|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
noc w dworku, lot balonem, wizyta w SPA i inne pomysły na zaręczyny
Ten sam post wkleiłem do "Plotek", gdyż nie zauważyłem tego wątku. Mam nadieję, że Wyższa Instancja mi wybaczy
![]() Poszukuję ciekawej "oprawy" zaręczynowej. Na internecie znalazłem parę firm organizujących niezapomniane chwile dla zakochanych, ale firmy te nie działają na śląsku, gdzie mieszkam. Oferują one np. lot balonem, wizyta w SPA dla dwojga, nauka tańca dla dwojga itp. Zdecydowałbym się na lot balonem, ale koszt 1600zł wywołuje u mnie arytmię serca. Poza tym "mam na oku" zasadzenie drzewka z dedykacją pod krakowem oraz romantyczny wieczór we dworku. Może Wy znacie jakieś ciekawe, nie aż tak kosztowne pomysły (lub firmy z ciekawymi pomysłami), które mógłbym zrealizować np. w Wiśle lub Ustroniu. Wydałem już trochę na pierścionek i niestety mam ograniczone fundusze. A tak przy okazji, to czy to jest wogóle dobry prezent zaręczynowy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: noc w dworku, lot balonem, wizyta w SPA i inne pomysły na zaręczyny
Cześć...nie lubię takich nadmuchanych, wyszukanych niespodzianek...a tym bardziej na zaręczyny.
Czułabym się lekko zdegustowana. Ale ja to inna jestem ![]() Jak juz zaręczyny to w jakims codziennym momencie. Podczas gotowania obiadu, przy sniadaniu, na ławce w parku....
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
może wyjazd na weekend w faje mojesce(np góry) i zaręcznyny a jakimś szczycie
wycieczka promem i zaręcz. na morzu wyjście do restauracji na romatyczna kolację i tam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A nie lepiej samemu coś zorganizować od serca a nie pierścionek kupić, za organizację zapłacić i mieć z głowy>? To raczej mało romantyczne
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
W sumie też ciekawy pomysł. Z tych zwyklejszych to myślałem o zasadzeniu drzewka, lub podczas malowania pisanek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
a mnie się Twoje pomysły z pierwszego postu podobają.
kurde, lot balonem - dość niebanalnie ![]() no ale fundusze to rzeczywiście problem ![]() drzewko jest ok ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Napisz na białym prześcieradle kolorowym sprayem "czy wyjdziesz za mnie?"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
może tutaj http://forum.trojmiasto.pl/read.php?...66980&t=466951 znajdziesz jakieś inspiracje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
A co myślicie o tradycji i oświadczeniu się w Wielkanoc ...
"Panna mogła dostać także słodkie jajo z czekolady i marcepanu - czasem znajdowała w nim pierścionek z brylantem, ofiarowany przez adoratora. Tak od XVIII w. obdarowywano się w wytwornym towarzystwie" może zaplanować Ten Dzień w święta, z czego mi wiadomo, to mojej Rybki ulubione ![]() Może macie jakieś pomysły w związku z tym? PS. Dziękuję Wam za szczere opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jeśli ktoś woli romantyczne kolacje czy loty balonem to ok. Mi podoba się pomysł z prześcieradłem ![]() ![]() p.s. a może jest jakieś miejsce,które Ona kocha,z którym ma miłe wspomnienia? Może tam zareczyny....
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() albo kup stroik świąteczny z wiosennych żywych kwiatów(w donicy) i umieść tam małego kurczaczka, który np. na szyjce będzie "niósł" pierścionek ![]() jeśli Twoja dziewczyna bardzo lubi te Święta - to wydaje mi się, że to dobry czas na oświadczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
bardzo fajny pomysl z tym jajkiem
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Nawet nie wiecie, jak bardzo mi pomogliście w podjęciu decyzji.
A więc... będzie czekoladowe jajko z pierścionkiem, tyle że nie z cukierni a zrobione własnoręcznie. Kupiłem duże jajo z czekolady wypełnię je czekoladą (jedną połówkę białą, drugą ciemną) oraz niespodzianką w plastikowym pudełeczku. Otoczkę jaja obleję masą czekoladową i ozdobię fikuśnymi wzorkami. 3majcie za mnie kciuki ![]() Wesołych Świąt !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
super pomysł!!!Życzę powodzenia i trzymam kciuki!!!Koniecznie przyjdz na forum pochwalić się jak wypadły zaręczyny. Wszystkiego dobrego dla WAS!!!!
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
a może wrzucisz też zdjęcie gotowego jajka???
![]() ![]() ![]() Radosnych Świąt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
superowo
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Było wspaniale. Jest jeszcze zbyt zimno na piknik na świeżym powietrzu, więc zrobiłem go w domu. Rozłożyłem na podłodze koc , a prowizoryczny stoliczek zrobiony z pufki i kwadratowej deski wyciągniętej z mebli, nakryłem białym obrusem. Najpierw daliśmy sobie jak co roku prezenty, a następnie zjedliśmy tradycyjne wielkanocne śniadanie. Nadszedł właściwy moment, a ja wyciągnąłem z barku czekoladowe jajko usadowione w ozdobionym kieliszku. Gdy odkryła jego zawartość oniemiała, dopiero gdy utwierdziłem ją w przekonaniu, że pierścionek jest prawdziwy, w jej oczkach pojawiły się łzy. Zapytałem się, czy zostanie moją żoną i nie zadowoliłem się pierwszą odpowiedzią brzmiącą "yhm". Wtedy popatrzała mi się prosto w oczy i powiedziała, że "oświadczyny zostały przyjęte". W koszyku miałem przygowowanego szampana i dwa kieliszki.
Co do jajka, to były ich aż trzy. Pierwsze ze względu na to, iż było zbyt duże, a przez co mogło być mdłe w smaku, odrzuciłem. Drugie zrobiłem z białej czekolady, ale moja Rybka woli o wiele bardziej brazową, więc zabrałem się za trzecie. Czas, który spędziłem tworząc te jajka nakładając stopniowo pędzlem kolejne warstwy czekolady i przyozdabiając je wizerunkiem królików biegnących dookoła, to kilka godzin. Nie jestem cukiernikiem, więc wyszło jak wyszło. Możecie zobaczyć efekty mojej pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super !!! jestem pod wrazeniem !!! No i serdecznie gratuluje ![]() ![]() a pomysl naprawde czadowy, zazdroszcze tej inwencji ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że wyszło super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
potwierdzam, wyszło super
![]() ![]()
i can fly but I want his wings... i can love but I need his heart... my angel gabriel http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png ![]() nasz aniołek 22.06.2009[*] ![]() Nasz kochany syneczek 12.12.2011 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Czy jest jakiś wątek na którym toczy się dyskusja na podobny temat? Mam na myśli pomysły na zaręczyny. Szukałem ale nie mogłem znaleźć. A ten moment zbliża się wielkimi krokami i chciałbym żeby to było coś romantycznego i zaskakującego ![]() hehe mój pierwszy post ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() korzystaj z wyszukiwarki, pomoże Ci znaleźć potrzebne informacje. Co do pomysłów, zajrzyj w wątki o zaręczynach, może doświadczenia innych będą dla Ciebie inspiracją: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=306819 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90654 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=233560 powodzenia! Opowiesz nam co planujesz i jak przebiegła ta chwila? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Dzięki za pomoc
![]() Planuję się oświadczyć jeszcze w tym roku. Zaskoczyć Ją będzie trudno,bo wie co się święci, ale jakoś się uda ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- hehe na jednym z tych wątków moja Pani się wypowiada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.