|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
czym można zastąpić sok z cytryny?
hej
![]() znalazłam fajny deserek, który bym chciała wypróbować. W przepisie jest pół łyżeczki soku z cytryny, ale akurat nie mam w domu cytryny. Można czymś to zastąpić? bo chyba nie wolno tego składnika ominąć bo będzie zbyt słodkie.. proszę o pomoc, jestem młodą żoną i dopiero wszystkiego się uczę ![]() pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czym można zastąpić sok z cytryny?
Rozpuszczony w wodzie kwasek cytrynowy (czasami sprzedają takie gotowce), aromat cytrynowy, sok z kwaśnych pomarańczy
Albo dodaj mniej cukru i jakiś aromat
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
może kwasek cytrynowy w proszku albo aromat cytrynowy??
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
latwiej bedzie jednak jak podasz ten przepis, bo nie wszystko do wszystkiego pasuje. Poza tym to, ze czegos nie ma w domu to nie argument - cytryne znajdziesz w kazdym spozywczym
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
hej, dzięki
jak pisałam tego posta była 22 i sklepy pozamykane a wenę miałam na robienie smakołyków ale wstrzymałam się mimo wszystko do dnia następnego![]() ale przepis rewelacyjny więc podaję: 1/2 kostki twarogu tłustego ulubiony aromat (ja miałam migdałowy) 2 łyżeczki cukru pudru 1/2 łyżeczki soku z cytryny łyżeczka kakao posypka czekoladowa Dokładnie wymieszać wszystkie składniki oprócz posypki, formować małe kuleczki, obtaczać w posypce (ja dodatkowo miałam płatki migdałowe do obtoczenia) i włożyć na minimum godzinę do lodówki. p.s. ja dałam za dużo aromatu i smak był lekko gorzkawy, więc nie przesadzać ![]() przepis znalazłam na blogu: alicja-w-kuchni.blogspot.com pozdrawiam serdecznie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.

Albo dodaj mniej cukru i jakiś aromat