Toksyczny zwiazek? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 17:31   #1
lola1991x3
Przyczajenie

Toksyczny zwiazek?

Nie wiem jak zerwac z chlopakiem, wiem ze go kocham i od paru dni próbuje zerwac ale wiem ze jak zerwe to mi serce peknie Nie wiem co mam robic, wiem tez ze jak zerwe to bedzie pokaze swoja obojetnosc i sie juz nie odezwie. Taki jest, nie widzielismy sie 11 dni juz bo zamiast przyjechac w zeszly weekend to musial ''odpoczac'' a teraz wrocil z pracy i robi jedzenie potem mecz a jak oglada mecz to prawie ze mna nie pisze. Moze 2-3h dziennie ze soba piszemy. Ostatnio cos rozmowy sie nie kleja, ja zaczynam myslec nad tym wszystkim, wiem tez ze jest chorobliwie zazdrosny ale juz nie okazuje tak tego bo mu powiedzialam swoje. Ostatnio pisze mu ze potrafi mi powiedziec ze nie moze na mnie patrzec a sam chodzi ciagle w tym samym a on do mnie ze jak mu sie nie podoba to mowi a on bedzie chodzil jak mu wygodnie, mowil ze jak jechalismy na zakupy to mu nic nie doradzilam (chcial tylko ogladac) powiedzialam ze nic nie doradzilam bo nigdy mu sie nie podoba a on do mnie ze i tak wybralby to co mu sie podoba a nie mi. Ok, spoko.

Poprzedni watek, cos nie moge go znalezc?

Dzieli nas 200km, jest mily, kochajacy, wspiera mnie ale czesto sie denerwuje i o byle co wkurza jak np stoimy a ja czegos dobrze nie zrozumiem albo nie uslysze co mowi. Mowi ze jak sie nie bede uczyla jezyka to mnie zostawi (mieszkamy za granica) chwilowo mam problemy i nie moge uczeszczac nigdzie zeby sie go nauczyc, jedynie w domu ale sama nie potrafie, po prostu nie potrafie nic wkuc, skupic sie. Depresja. Jest leniwy mysli ze jak pracuje to moze cale dnie tylko lezec a jak cos nie pojdzie po jego mysli to sie denerwuje. Kontroluje mnie, woli rozmawiac z mama niz ze mna, tzn ze mna rozmawia ale co nie uslysze to z mama ciagle pisze/gada przez tel/skype/kamerka z mamusia. Byla sytuacja ze caly czas ja gotowalam albo cos, robilam kanapki, herbate, kawe itd, powiedzialam mu raz i sie zasmialam ze moglby sam cos ugotowac dla mnie, do lozka cos podac, chociaz raz zaskoczyc, to sie zdenerwowal ze nie bedzie gotowal bo nie umie a ja mowie ze na necie moze poczytac co i jak, jak sie nie uda to chociaz wiem ze bedzie sie staral a on na to ''mowie ze nie to nie a jak mowie ze nie to ma tak byc'' Spoko, nigdy sie nie daje, tez wtedy odpsykuje cos. Mowi ze jest wredny ale ze moze byc jeszcze wredniejszy a bedzie zle a po chwili mowi jak to mnie Kocha, jaka jestem wspaniala itd. Lajkuje dupy na fejsie i za cholere sie przyznac nie chcial, to podobno sie samo zrobilo jakos, chociaz sam widzial ze jeszcze 5 gwiazek dal i mu sie na profilu wyswietlilo. Zaprzeczal, wkurzony byl ze mu wmawiam, ale jak mozna klamac komus w zywe oczy, na inne laski jak sa nagie patrzy przy mnie i mowi ooo widzisz widzisz? nono, uuuu... Wie ze jak sie urodzilam bylam chora a w zartach mi mowi ze chyba glowy nie wyleczylam do konca, no niby smieszne i zartowal ze przykro mi jest i nazwe go zwykle swinia ale przewaznie i tak wszystko co powie zamieniam w zart. Nie wiem co o tym myslec. Nie jest nic romantyczny, praca, najesc sie do syta i sie jeszcze dopchac, najlepiej wszystko podac pod buzie, gra, mecz, gra, mecz, jedzenie, piwo, spanie, seks ale i tak jest szybko zmeczony, gdzies pojedziemy oczywiscie ale to tylko jak przyjedzie w na weekend, nie chce mnie zabrac do rodziny przez moja sytuacje z dziecinstwa nie chce im tlumaczyc a beda sie pytac no i seks, jest dobrze ale najbardziej to on jest zaspokojny chociaz wiem ze chcialby mnie zaspokoic ale nie potrafi, potem tylko spac i tak wyglada dzien. Ogolem to jest kochany, mily, potrafi mnie rozsmieszyc do lez ale mysle nad tym czesto. Potrafi mi wypominac i wytykac bledy a sam nie jest swiety, ma ich tez sporo ale nigdy mu nie wytykalam bo wiem ze kocha sie nie za cos a pomimo wszystko. Zwykle jak mu cos nie pasuje mowi ze mam sobie znalezc innego, bo wie ze nie chce i tego nie zrobie albo jest taki wredny obojetny, pewny ze go nie zostawie, to prawda bo jestem w nim zakochana. Boje sie zawsze ze jak cos bedzie nie tak,tzn cos mu nie bedzie pasowalo to mnie zostawi nawet jakby to bylo kiedys i zmarnuje sobie mlodosc. Mam 17 lat a on 21. Jestesmy ze soba rok. Co sadzicie?

Edytowane przez sublime
Czas edycji: 2014-10-01 o 18:47 Powód: przywrócenie posta
lola1991x3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 18:31   #2
maacieek
Zakorzenienie

Dot.: Toksyczny zwiazek?

Jak zerwać? Normalnie. Siąść i porozmawiać i powiedzieć, że to koniec.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 19:17   #3
aveeline
Raczkowanie

pasuje mu układ z Tobą, bo ma prawie wszystko podane na tacy.
zerwij z nim jak najszybciej, bo im później, tym gorzej.
związek nie na tym ma polegać.
aveeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-02, 14:31   #4
Ilsa Lund
Zakorzenienie

On koszmarny a Twoi rodzice jeszcze lepsi że 17-latkę puścili do obcego kraju z obcym mężczyzną

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości