|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
"Mroczne" perfumy na prezent dla kobiety!
Cześć,
Wybaczcie, że szturmuję forum kobiecie, ale chciałbym żeby ktoś mi doradził. Chcę kupić perfumy na prezent mojej dziewczynie. Sądzę, że dobrze wybierać zapach pod charakter osoby, która będzie go nosić. Ona jest kobietą zdecydowaną, artystką - scenarzystką filmową, która lubi mroczne klimaty Horrory i te sprawy . Macie może jakieś sugestie?Z góry dzięki za pomoc! |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Perfumy na prezent dla kobiety!
Black Tourmaline Oliviera Dourbano, Black Cashmere Donny Karan, Incense Normy Kamali, i moze nie mroczne ale ciezkie - Midnight Poison Diora.
To wg mojego nosa a nosy to niestety indywidualiści ![]() Moze jeszcze Bandit Roberta Piqueta, perfumy Marleny Dietrich
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2009-12-12 o 19:26 |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) są w zwykłych perfumeriach raczej niedostępne. Jak się nie boisz, to możesz kupić MĘSKIE Gucci Pour Homme - wspaniale połączenie żywicy i kadzidła! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiedziałam, ze tylko w stacjonarnych perfumeriach bedziesz sie w nie zaopatrywać.
Dourbano jest w Quality, wysylkowo i stacjonarnie, reszta na allegro, Norma na Ausliebenzuduft. Ja bym nawet nie weszła do stacjonarki, (tylko lutki będe testowac w najbliższej przyszłości bo się pojawiły). Zupełnie naturalne mi się wydaje kupowanie wirtualne. Black Cashmere: http://www.allegro.pl/item846670012_...0ml_100ml.html Na mnie Gucci PH jest mega nietrwale, więc nie wymienilam, ale wspaniałe fakt BC są tańsze ale trzeba zapolować ![]() A, i Bandit jest też w Quality
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2009-12-12 o 20:35 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
A ja najpierw dowiedziałabym się choć trochę jaki gust ma dziewczyna
Może podpytaj ją delikatnie albo zobacz jakie zapachy stoją na jej półce
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), ale wiem że klienci kupują raczej zapachy, które już znają. Nie jest to oczywiście żadną regułą.![]() Ale jak szaleć, to szaleć: może Fumidusa Profumum? Podobno wspaniały...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Yes! I jest w Quality, ale masz rację, że jak najmroczniejszy, dymny no i w ogóle suuuper
|
|
#9 |
|
Nindżopesz
|
Ale jeśli woli horrory gotyckie, nastrojowe od gore to prędzej podejdzie jej klasyczny Poison lub Avignon niż Fumidus
![]() Co do Gucciego PH to nie będąc perfumoholiczką nie zachwycił by mnie taki prezent - no bo męskie, jakże to tak, jakaś sugestia...? ![]() Ale do rzeczy - ja stawiam na Black Cashmere - mroczny ale nieprzesadnie, zmysłowy ale nie "babski", kadzidlany ale nie kościelny. No ideał. |
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Avignon lub BC zmieszać ze słodziakiem
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
O! Mroczne zapachy to moja ulubione kategoria
I w sumie jest w czym wybierać. Avignon-ciężkie , katedralne kadzidło Cardinal-podobnie jak powyższe, tyle,że jaśniejsze, delikatniejsze Black Cashmere-niektórzy go widzą jako zapach mroczny,ale dla mnie on jest po prostu ciemny. Ciemny i przyjemnie otulający. Messe de Minuit- ciemność , która ma w sobie i ciepło. Dla mnie to w skrócie :Herbatka z wampirami ![]() Black Tourmaline-nie ma wątpliwości,że to mroczny i wredny typ. Skurczybyk pławiący się w obłokach ciemnego dymu. Thunderstorm-dla mnie to zawilgotniała krypta. Nie brałabym 'w ciemno' :P Habanita-moja kochana czarownica Bagienna dama, która zręcznie łączy w sobie słodycz z paczulową, bagienną stęchlizną ![]() Bandit-zapach ciemny,ale w elegancki sposób. Niekoszmarowy, niehorrorowy. To raczej dandyska z klasą i odrobiną męskiego pierwiastka. Kobieta silna, niezłomna i mroczna duchem ![]() Z propozycji Serge'a Lutensa: Serge Noire- kolejny ciemny,ale nieprzerażający zapach . Elegancki i stylowy,ale z nutą palącego goździka i popiołu Chene-dla mnie to ciemny las Bois Violette-cholernie drogie i ciężko dostępne, więc pewnie odpada na wstępie. Ale w skrócie odbieram je jako małe , wredne , wampiryczne fiołki czające się w ciemnym lesie. Ew. na cmentarzu Z najłatwiej dostępnych: Poison Diora. Klasyczny Rzeczywiście napisz czego dziewczyna używała wcześniej ,albo co lubi [jakie nuty]. Bo my tu możemy sobie ziać wszelkiego rodzaju mrokiem, łazić po kryptach i gangsterskich melinach,a i tak w jej gust nie trafimy
Edytowane przez Hisoka Czas edycji: 2009-12-12 o 22:14 |
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlaśnie, a ona moze lubić np.Crystal Bright
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
albo Lolitkę
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie
i dlatego nie lubię dobierania perfum do osobowości, charakteru, zainteresowań itp. bo uważam że to ma bardzo mały wpływ na gust zapachowy
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Wow, dzięki za wszystkie odpowiedzi! Mimo wszystko będę raczej musiał spisać nazwy i pochodzić po perfumeriach, bo ostatecznie to sam muszę być przekonany co do zapachu. Oprócz tego, że chciałbym żeby zapach kojarzył jej się z określonym "światem" i pasował do stylu ubierania, to ona musi przede wszystkim chcieć nim pachnieć, a nie wąchać jedynie jako inicjacja przed kolejnym filmem grozy
![]() Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Horrory i te sprawy 

) są w zwykłych perfumeriach raczej niedostępne.
), ale wiem że klienci kupują raczej zapachy, które już znają. Nie jest to oczywiście żadną regułą.