wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=373985
proszę odpisujcie u mnie
madziorek25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 12:18   #11
Nicole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buła Pokaż wiadomość
Na pierwszy rzut oka nic, ale widzę, że masz sporo EDM. Będę o Tobie pamiętała - może jeszcze wrócimy do rozmowy
Pozdrawiam!!!
Dobrze, pamiętaj o mnie W razie czego będę mogła też zrobić odsypkę słynnego Viki's Radiant Creation EDM

Stary 2009-10-02, 13:45   #12
annamonica
Zakorzenienie

GG do annamonica

to ja jestem chętna oddać sweterek i meteorki za cień+pędzel+ coś
masz jakiś kosmetyk poza watkiem, jakis cien inny lub lakier do paznokci (tylko nie czerwony) ?
ale ogolnie jestem sklonna do wymianki
pozdrawiam

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

tak to ten piaty, on jest bardziej musztardowy niz typowo zielony
Stary 2009-10-02, 15:04   #13
Buła
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annamonica Pokaż wiadomość
to ja jestem chętna oddać sweterek i meteorki za cień+pędzel+ coś
masz jakiś kosmetyk poza watkiem, jakis cien inny lub lakier do paznokci (tylko nie czerwony) ?
ale ogolnie jestem sklonna do wymianki
pozdrawiam

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

tak to ten piaty, on jest bardziej musztardowy niz typowo zielony
Z Twojej wishlisty niestety niczego nie mam:/ Napisz jakiego typu kosmetyki Cię interesują, żebym wiedziała pod jakim kątem szukać

Pozdrawiam
Stary 2009-10-02, 15:29   #14
annamonica
Zakorzenienie

GG do annamonica

jakies cienie do powiek, lakiery do paznokci, rajstopy w spray'u, kremy do rak...roznosci
Stary 2009-10-02, 15:30   #15
Buła
Raczkowanie

Cienie raczej odpadają, bo poza wątkiem większość mam w paletkach a nawet jeśli chodzi o jedynki, to zapłaciłam za nie na tyle duzo, że nie opłaca mi się ich oferować jako uzupełnienie wymianki.
Nieczerwony i niewpadający w czerwień lakier mam słowem jeden - Maybelline Express Finish 80L rose rush. Jest to jaśniutki, mleczny, beżo - róż. Z powodzeniem może posłużyć do frencza. Użyty ze 3 razy. Kupiony rok temu - z konsystencją wszystko w najlepszym porządku.
A tak poza tym, to sama nie wiem. Kosmetyków mam baaaardzo dużo... Może interesuje Cię coś konkretnego z pielęgnacji?

Edit:

Rajstop w spreju niet, ale mam mgiełkę l'oreal sublime bronze automatic. Użyłam 6 razy na twarz i przy okazji 3 razy na dekolt. Moim zdaniem nie jest wydajna, ale bardzo fajna. Powinno wystarczyć przynajmniej na 2 aplikacje twarz + dekolt lub raz na calusieńkie nogi - akurat na wypróbowanie.

Edytowane przez Buła
Czas edycji: 2009-10-02 o 15:38
Stary 2009-10-02, 15:40   #16
annamonica
Zakorzenienie

GG do annamonica

krem do rąk
a masz jakies ciekawe apaszki?

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

tak poza tym ciezko mi powiedziec, napisz co moglabys dodac do tej wymianki. skoro mowisz, ze masz duzo kosmetykow, ale mnie nic wiecej do glowy nie przychodzi.
bede wieczorem to zerkne.
pozdrawiam
Stary 2009-10-02, 16:18   #17
Buła
Raczkowanie

Cytat:
krem do rąk
a masz jakies ciekawe apaszki?

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

tak poza tym ciezko mi powiedziec, napisz co moglabys dodac do tej wymianki. skoro mowisz, ze masz duzo kosmetykow, ale mnie nic wiecej do glowy nie przychodzi.
bede wieczorem to zerkne.
pozdrawiam
Kremów do rąk nie kupuje w ogóle, bo mam atopię, więc stosuję lipobase na zmianę z cetaphilem (o ile nie muszę sie ciaprać sterydami:/:/:/)
Apaszki mam swoje ulubione, których nie oddam za nic w świecie:P
Póki co wymyśliłam co następuje:
- nowa, niebieska kosmetyczka Clinique
- 8 owocowych plastrów woskowych do depilacji Tanita + chusteczka (w opakowaniu oryginalnie 12 plastrów + 2 chusteczki)
- czarny cień collection 2000 z wymianki. Podobno z uk. Nazwa firmy nie mówi mi kompletnie nic, ale drogi najprawdopodobniej nie był. Użyłam raz. Przede mną był chyba tylko maźnięty - w każdym razie zużycie znikome.
- L'biotica wax jedwab w płynie - nowy, nieotwierany - 15 ml.
- Wellaflex lśniący kolor - lakier do włosów mocno utrwalający - nowy

Poza tym to, co wymieniłam wcześniej/coś z wątku.
Stary 2009-10-02, 16:48   #18
lentilka
Zakorzenienie

Przekupka: 92 pkt / 99% pozyt.

cos u mnie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1254474889
lentilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 18:54   #19
annamonica
Zakorzenienie

GG do annamonica

to wybieram kosmetyczke clinique i jeszcze ewentualnie ten lakier rozowo-bezowy.
tez Ci cos jeszcze dorzuce
jesli Ci pasuje taka wymianka to napisz mi adres na priv, ustalimy reszte szczegolow.
pozdrawiam
Stary 2009-10-02, 19:02   #20
Buła
Raczkowanie

Cytat:
to wybieram kosmetyczke clinique i jeszcze ewentualnie ten lakier rozowo-bezowy.
tez Ci cos jeszcze dorzuce
jesli Ci pasuje taka wymianka to napisz mi adres na priv, ustalimy reszte szczegolow.
pozdrawiam
Pasuje!!!
Stary 2009-10-02, 19:04   #21
lorane
Rozeznanie

Przekupka: 30 pkt / 100% pozyt.
GG do lorane

Wyszukasz cos u mnie za:

Avene, Emulsja z bardzo wysoką ochroną przeciwsłoneczną SPF 50+
Sally Hansen Hard as Nails Xtreme Wear kolor cherry red -
Estee Lauder Graphic Color Eye Shadow Quad
Sephora, skośny pędzel do nakładania cieni do brwi nr 13

??
lorane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 19:40   #22
Buła
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lorane Pokaż wiadomość
Wyszukasz cos u mnie za:

Avene, Emulsja z bardzo wysoką ochroną przeciwsłoneczną SPF 50+
Sally Hansen Hard as Nails Xtreme Wear kolor cherry red -
Estee Lauder Graphic Color Eye Shadow Quad
Sephora, skośny pędzel do nakładania cieni do brwi nr 13

??
Pędzel już praktycznie wydany, ale resztę chętnie wymieniłabym na fioletową czwórkę clinique. Cienie EL, tak jak zaznaczyłam - not for individual sale. Na 100% oryginalne, z wymianki z tompolą, do cliniquę się jednak nie umywają. Więc może poza lakierem i avene chciałabyś sobie coś jeszcze dobrać? Np z tego, co proponowałam annamonice lub coś z wątku

POzdrawiam i czekam na odpowiedź
Stary 2009-10-02, 19:46   #23
Buła
Raczkowanie

Na wszelki wypadek wklejam fotkę z poprzedniego wątku.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-02, 22:18   #24
Buła
Raczkowanie

do góry
Stary 2009-10-03, 09:54   #25
Buła
Raczkowanie

up
Stary 2009-10-03, 10:21   #26
DiTu77
Zakorzenienie

Przekupka: 98 pkt / 100% pozyt.

Coiś u mnie za Urban Decay i pędzel do różu?
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-03, 11:23   #27
wink737
Zakorzenienie

Przekupka: 15 pkt / 100% pozyt.

6. Sally Hansen Hard as Nails Xtreme Wear kolor cherry red - trwały, porządny lakier do paznokci o ślicznym, intensywnym jaskrawoczerwonym odcieniu. Pojemność wyjściowa to 11,8 ml. Użyty 3 razy

coś u mnie??

Tak dla wyzwania, jakiekolwiek by nie było
wink737 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-03, 13:17   #28
Pfff34
BAN stały

Przekupka: 49 pkt / 98% pozyt.
GG do Pfff34

2. Urban Decay, cień pojedynczy o odcieniu Goddess
8. Estee Lauder Graphic Color Eye Shadow Quad
coś u mnie?
Pfff34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-03, 17:22   #29
Buła
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilmary Pokaż wiadomość
cos u mnie za:
9. Sephora, pędzel nr 4 do różu w stanie bardzo dobrym. Mam od roku, a używam (jako i różu) tylko na wielkie, wieczorne wyjścia. Lubimy się, więc będę marudzić ;P

odpisz prosze u mnie
Niestety nic

Cytat:
Napisane przez lentilka Pokaż wiadomość
Podoba mi się czarny t-shirt Zary i czerwona kurtka w kratę z postu 6... Czekam na propozycje

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Coiś u mnie za Urban Decay i pędzel do różu?
Cytat:
Napisane przez wink737 Pokaż wiadomość

coś u mnie??
Cytat:
Napisane przez Pfff34 Pokaż wiadomość
2. Urban Decay, cień pojedynczy o odcieniu Goddess
8. Estee Lauder Graphic Color Eye Shadow Quad
coś u mnie?
Przeglądałam i nic mi nie wpadło w oko.
Polecam się na przyszłość i pozdrawiam!
Stary 2009-10-03, 17:38   #30
esterie
Zakorzenienie

Przekupka: 186 pkt / 100% pozyt.

Może coś u mnie za czarne bolerko i AA Therapy Naczynka, krem łagodzący?
Wish
esterie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości