![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Urban Decay, Estee Lauder, Avene, Nouba, Sephora + kilka ciuszków i drobiazgów
Nieaktualny!!!!!!!!!!!!!
Witam drogie Wizażanki!!! Długo mnie nie było, ale za to z tym większym zapałem komponuję mój kramik Na początek poszukiwane: Lakier w kolorze ciemnego brązu/fioletu/wiśni kosmetyki mineralne!!! pielęgnacja apteczna, a szczególnie: lekki krem (dobrze) nawilżający, avene cicalfate, dobry żel do mycia twarzy bez SLS, woda termalna LRP Emolium emulsja do ciała!!! Cetaphil MD perfumy/wody toaletowe choć z doświadczenia wiem, że za nie niebardzo chcecie się wymieniać ![]() Mam atomizerek 8ml i szukam propozycji ciekawych odlewek ![]() Produkty do pielęgnacji ciała dla dzieciaczków, najchętniej Hipp lub Babydream Na zapas: Mac Blot Pressed Powder w kolorze Medium Ciekawe apaszki, szaliki, czapki, rękawiczki i świecidełka Uwaga! Ciuszki i dodatki w poście 4 Kosmetyki, które skłonna jestem odstąpić: 1. Nouba Spicegold cienie sypkie, kolor 152 - prześliczny, głęboki fiolet. Z żalem przyznaję, że nie potrafię i już chyba nigdy się nie nauczę nakładania cieni sypkich. Efekt wprawdzie przyzwoity, ale dla mnie - makijażowej perfekcjonistki (:P) niezadowalający. Jeśli wymienię, to na coś naprawdę ciekawego i potrzebnego. Pożegnam się z nim z naprawdę ciężkim sercem, bo to fiolet idealny dla moich zielonych ocząt. Ubytek minimalny. Nieudolnie pomalowałam się może 10 razy:/ 2. Urban Decay, cień pojedynczy o odcieniu Goddess - piękny, mieniący się ciemny granat. Efekt glamour gwarantowany! ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23458 oddam tylko za coś wymarzonego! 3. Clinique Superdefense SPF 25, age defense moisturizer. Śliczny słoiczek 15 ml. Nowiutki, nieużywany. 4. Avene, Emulsja z bardzo wysoką ochroną przeciwsłoneczną SPF 50+. Z niebieskim paskiem = beztłuszczowa. 2 x 5ml (próbki nietknięte, w kartonikach) 5. Avene, Emulsja z umiarkowaną ochroną przeciwsłoneczną SPF 20. Z niebieskim paskiem.Zostało jakieś 20 ml. Bardzo ją sobie chwalę, ale data ważności to 12.09, a ja nakładam bardzo cienką warstwę filtra i obawiam się, że nie uda mi się jej wykończyć. 6. Sally Hansen Hard as Nails Xtreme Wear kolor cherry red - trwały, porządny lakier do paznokci o ślicznym, intensywnym jaskrawoczerwonym odcieniu. Pojemność wyjściowa to 11,8 ml. Użyty 3 razy 7. Tołpa Huminea StrefaT tonik - żel 2w1 - miło wspominam: nawilża, ładnie pachnie, fajnie działa na cerę. Odkąd znalazłam moje tonikowe KWC rzadko po niego sięgam i na pewno nie zużyję przed upływem daty ważności (11.2009). Zostało ok 1/2 opakowania. 8. Estee Lauder Graphic Color Eye Shadow Quad wersja not for individual sale, 06 chic plum. Z wymianki. Pozostały 3 kolory: brąz wpadający w fiolet (matowy) i mieniące się delikatnie jasne lila i błękitny. Osobiście użyłam 3 razy (kolory zdecydowanie nie dla mnie ![]() 9. Avene Couvrance podkład we fluidzie, 02 naturel - fajny, naturalny kolorek, niestety dla mnie już za ciemny. Dobre recenzje na KWC. Świetnie spisuje się nawet na wrażliwej skórze (a wiem o czym mówię!) Została ok 1/3 - 1/4 opakowania 10. Sephora, pędzel nr 4 do różu w stanie bardzo dobrym. Mam od roku, a używam (jako i różu) tylko na wielkie, wieczorne wyjścia. Lubimy się, więc będę marudzić ;P 11. Sephora, skośny pędzel do nakładania cieni do brwi nr 13. Praktycznie nie używam, więc mogę oddać. Stan idealny. 12. Maybelline Pure Foundation Mineral, odcień 04 vanilla rose - "mineralny" podkład w pudrze - kupiony w połowie stycznia, użyty z 10 razy - ubytek minimalny. Byłam bardzo zadowolona z jaśniejszego odcienia, który kupiłam za granicą. Ten (najjaśniejszy z dostępnych w kraju) już bardzo odznacza się na mojej bladej skórze ![]() 13. AA Therapy Naczynka, krem łagodzący. Z 50 ml zostało przynajmniej 45. Wypróbowałam - pięknie nawilża i rzeczywiście łagodzi, ale dla mnie niestety zbyt treściwy. 14. La Roche Posay, Rosaliac XL. 3 nowiutkie próbki po 2ml = 6ml. SPF 15. 15. Tołpa Huminea Strefa T, matujący krem korygujący. Z 40 ml zostało trochę więcej niż połowa. Pozostawia buźkę pięknie zmatowioną! Wymienione zaznaczone będą na szaro Rezerwacja na jasny fiolet ZAPRASZAM DO WYMIANKI!!! Edytowane przez Buła Czas edycji: 2010-08-23 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urban Decay, Estee Lauder, Avene, Nouba, Sephora + kilka ciuszków i drobiazgów
Urban Decay, cień pojedynczy
Nouba Spicegold cienie sypkie, kolor 152 cos u mnie za 1 z nich? ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Nicole Czas edycji: 2009-10-02 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urban Decay, Estee Lauder, Avene, Nouba, Sephora + kilka ciuszków i drobiazgów
cos u mnie za:
1. Nouba Spicegold cienie sypkie, kolor 152 (jesli nie cały to chociaż odsypkę) ![]() 11. Sephora, skośny pędzel do nakładania cieni do brwi nr 13.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ciuszki/drobiazgi:
1. Welurowy żakiet Quiosque w kolorze bordo. Miałam go na sobie sporo razy, ale w stanie bdb. Rozmiar S 2. Rozpinana sukienka H&M Divided w kratę. Założyłam raz. Rozmiar 34, stan idealny 3. Króciutka fioletowa minispódniczka H&M. Noszona raz, stan idealny. Rozmiar 34 4. Sukienka bez ramiączek z dżerseju H&M Divided. Góra przetykana złotą nitką. Tylko przymierzona, ale metkę odcięłam :/Stan idealny, Rozmiar 34 5. Czarne bolerko KappAhl. Noszone kilka razy, ale bez uszczerbku na zdrowiu - stan bdb. Rozmiar 36/38 S 6. Fioletowa, długa bluzka Cubus. Również zaledwie kilka razy noszona. Stan bez zastrzeżeń. Rozmiar XS 7. Drewaniane, długie korale H&M. Podobno hand made w Indiach:P Gdzieniegdzie szklane paciorki i elementy metalowe. Odcięłam różowy wełniany kwiatek, który pierwotnie był do nich przytwierdzony. Poza tym stan bez zarzutu. Jak wyglądają można się przekonać w "Rozmowach nocą" na pani Różdżce 8. Czarny naszyjnik Miss Etam. Wisior pięknie lakierowany, złożony z trzech oddzielnych elementów. Dwa mniejsze kółeczka od tyłu "posrebrzone", największe przypomina (od tyłu!!!) masę perłową. W sumie wygląda jak prawdziwa masa perłowa, ale kosztowało albo 10 albo 15 euro (zabijcie mnie - nie pamiętam), a za taką cenę to chyba niemożliwe Kupiony w Holandii rok temu temu. Miałam na sobie raz - stan idealny 9. Biały naszyjnik/kolia(:P). Z białymi, mieniącymi się, plastikowymi paciorkami. Kupiony w Nanu Nanie -nie był drogi. Oddam za cokolwiek przydatnego 10. "Srebrne" kolczyki H&M. Zgubiłam zatyczki, ale nie wypadają z uszu. Poza tym stan idealny 11. Srebrne kolczyki Bijou Brigitte z masą perłową i fioletowymi kryształkami. Noszone kilka razy - srebro trochę pociemniało. Edytowane przez Buła Czas edycji: 2009-10-02 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
witaj, interesuje mnie tonik Tołpy oraz skosny pędzelek do brwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Annamonica, podoba mi się musztardowy sweterek ( to ten jasnozielony na piątym zdjęciu?) i meteoryty...
Edytowane przez Buła Czas edycji: 2009-10-02 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
cos u mnie za:
9. Sephora, pędzel nr 4 do różu w stanie bardzo dobrym. Mam od roku, a używam (jako i różu) tylko na wielkie, wieczorne wyjścia. Lubimy się, więc będę marudzić ;P ? odpisz prosze u mnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
5. Sally Hansen Hard as Nails Xtreme Wear kolor cherry red
12. AA Therapy Naczynka, krem łagodzący. coś u mnie?
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
to ja jestem chętna oddać sweterek i meteorki za cień+pędzel+ coś
masz jakiś kosmetyk poza watkiem, jakis cien inny lub lakier do paznokci (tylko nie czerwony) ? ![]() ale ogolnie jestem sklonna do wymianki ![]() pozdrawiam ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- tak to ten piaty, on jest bardziej musztardowy niz typowo zielony ![]()
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
jakies cienie do powiek, lakiery do paznokci, rajstopy w spray'u, kremy do rak...roznosci
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Cienie raczej odpadają, bo poza wątkiem większość mam w paletkach a nawet jeśli chodzi o jedynki, to zapłaciłam za nie na tyle duzo, że nie opłaca mi się ich oferować jako uzupełnienie wymianki.
Nieczerwony i niewpadający w czerwień lakier mam słowem jeden - Maybelline Express Finish 80L rose rush. Jest to jaśniutki, mleczny, beżo - róż. Z powodzeniem może posłużyć do frencza. Użyty ze 3 razy. Kupiony rok temu - z konsystencją wszystko w najlepszym porządku. A tak poza tym, to sama nie wiem. Kosmetyków mam baaaardzo dużo... Może interesuje Cię coś konkretnego z pielęgnacji? Edit: Rajstop w spreju niet, ale mam mgiełkę l'oreal sublime bronze automatic. Użyłam 6 razy na twarz i przy okazji 3 razy na dekolt. Moim zdaniem nie jest wydajna, ale bardzo fajna. Powinno wystarczyć przynajmniej na 2 aplikacje twarz + dekolt lub raz na calusieńkie nogi - akurat na wypróbowanie. Edytowane przez Buła Czas edycji: 2009-10-02 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
krem do rąk
![]() a masz jakies ciekawe apaszki? ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- tak poza tym ciezko mi powiedziec, napisz co moglabys dodac do tej wymianki. skoro mowisz, ze masz duzo kosmetykow, ale mnie nic wiecej do glowy nie przychodzi. bede wieczorem to zerkne. pozdrawiam
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Apaszki mam swoje ulubione, których nie oddam za nic w świecie:P Póki co wymyśliłam co następuje: - nowa, niebieska kosmetyczka Clinique - 8 owocowych plastrów woskowych do depilacji Tanita + chusteczka (w opakowaniu oryginalnie 12 plastrów + 2 chusteczki) - czarny cień collection 2000 z wymianki. Podobno z uk. Nazwa firmy nie mówi mi kompletnie nic, ale drogi najprawdopodobniej nie był. Użyłam raz. Przede mną był chyba tylko maźnięty - w każdym razie zużycie znikome. - L'biotica wax jedwab w płynie - nowy, nieotwierany - 15 ml. - Wellaflex lśniący kolor - lakier do włosów mocno utrwalający - nowy Poza tym to, co wymieniłam wcześniej/coś z wątku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
to wybieram kosmetyczke clinique i jeszcze ewentualnie ten lakier rozowo-bezowy.
tez Ci cos jeszcze dorzuce ![]() jesli Ci pasuje taka wymianka to napisz mi adres na priv, ustalimy reszte szczegolow. pozdrawiam
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Wyszukasz cos u mnie za:
Avene, Emulsja z bardzo wysoką ochroną przeciwsłoneczną SPF 50+ Sally Hansen Hard as Nails Xtreme Wear kolor cherry red - Estee Lauder Graphic Color Eye Shadow Quad Sephora, skośny pędzel do nakładania cieni do brwi nr 13 ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
POzdrawiam i czekam na odpowiedź |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Coiś u mnie za Urban Decay i pędzel do różu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
6. Sally Hansen Hard as Nails Xtreme Wear kolor cherry red - trwały, porządny lakier do paznokci o ślicznym, intensywnym jaskrawoczerwonym odcieniu. Pojemność wyjściowa to 11,8 ml. Użyty 3 razy
coś u mnie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
2. Urban Decay, cień pojedynczy o odcieniu Goddess
8. Estee Lauder Graphic Color Eye Shadow Quad coś u mnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Polecam się na przyszłość i pozdrawiam! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Może coś u mnie za czarne bolerko i AA Therapy Naczynka, krem łagodzący?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.