Znowu te same życzenia... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-22, 10:05   #1
Neurastenia
Przyczajenie

Thumbs down

Znowu te same życzenia...

Hej!

I znowu zaczyna się... Moje GG, Skype i co tam jeszcze zasypywane jest durnowatymi życzeniami... Żeby jeszcze były inne, ale nie - zazwyczaj na zasadzie kopiuj-wklej. Najpierw postanowilam robic to samo, ale w końcu mam zamiar wysyłać przynajmniej Poniedzielskiego, który mnie przynajmniej urzekł tym, że nic go nie rozumiem :P http://magicznezyczenia.onet.pl/1590694,index.html

A jak jest u Was? Nie denerwuje Was ten cały świąteczny spam??
Neurastenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 10:12   #2
Meell
Zadomowienie

Dot.: Znowu te same życzenia...

Gdybym miała się nim przejmować, to chyba bym dostała nerwicy... Ludzie to ludzie, jak nie było internetowego spamu, wysyłali miliony takich samych SMS'ów. Trzeba wyluzować i nie zaprzątać sobie tym głowy, bo niektórzy po prostu się nie zmienią.
Meell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 10:38   #3
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Meell Pokaż wiadomość
Gdybym miała się nim przejmować, to chyba bym dostała nerwicy... Ludzie to ludzie, jak nie było internetowego spamu, wysyłali miliony takich samych SMS'ów. Trzeba wyluzować i nie zaprzątać sobie tym głowy, bo niektórzy po prostu się nie zmienią.
Dokładnie.
Jakoś specjalnie się takim spamem nie przejmuję. A niech sobie wysyłają.
I nie mam zamiaru się wysilać w odpisywaniu, skoro inna osoba tego nie zrobiła. Zwykłe "Wesołych świąt" wystarczy.

A i oczywiście nie wszystkim, bo nie rozumiem po co mam wysyłać jakieś życzenia, albo odpisywać, osobie, która na ulicy nawet cześć nie powie.
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 10:52   #4
mOna01
Zakorzenienie

Na szczęście na NK jest śledzik i ludzie zamiast każdemu na profilu, wrzucają życzenia na śledzia i z głowy przynajmniej nie ma ciągle "X X dodał/a komentarz do Twojego profilu" Ja bym się nie dopatrywała czegoś złego w tym, niektórzy ludzie lubią wysyłać życzenia a że nie będą dla kilkudziesięciu znajomych wymyślać nowych to kopiują. Sama chęć się liczy Po co tak to przeżywać?

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 11:02   #5
Deborah23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neurastenia Pokaż wiadomość
Hej!

I znowu zaczyna się... Moje GG, Skype i co tam jeszcze zasypywane jest durnowatymi życzeniami... Żeby jeszcze były inne, ale nie - zazwyczaj na zasadzie kopiuj-wklej. Najpierw postanowilam robic to samo, ale w końcu mam zamiar wysyłać przynajmniej Poniedzielskiego, który mnie przynajmniej urzekł tym, że nic go nie rozumiem :P http://magicznezyczenia.onet.pl/1590694,index.html

I to jeszcze jak!
Deborah23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 11:20   #6
Pani Filifionka
Raczkowanie

Kiedyś dostawałam dużo tego typu życzeń: sms'em, na GG i tym podobne. Najgorsze, że bardzo często były to odpowiedzi na moje życzenia pisane od serca.

Pewnego roku pomyślałam sobie: czy Ci wszyscy ludzie, których mam na liście GG, naszej-klasie, w telefonie... coś dla mnie w ogóle znaczą? Czy gdy minę ich na ulicy, zatrzymają się żeby porozmawiać? Czy powiedzą chociaż cześć? Czy utrzymujemy jakikolwiek kontakt?

Zastanowiłam się nad tym poważnie i od tego momentu w telefonie mam parę najważniejszych numerów (rodzice, rodzeństwo, chłopak, przyjaciele). To na nich mi zależy i to z nimi chcę być w ten dzień/usłyszeć ich/przeczytać parę miłych słów. I wiem, że życzenia od nich nigdy nie będą kopiuj-wklej, że pamiętają o mnie i mogę na nich liczyć.

Od tej chwili nie dostałam ani jednego, głupiego wierszyka z internetu albo odpowiedzi "Tobie też". Jeśli tym ludziom nie zależało na tym, by w ważny dzień powiedzieć mi coś miłego i prawdziwego, to ja tym bardziej nie odczuwam takiej potrzeby. Problem zniknął

Edytowane przez Pani Filifionka
Czas edycji: 2009-12-22 o 11:21 Powód: literówki
Pani Filifionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 11:22   #7
gburiavonfuria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Na szczęście na NK jest śledzik i ludzie zamiast każdemu na profilu, wrzucają życzenia na śledzia i z głowy przynajmniej nie ma ciągle "X X dodał/a komentarz do Twojego profilu" Ja bym się nie dopatrywała czegoś złego w tym, niektórzy ludzie lubią wysyłać życzenia a że nie będą dla kilkudziesięciu znajomych wymyślać nowych to kopiują. Sama chęć się liczy Po co tak to przeżywać?
przeżywać/nie przeżywać - to nie o to myślę chodzi tylko o ten cały spam o wątpliwej jakości wierszyków, byle coś napisać i pokazać, że się pamięta. nie lubię dostawać życzeń - wierszyków z ctrl + V, wolę zwykłe "wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczęścia etc" od osoby, co do której wiem, że to jest szczere a nie odklepane.
w tym roku nie odpisuje na żadne wierszykowe życzenia!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-22, 11:53   #8
angela0033
Zadomowienie

szczerze mówiąc już się przyzwyczaiłam do tego typu życzeń...
tak samo jest kiedy dzielę się opłatkiem...oprócz życzeń od rodziców którzy mówią coś innego słyszę ciąglę:"dużo zdrowia,szczęścia i pomyślności...."
Stary 2009-12-22, 12:03   #9
uparta Marti
Zakorzenienie

ja tam się nimi nie przejmuje.. co roku dostaje smsy, jakieś choinki na NK itp. teraz to nawet nie odpisuje na takie wiadomości- jedynie bliższym znajomym życzę poprostu wesołych świąt, bo w sumie to dlaczego w czasie świąt życzy się zdrowia,pomyślności ? to chyba na urodziny się bardziej zdrowia życzy
Stary 2009-12-22, 14:06   #10
Kirsti
Rozeznanie

Jak mnie denerwują te wszystkie wierszyki, choinki itp. Jak jeszcze nie było nk, to musiałam co chwilę odpisywać na te wszystkie rymowanki i tracić kasę na kogoś, kto przypomina sobie o mnie raz na rok. Do tego na początku sama jeszcze wymyślałam, pisząc coś w stylu: "ja również życzę tobie wesołych świąt, ble ble ble". Ale w końcu przestałam odpisywać. Najbardziej boli mnie to, że nawet moi bliscy znajomi, którym ja składam życzenia od serca, wysyłają mi te żenujące rymowanki. Im też już na takie coś nie odpisuję i nawet pretensji nie mają, bo im powiedziałam wcześniej, że nigdy nie odpowiadam na tego typu bzdety.

Naprawdę szkoda czasu i nerwów na odpisywanie komuś, z kim już od lat nie mam kontaktu i ani z jego, ani z mojej strony nie ma inicjatywy, żeby ten kontakt odnowić.
Stary 2009-12-22, 15:20   #11
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neurastenia Pokaż wiadomość
Hej!

nie wiem kto to jest ten Poniedzielski, ale wolałabym dostać spam świąteczny razy 1000 z najgłupszymi rymowankami, niż słuchać jego flegmatycznych, niezrozumiałych i bełkotliwych życzeń

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 15:29   #12
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
nie wiem kto to jest ten Poniedzielski, ale wolałabym dostać spam świąteczny razy 1000 z najgłupszymi rymowankami, niż słuchać jego flegmatycznych, niezrozumiałych i bełkotliwych życzeń
Są i inni - mnie rozwalił Kevin (nie ten co to sam w domu, tylko Strażak-niemal-Naczelny ) - jest taki... do ludzi niesamowicie, że aż go wrzuciłam w podpis

(a jak ktoś lubi, to jest Damięcki, Piasek - skąd inąd zaskakująco logiczny, Dymna, a także Herbuś i parę innych osób)

U mnie spamu najwięcej w GG, więc przezornie - wyłączone...
Stary 2009-12-22, 15:35   #13
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Są i inni - mnie rozwalił Kevin (nie ten co to sam w domu, tylko Strażak-niemal-Naczelny ) - jest taki... do ludzi niesamowicie, że aż go wrzuciłam w podpis

(a jak ktoś lubi, to jest Damięcki, Piasek - skąd inąd zaskakująco logiczny, Dymna, a także Herbuś i parę innych osób)

U mnie spamu najwięcej w GG, więc przezornie - wyłączone...
ja ogólnie nie lubię życzeń świątecznych ale ten Kevin spoko, nie usypia ani nie drażni

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 16:52   #14
sauer
Wtajemniczenie

GG do sauer

Życzenia Poniedzielskiego jak najbardziej fajne co prawda też ich nie rozumiem do końca aleee jak ktoś nie podchodzi tak serio do Świąt to myślę, że są ok dla niego

sauer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości