|
Notka |
|
Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Rower - na której przerzutce???
Hej, chce schudnac i chca zaczac jezdzic na rowerze i zastanawiam sie na ktorej przerzutce lepiej czy na takiej gdzie sie ciezko pedaluje a rzadziej czy takiej gdzie bardzo czesto a tak lekko ze nic sie prawie nie czuje...
ma to duze znaczenie???
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rower - na której przerzutce???
Jak jedziesz po płaskim terenie to moim zdaniem o wiele lepiej jest pedałować na cięższej przerzutce, najlepiej 3. 'Raz a porządnie'. Pedałując na jedynce będziesz przebierać nóżkami jak chomik a z jakimś 'obciążeniem' zmusisz mięśnie do wysiłkiu, zmęczysz się i po jakimś czasie zuważysz efekty
![]() Tylko pod górę wiadomo, że na niższej bo mozna spaść ![]() Pzdr!
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Z przerzutkami jest jak z biegami w samochodzie, są po to, żeby wygodnie sie jechało
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
apoli dzieki za rady
![]() mowisz ze juz pol godziny dziennie jakies efekty da?? ( wiadomo ze nie bede sie az tak bardzo objadac)... ?
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Potwierdzam , najlepsza jest "2" i "6"lub "7", najwygodniej sie tak jedzie po równym terenie,mysle jednak że 1/2 godz. to zamało by schudnąć. Polecam min. 1 godz. intensywnej jazdy dla uzyskania dobrych efektów.
Z całą pewnością jazda rowerem wysmukla ciało, ale... po dużym wysiłku chce się jeśc ![]() Efekty murowane i super zgrabne nogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam jazdę na rowerze - ale rekreacyjnie, nie żeby schudnąć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
O tak ! Zgrabne nogi gwarantowane
![]() Sama jeżdzę najczęściej na 3/4 lub 3/5 . Nawet zmienialam kiedyś przelożenie, bo bylo za niskie i bardzo się musialam namachać. W terenie jeżdze na 2/5 , jeśli mam równą, plaską droge to na najwyższej 3/7. Kiedy mialam jeszcze bardzo dobrą kondycję jeździlam wszędzie na 3/7 na co zbuntowaly się moje kolana tak więc nie polecam (nie wiem, moze to bylo związane z wiekiem). Nikt Ci nie powie, jaką przerzutkę kiedy masz wrzucić, sama musisz wybrć zloty środek między staniem na pedalach a bezsensownym, męczocym kręceniem. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli będziesz jeździć nawet to pół godzinki,ale codziennie to zobaczysz efekty na pewno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
no własnie pojde jutro pierwszy raz sobie, tylko najgorzej po pierwszym razie mam takie zakwasy na tylku, a mam dobre siodelko bo zelowe ale za duza du...i chyba jest za male sama nie wiem
![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
A wkleje to co przed chwilą wyslalam innym wątku:
Ale żeby wygodnie jeździć wystarczą: a) troche praktyki (po kilku jazdach ta część ciala się przyzwyczaja b) rezygnacja ze stringów (to już lepiej nic nie mieć, niż jeździć w niewygodnej bieliźnie, trzeba dobrze się przyjrzeć, czy nas jakiś szew nie bedzie obcieral) c) odpowienio ustawione siodelko - tzn tak, żeby podczas jazdy siedzieć na tym, co do siedzenia sluży, a nie na najdelikatniejsze części ciala... Ps: wąskie sportowe siodelka nie wydają mi się dla kobiet najlepsze, osobiście wole troche szersze, ustawione pod mocnym skosem. Milej jazdy! |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Często boli pupa po rowerze, jej rozmiar nie ma tutaj nic do rzeczy :P Wybieraj takie trasy gdzie mniej Cię wytrzepie, wiem po sobie że jak jeżdze po kamienistych ścieżkach czy po lesie , to później musze odczekać 2 dni bo mam pupe obolałą :P Co do siodełka to sama mam sportowe, bo rower mam mtb, ale kiedyś miałam zwyczajne i różnicy nie widze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Eh spodenki z pampersem.... marzenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
hair, jeśli nie jesteś uprzedzona do ciucholandów to tam poszukaj spodenek z pampersem, można dostać naprawde fajne za grosze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Nie jestem uprzedzona, akurat jutro jadę się rozejrzeć za jakąś seksowną koszulką na lato to i poszukam spodenek. Dziękuje za radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
A jaka przerzutke byscie radzily dla jazdy na rowerze z przyczepka na dzieci ? Boje sie ze od tego obciazenia bede miala grube umiesnione lydki...
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.